Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

A coś znaczą  ? Taki plankton bez znaczenia.  I ile lat im to zajęło ?

Obserwuję te scenę polityczną od wielu lat i generalnie ci sami liderzy tylko sobie dobierają resztę planktonu i zmieniają barwy.  A rolnikom (rozsądnym) broń boże głosować na takich oszołomów jak konfederacja - jednych już mamy przy władzy, co sie ze wszystkimi dookoła pałują, a ci są jeszcze lepsi.

Czemu konfederacja to oszołomy?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

bo mają anarchistyczny program gospodarczy, który niestety nijak nie przystaje do rzeczywistości

Oooooo przepraszam. Po PiS programie , który zakładał wprowadzenie totalnego chaosu i czekanie co z tego wyjdzie, wszystkie inne programy są ułożone jak pensjonarka.🤣

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

A to se znajdę kawałek tak z  7 hektarów i posieję.😂 Nawet już wiem gdzie. @racyl kuźwa koło Ciebie będzie cebula.🤣

jeden gościu nie zebrał 15 ha cebuli bo nikt nie chciał kupić .

Opublikowano

A po kija mam się tym martwić? Zamrożę i pójdzie. 

Słyszałem że ludzie dostarczyli w ciul cebuli jednemu "przedsiębiorcy" z okolic Kazimierza nad Wisłą i mieliby mniejsze straty gdyby jej nie zebrali, bo im nie zapłacił.😂

• Haha 1
Opublikowano

gdzie idzie kupić dobre nasiono cebuli w detalu? to się sieje a nie sadzi dymke?

zdaje się chmiel to tylko przyprawa do piwa więc dużo jej nie idzie do produkcji ,

po kosztach do paczkomatu ktoś sprzedaje z szanownych tu komentujących cebule?

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

gdzie idzie kupić dobre nasiono cebuli w detalu? to się sieje a nie sadzi dymke?

jak na grządce to se posadź dymkę. Mniej problemów. Tylko jak kupisz zawirusowaną to będzie potem gniła.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, Agrest napisał:

jaja tasiemca, owsika i glisty gratis. Kupujcie pomidory...🤣

Pomidory wspomagające odchudzanie, kupujcie pomidory ;) 

Jeszcze trochę podrożeją nawozy to będą osad homo genizować i dopuszczą wszystko. LGBT na pola!

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

jak na grządce to se posadź dymkę. Mniej problemów. Tylko jak kupisz zawirusowaną to będzie potem gniła.

ponoć jak się utytła w zaprawie to nie będzie gniła

Opublikowano

mirro napisał:

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Galan idź się leczyć póki jeszcze jest ciut nadziei. 

Galan kometa leci w stronę Ziemi. Jest sens przejmowania się PO i Niemcami?🤣

2 minuty temu, Roman176 napisał:

przecież to prawda wystarczy zobaczyć co Tusk zrobił dla własnego kraju a dla Niemiec

A widzisz, a Pan Jaki aby umocnić judeo-chrześcijańskie korzenie Europy poszedł drogą poświęcenia i wlazł do Jordanu.🤣

https://wpolityce.pl/polityka/629097-patryk-jaki-odnowil-chrzest-dokonal-tego-w-jordanie

JPRD lę. Toć woda tam na wagę zlota - czy one wiedzą do czego dopuściły?

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

jak się utytła w zaprawie

Jak dymka zawirusowana z ubiegłego roku, to tytłanie nie pomoże. Ani w zaprawie, ani w kisielu.😂

Opublikowano
mirro napisał:

Rosja chce cebuli. Holendrzy już nie wiedzą ile wołać za kilo.🤣

Jest okazja pomanipulować opinią społeczną w Rosji - trzeba i te cebulę zabrać...

Opublikowano

O cebulki tulipana bodaj konflikty wybuchały, więc temat w 100% polityczny.

Zwłaszcza że cebula to podstawowy produkt żywnościowy zarówno atakującego jak i atakowanego.

Kto ma cebulę,  ten ma wpływ na wojnę🤣

Opublikowano

Wal do gruntu. jak najwcześniej. Tylko jaka u Ciebie gleba i region.😂

1 minutę temu, Agrest napisał:

Kto ma cebulę,  ten ma wpływ na wojnę🤣

I można destabilizować sytuację wewnętrzną.😂 Bombardowania jeszcze by darowali, ale embarga na cebulę "Niet".🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v