Chłoporobotnik

Pogoda rolnicza 2023 i nie tylko

Polecane posty

damian303    110
Dnia 7.06.2023 o 09:58, Agrest napisał:

Nie zakładam pułapek.

Noce były bardzo zimne to i loty będą opóźnione i przeciągnięte.

Wczoraj leciałem część movento, część mospilan plus abamektyna. Dziś podobnie będzie.

U mnie ostatni zabieg. Nie inwestuję więcej bo krzaki puste.

@konteno

Dziś się więcej połapalo, jutro pojadę mospilan plus zato.

Kiedy przewidujesz zbiór, że już kończysz pryskać. Ja jeszcze zamierzam powtórzyć za dwa tygodnie i mimo wszystko w tym roku ochrona wyniesie mnie o wiele mniej.

kizak    1810

Wejdż na yt np . kanal Marcin buduje   ,tam jest rozpisane .

slawek74    10899
Bananek napisał:

radekz200 napisał:

jakby co to znachor na stopklatka 😛

jakby co to znachor to doktor Rafał Wilczur. i wiesz co? ta, co stoi w sklepie za ladą to jego córka. ale nie chcę zdradzać szczegółów, oglądaj spokojnie.

musiałeś 😁

Wiadomość z agroFakt.pl

wojtal24    1765
Desperado napisał:

57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ludzie minister wyliczył że z 1 ha pszenicy jest ponad 9 tyś złotych , to jeden hektar uprawy  starczy żeby kupić beton na fundamenty pod mały domek 🤔 mądry człowiek ten minister a tak go rolniki nie lubią 😉

Jak się nie wybudujesz i nie ożenisz  za tego ministra,  to zostaniesz starym kawalerem.    :P

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

Na razie to jeszcze złotówki nie dał, tylko dużo obiecuje. Z suszowym też obiecywali w zeszłym roku i się na szumie skończyło.

ja o tym doskonale wiem i wolałbym żeby była cena na nasze produkty a nie jakieś gówniane dopłaty i jałmużnę

ZETOR TEAM

Strongman    2775

4tyś za samo robotę to najmniej a materiały twoje,nikt na metry nie układa chyba że chale gdziepłytyki duże  I niema docinania to za metr roboty biorą 60zł do 100zł

Bananek    15868

No i pyknięte wreszcie 150km po okolicy motocyklem. Aż wstyd przyznać, że to pierwsza taka przejażdżka bez celu w tym roku. 

IMG_20230608_162750.jpg

IMG_20230608_162456.jpg

• Like 2

DANDYS    3067

o fajne kiedyś przyjadę , jak se lepsze auto kupie

DANDYS    3067

no kobita stale że gdzieś za granicę pozwiedzać a ile miejsc w PL jest fajnych o których się nie słyszało

• Like 2

Strongman    2775
Napisano (edytowany)

Też u was taka moda na urodziny dla swoich pociech, co tydzień festyn

20230608_140954.jpg

Edytowano przez Strongman

HF86    8048

Zobaczysz jak od sierpnia cała Polska będzie wywijać na wiejskich potańcówkach 🤭

• Like 1
  • Haha 1

jahooo    7445
13 minut temu, Bananek napisał:

No i pyknięte wreszcie 150km po okolicy motocyklem. Aż wstyd przyznać, że to pierwsza taka przejażdżka bez celu w &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005tym roku. &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

Gdzie taka rekonstrukcja stoi ??

Qwazi    5072
15 minut temu, Bananek napisał:

No i pyknięte wreszcie 150km po okolicy motocyklem. Aż wstyd przyznać, że to pierwsza taka przejażdżka bez celu w &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005tym roku. &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_20230608_162750.jpg

IMG_20230608_162456.jpg

Poczekaj, niech @Pafnucy12 przeczyta...w niedzielę będziesz miał kolejną...razem z nim😎

bratrolnika    27019
16 minut temu, DANDYS napisał:

o fajne kiedyś przyjadę , jak se lepsze auto kupie

Można tam do nich też przyjechać starszym autem, roku produkcji nie sprawdzają na wjeździe 

4 minuty temu, jahooo napisał:

Gdzie taka rekonstrukcja stoi ??

