Johndeere6800

John deere 6800- po umyciu problem z elektryka

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam. Po umyciu i odpaleniu ciągnika zaczęły migać kontrolki od zapchania filtra powietrza i od zapchania filtra oleju przekładniowego. Do tego miga kontrolka „stop” oraz żarzy sie pomarańczowy wykrzyknik. Po wbiciu biegu i przestawieniu rewersu kontrolki od filtrów przestają mrugać natomiast stop i wykrzyknik migają wyraźniej. Dodam jeszcze, ze po włączeniu świateł mijania zapalają sie odrazu światła długie i nie da sie ich wyłączyć. Przed myciem bylo wszystko Ok. Jakies pomysły gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam.

Edytowano przez Johndeere6800

Stoi juz kilka dni w suchym, przewiewnym garażu. Tez myślałem ze wyschnie i bedzie dobrze ale tak sie nie stało. Odnośnie tych świateł dodam, że po włączeniu świateł mijania świecą tylko obrysówki na kabinie a w masce nie swieci nic, zniknął również klaskon.

Wiadomość z agroFakt.pl

iron    1004

Używałeś chemii do mycia ? Szukaj złącz elektrycznych i tam zajrzyj ,być może korozja po myciu sie zrobiła

akmaly    628

Kup preparat do czyszczenia styków elektrycznych i wyczyść wszystkie złącza, głównie te przy kabinie.

7 godzin temu, iron napisał:

Używałeś chemii do mycia ? Szukaj złącz elektrycznych i tam zajrzyj ,być może korozja po myciu sie zrobiła

Pianą aktywną był spryskany i spłukany.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez bem
      Czy ktoś może mi powiedzieć jak te maszyny się spisują?
    • Przez mati2k01
      Siemka mam problem z jd 6300 problem polega na tym że ciągnik nie odpala została sprawdzona pompa paliwa, wtryski, cewka gaszenia, bezpieczniki i nic nie pomogło. Problem jest też taki że ciągnik nie odpala z plaka silnik ładnie kręci ale nie łapie
    • Przez Marecki22
      Koledzy mam pytanie odnośnie odpalania rano jaśka.Wszystko jest ok świeca żarowa grzeje akumulator sprawny mimo to ciężko pali jak zimny:(
      Prosił bym o jakieś porady użytkowników tego właśnie modelu???
    • Przez minas
      Co myślicie o tych starszych modelach (lata produkcji 92-97), warto to jeszcze kupić? Wiadomo, że przebiegi mają już ok. 8 tyś mtg albo i więcej. Jak wygląda awaryjność, komfort, spalanie itd. Z góry dziękuje za wszystkie opinie.
    • Przez Mateo3566
      Witam wszystkich 🙂
      Prawdopodobnie mam w swoim jeleniu pompę wtryskową do regeneracji, okaże się na dniach bo jest na sprawdzeniu. I mam pytanie odnośnie właśnie pompy , czy da rade coś z nią zrobić , żeby ciągnik był mocniejszy. Seria 6400  ,6410ma taki sam silnik , identyczną pojemność , skrzynie biegów, a jest 15km mocniejszy. Czy tę serię różnią się pompą i wtryskami , czy jeszcze czymś? I czy w ogóle jest coś takiego do zdobienia. Z góry dzięki za odp😉
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj