Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Człowieku jest tajemnica bankowa i nikt bez, podstaw nie dostanie dostępu.... 

"" "" "naczelnik wydziału skarbowego może się ubiegać o poufne dane w następujących przypadkach:

jeśli klient banku jest objęty kontrolą podatkową lub celno-podatkową,

toczy się przeciwko niemu postępowanie karne w sprawie o przestępstwo skarbowe,

jeżeli jest to konieczne do skutecznego zapobiegania przestępstwom podatkowym, pozwala na ustalenie ich sprawców i uzyskanie dowodów, a także umożliwia wykrycie i identyfikację korzyści będących efektem oszupodatkowych. ych."" "

Nikt nie ma dostępu do systemu bankowego.... Zadanie musi być uzasadnione i nadal jest to tylko dla danej osoby a nie że ktoś otwiera system i grzebie w przelewach klientów banków i szuka tam uj wie czego. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Wierzysz w to co cytujesz? Jesteś tego całkowicie pewien?  Uważasz że żadne służby nie kontrolują na bieżąco przepływów pomiędzy bankami?

Z resztą nie wiem skąd to zaufanie do systemu który ciągle dąży do coraz większej kontroli i inwigilacji jednostki. Siedzieć cicho, nie wychylać się pokazywać jak najmniej i robić swoje. W innych tematach o podobnych sprawach pisałem z kozakami co chwalą się że leja paliwo rolnicze do osobówek albo że mają nakupione chloropiryfosu na dwa lata a prochlorazu nawet na trzy. Po co ludzie robią takie głupie rzeczy ? To jest szkolny przykład proszenia się o kłopoty.

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

nawet taki pisowski glupek powienien wiedziecze wszystko co opowiada stankiewicz to  prawda..

ty chyba jestes jeszcze glupszy niz sie wydaje- jesli sachs wykonczyl polska gospodarke to chyba dobrze ze teraz doradza rosji ?? 

taka prawda jak wszystkie porażki PO dzisiaj było u Jankowskiego na Polsacie nawet przyznało to centrum Adama smitha ... jeśli niema sie nic do zaoferowania to sie szczuje na Polskę  .... wystarczy @hubertuss  sprawdzić wszystkie memy od lipca do listopada ....   prądu braknie wegla nie bd importowany węgiel się nie pali na ulicach bd ciemno 

oni chyba opowiadają co było gdyby rządzili .... sory taki mamy klimat  gdybym miał taki przycisk to bym go użył ... to należy pamiętać jak to było 

• Haha 1
Opublikowano

nie da sie wszystkiego kontrolowac- kto to ma robic? mozna gromadzic dane ale zeby je wykorzystac to potrzeba sil i srodkow .

kazda rozmowa telefoniczna jest nagrywan aprze rosja i amerykanoc i co z tego ano prawie nic .. automat wylapuje okreslone slowa,uzywajac innych urywamy  sie ze smyczy.

gdy system dzialal to od dawna smrod onuc na af bylby wywietrzony..

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

Wierzysz w to co cytujesz? Jesteś tego całkowicie pewien?  Uważasz że żadne służby nie kontrolują na bieżąco przepływów pomiędzy bankami?

Z resztą nie wiem skąd to zaufanie do systemu który ciągle dąży do coraz większej kontroli i inwigilacji jednostki. Siedzieć cicho, nie wychylać się pokazywać jak najmniej i robić swoje. W innych tematach o podobnych sprawach pisałem z kozakami co chwalą się że leja paliwo rolnicze do osobówek albo że mają nakupione chloropiryfosu na dwa lata a prochlorazu nawet na trzy. Po co ludzie robią takie głupie rzeczy ? To jest szkolny przykład proszenia się o kłopoty.

Nie sądzę aby ktoś kontrolował moje przelewy bo po co, tak jak tysiące innych... Niech kontrolują na bieżąco tych co walki robią mi to nie wadzi... 

Pisanie że ktoś kontroluje przelewy 200 zł lub 300 zł to tyz, chyba jakiś odlot.. Nie sądzisz? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Rewolucje przemysłowe jednym dawała lepszy dochód i lzejszą prace  a innym odbierała prace ale wiecej plusów niż minusów ,co do dochodu gwarantowanego to jak wchodziły emerytury i renty rolnicze to tez  była spora grupa osób co nie chciała ziemi przepisać w amian za wymmienione uposażenie  a nauczycieli i taksówkarzy  nie żałuje  , mozna sobie zrobić rekonensas i wykosić na próbe ha . zbożą sierpem 

gdzie ma źródła ta rewolucja przemysłowa? w inwigilowanych społeczeństwach czy liberalnych?
z góry uprzedzam że przykład Chin to jedynie nadążanie za stadem dopiero gdy zakapiory u władzy trochę liberalizmu w końcu dopuścili bodaj w gospodarce to nieco podgonili swoje zacofanie ale nigdy nie zrównają się z czołówką gdzie będzie dopuszczalna a najlepiej wymagana możliwie jak największa różnorodność i wolność osobista.

wzrost nadzoru fiskalnego tylko jedno wróży - upadek całości przy pierwszej pomyłce w tym systemie i upadek całych narodów które nie będą miały alternatywy na ten błąd zbyt zunifikowane i zbyt dobrze pilnowane  paradoksalnie właśnie dzięki technologii.
z tego co widać Chiny zawróciły z drogi liberalizacji bo do władzy dopchali się tam głupcy tak jak w rosji, iranie coraz więcej w ue i dużo by jeszcze nawymieniał

dopóki politycy nie pojęli potęgi panowania nad przesyłem informacji zanosiło się na rewolucję informacyjną ale
żaden polityk nigdy i nigdzie nie stworzył jakiejkolwiek konstruktywnej rewolucji a co najwyżej samobójczą tak że z pewną dozą mściwej satysfakcji sobie na starość obserwuję jak zaciskanie pętli na wolności prowadzi do nieuchronnego kataklizmu który dopiero gdy zmiecie wszelkie pompowane butą ignorancji fałszywe autorytety to wtedy może na tyle się cywilizacja nie cofnie aby ową rewolucję kontynuować ale tylko z najmniej zrujnowanych ideologiami enklaw

Przecież wizja świata budowanego współcześnie przymusem i inwigilacją w imię porządku i limitowanego dobrobytu nawet tym którzy na nic nie zasłużyli a wręcz nie mieli szans bo ich wyrównano do szeregu. wizja taka nie ma żadnego sensu i jest tylko rodzajem karykatury porządku opisanego przez Lema ustrojstwem o akronimie D,U,P,A, xD
kto nie czytał to od - dobrowolny upowszechniacz porządku absolutnego)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Żeby wiedzieć kto robi wałki to wpierw muszą mieć pełen obraz i kontrolować szeroko. Ja nie ufam lewackiemu państwu pod rzadami takich osobników jak Ziobro, Kamiński czy Sasin. Oni maja oczywiste zakusy żeby kontrolować wszystko i wszystkich.  Państwo i jego instytucje już maja bardzo zaawansowane systemy i będą robić wszystko zeby je rozbudowywać i wiedzieć jeszcze więcej. Taka jest natura każdego zamordystycznego systemu. Monitorowanie małych przelewów to może nie ale muszą mieć jakis alborytm który wyłapuje konkrety które ich interesują. Można przecież wykonywać codziennie 10 czy 20 przelewów po 300 pln i tak całymi tygodniami. Takie tematy system powinien wyłapywać.

• Thanks 1
Opublikowano

Oni kontrolują wybranych i gówno zrobili i tyle... 

5 minut temu, Ulman napisał:

Żeby wiedzieć kto robi wałki to wpierw muszą mieć pełen obraz i kontrolować szeroko. Ja nie ufam lewackiemu państwu pod rzadami takich osobników jak Ziobro, Kamiński czy Sasin. Oni maja oczywiste zakusy żeby kontrolować wszystko i wszystkich.  Państwo i jego instytucje już maja bardzo zaawansowane systemy i będą robić wszystko zeby je rozbudowywać i wiedzieć jeszcze więcej. Taka jest natura każdego zamordystycznego systemu. Monitorowanie małych przelewów to może nie ale muszą mieć jakis alborytm który wyłapuje konkrety które ich interesują. Można przecież wykonywać codziennie 10 czy 20 przelewów po 300 pln i tak całymi tygodniami. Takie tematy system powinien wyłapywać.

Fakt jest taki że to idzie w kierunku powszechnej inwigilacji.... 

Masz działalność /firmę to powinno być to sprawdzane ale zwykłego obywatela to fizycznie nie jest możliwe i nie ma sensu 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Bogdan_ja napisał:

......

Fakt jest taki że to idzie w kierunku powszechnej inwigilacji.... 

Masz działalność /firmę to powinno być to sprawdzane ale zwykłego obywatela to fizycznie nie jest możliwe i nie ma sensu 

a od kiedy to firmami zarządzają i prowadzą "niezwykli obywatele"?
co prawda @Ulman mnie ubiegł ale skoro naklikałem...

poziom inwigilacji nieuchronnie rośnie i tu zgoda
z czasem stanie się tak nieznośny i skuteczny zarazem że wręcz pojawi się podświadome oczekiwanie wojny totalnej która to rozwali a zatem i podświadome tej wojny przyzwolenie

coraz więcej dostrzegam symptomów że to już się dzieje

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Od 1 stycznia w Kanadzie obowiązuje zakaz kupowania nieruchomości mieszkalnych przez zagranicznych inwestorów.

W Totonto podatek od pustych mieszkań wejdzie w życie w tym roku. Mieszkańcy, których nieruchomości stoją puste przez ponad pół roku, wkrótce będą musieli zapłacić wysoki podatek. Wszyscy właściciele nieruchomości mają czas do lutego na deklarację, czy ich nieruchomość stoi pusta. Podatek w wysokości 1% szacowanej wartości nieruchomości zostanie doliczony do rocznego podatku od nieruchomości.

takich regulacji będzie co raz więcej

Opublikowano (edytowane)

kórwa zgodnie z zasadami  filmowymi do programu 20 kontra 40 [ nieoglądam ] wzięto murzynke teraz czas na transwestyte . 

9 godzin temu, dysydent napisał:

gdzie ma źródła ta rewolucja przemysłowa? w inwigilowanych społeczeństwach czy liberalnych?
z góry uprzedzam że przykład Chin to jedynie nadążanie za stadem dopiero gdy zakapiory u władzy trochę liberalizmu w końcu dopuścili bodaj w gospodarce to nieco podgonili swoje zacofanie ale nigdy nie zrównają się z czołówką gdzie będzie dopuszczalna a najlepiej wymagana możliwie jak największa różnorodność i wolność osobista.

mój post odnosil się do linku z filmem .      to może pora wrócić do platnosci w wiewiórkach , sami sobie upolujemy , prawie jak kryptowaluty .          https://www.rp.pl/rolnictwo/art37744191-rolnicy-naprawia-wlasne-traktory-amerykanski-potentat-zgodzil-sie-na-prawo-do-naprawy

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

Od 1 stycznia w Kanadzie obowiązuje zakaz kupowania nieruchomości mieszkalnych przez zagranicznych inwestorów.

W Totonto podatek od pustych mieszkań wejdzie w życie w tym roku. Mieszkańcy, których nieruchomości stoją puste przez ponad pół roku, wkrótce będą musieli zapłacić wysoki podatek. Wszyscy właściciele nieruchomości mają czas do lutego na deklarację, czy ich nieruchomość stoi pusta. Podatek w wysokości 1% szacowanej wartości nieruchomości zostanie doliczony do rocznego podatku od nieruchomości.

takich regulacji będzie co raz więcej

Lewica zawsze miała poronione pomysły.

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

mój post odnosil się do linku z filmem .      to może pora wrócić do platnosci w wiewiórkach , sami sobie upolujemy , prawie jak kryptowaluty .          https://www.rp.pl/rolnictwo/art37744191-rolnicy-naprawia-wlasne-traktory-amerykanski-potentat-zgodzil-sie-na-prawo-do-naprawy

Ten artykuł a tą sensacyjną wiadomością to powtórka chyba już prawie z przed dwu lat. 🤣

Opublikowano
jahooo napisał:

już w prowadzonym przez skarbówkę postępowaniu przygotowawczym

Cytat cytata... Jeżeli postępowanie przygotowawcze rozpocznie się od tej inwigilacji to aby sądy nadążyły zbierać się ze śmiechu. Musisz pobroić aby dostać się na widelec stir.

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Cytat cytata... Jeżeli postępowanie przygotowawcze rozpocznie się od tej inwigilacji to aby sądy nadążyły zbierać się ze śmiechu. Musisz pobroić aby dostać się na widelec stir.

nie udowodnisz skarbówce, co było wcześniej - jajko, czy kura, a sąd zazwyczaj staje po stronie "praworządnej" instytucji, a nie obywatela

Opublikowano
jacus napisał:

5 godzin temu, jarecki napisał:

on wyjechał na kontrakt z firmy 

A CO ? Nic na rocznice nie przygotowałeś 

a dlaczego to ja mam przygotowywac ???-ja jestem za rownouprawnieniem ..

2 godziny temu, DTaras napisał:

Kufa ludzie. Nie napisałem że pierogów nie lubię. Ruszta czaszkami - jak bar mleczny wprowadzi innowacje to już mleczny nie będzie za bardzo ...

A i byłem w Gdyni - antyreklama Bałtyku z lekka. Na szczęście jest łoter taxu na Hel.

Kuźwa jak? W linii zero? No chyba że ta stancja to za 11 kółek....

Jak ją nogi rozbolą...

Krypto musiało zostać spacyfikowane bo ruski upodobał sobie nimi za trudne sprawy uiszczać...

To z innego tytułu. Jest ustawa przeciw przestępczości zorganizowanej i praniu brudnych pieniędzy. Dlatego czasem kogoś złowią z plecakiem pełnym szmalu ale to praktycznie ewenement. Takim rozszerzeniem ustawy jest podzielona płatność i jak kto omija regularnymi przelewami poniżej 14 koła to jest przesłanka do obowiązku zgłoszenia. Teraz zdaje się każda transakcja powyżej 10 kilo ojro musi być bankowa i bywają problemy z wydaniem takiej gotówki. Niewiem skąd to wiem..

gdy bar mleczny wprowadzi innowacje to mu odbiora dotacje 🤣.

obiad dwudaniowy,jadalny ,w centrum miasta za 25 zl[cena z tamtego roku] i do tego bezplatna toaleta- coj jeszcze dodac ??

gdynia ci sie nie podoba ???  cos masz dziwny gust...

Gdynia spoko jako miasto. Bałtyk w Gdyni to żadna atrakcja. Zresztą to Zatoka ale jako wypoczynek? To jest jednak port kolego. Orłowo - można odwiedzić póki jest. Dąbrowa, Oliwa do pomieszkania. A stamtąd? Już lepszy Sopot. O. W Rewie jest dość fajnie, wraki są...

Opublikowano
Ulman napisał:

Wałki zarejestrowane przez Banki są już zrobione. Banki zaś robią walki w innej lidze. Rzecz w tym aby znać miejsce wałkowania i je kontrolować a śledzenie korzyści to jest zbieranie kwitów. Nie będzie forsy będzie złoto o diamenty. Kopie się to w Afryce a sztabka lub kufer zainportowany do Arabów objęty jest stałą opłatą celną. Tam kruszec magicznie zmienia się w towar i leci wew świat. Proceder był dla każdego a powoli staje się zmonopolizowany... Kolebka wydała ludzkość i może ją pochłonąć.

Roman176 napisał:

tesla 2.0 

Chyba kuźwa jak w Kijowie nima prądu to jakoś ten wóz trzeba naładować.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v