Kurde, byłem, a nie pamiętam 🤦‍♂️

Pafnucy12    4766
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Poczekaj, niech @Pafnucy12 przeczyta...w niedzielę będziesz miał kolejną...razem z nim😎

Nie sądzę....

• Haha 1

Pafnucy12    4766
11 minut temu, Strongman napisał:

Też u was taka moda na urodziny dla swoich pociech, co tydzień festyn

20230608_140954.jpg

No a jak inaczej?

Znajoma ma trzy takie zjeżdżalnie to terminy pozajmowane sporo do przodu.

• Confused 1

Bananek    15868
bratrolnika napisał:

Można tam do nich też przyjechać starszym autem, roku produkcji nie sprawdzają na wjeździe 

boś lepszym przyjechał niż najlepszy na Podlasiu. 😉

• Haha 1

bratrolnika    27019

Ha ha ha, toś powiedział 

A tam do tego wiatraka to się spóźniłem, taki jeden mnie zagadał, jak tam dojechaliśmy to akurat zamykali ten bałagan naprzeciwko 

slawek74    10899
Desperado napisał:

57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał: Ludzie minister wyliczył że z 1 ha pszenicy jest ponad 9 tyś złotych , to jeden hektar uprawy  starczy żeby kupić beton na fundamenty pod mały domek 🤔 mądry człowiek ten minister a tak go rolniki nie lubią 😉 Jak się nie wybudujesz i nie ożenisz  za tego ministra,  to zostaniesz starym kawalerem.    

👍 dobre 🤣🤣🤣🤣

gregor1284    11315
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Rakotwórczy

Ale mówili że bezpieczny 

• Like 1

gregor1284    11315
1 godzinę temu, Strongman napisał:

4tyś za samo robotę to najmniej a materiały twoje,nikt na metry nie układa chyba że chale gdziepłytyki duże  I niema docinania to za metr roboty biorą 60zł do 100zł

Jak nikt na metry nie układa? U nas wszystko na metrach 

Strongman    2775
Napisano (edytowany)

A u mnie nie jak jakieś duże powierzchnię to na metry a jak łazienki to nie ,czy kuchnię bo można siedzieć kilka tygodni nad jakąś łazienką a metrów mało,każdy bierze za robotę a to jakieś półeczki,spadki a to rozmaite zabudowy metrów nie na gonisz a czasu wymagają ,nawet na logikę jak masz krzywą ścianę  a prostą to tą krzywą dużej się układa wienc robota robocie nie równa.

Edytowano przez Strongman
  • Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Rozmawiamy o ciekawych ofertach używanego sprzętu rolniczego na allegro, ale również bla, bla, bla, każdy wie o co chodzi 😉https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292290-znalezione-na-allegro-i-nie-tylko-2022/
    • Przez paprykarz123456789
      Witam. Chciałem się zapytać doświadczonych jak poradzic sobie w przyszlosci sobie mimo paru chorób. Właśnie dostałem mlodego rolnika mam kilka chorób.
      Arytmia serca nieustanne problemy z układem pokarmowym oraz układem laryngologicznym. Chciałem się zapytać w jakim kierunku iść. Narazie kończę studia inne niż rolnicze.
    • Przez Ursuss12345
      Dzień dobry,
      sprzedam - zrywaną w sposób ręczny - aronię.
      Na plantacji nie były stosowane żadne nawozy itp.
      Aronia jest uprawiana w sposób ekologiczny, dlatego jest bardzo zdrowa To idealne rozwiązanie na rozmaite przetwory - jak choćby soki i dżemy
      Cena (do negocjacji) - odbiór w Skrzydlnej, Raciechowicach, Szczyrzycu, Dobczycach (i innych okolicznych wsiach).
      Ewentualnie odbiór też w Krakowie.
      Kontakt: 579-470-679 (gdybym nie odbierała, to proszę o sms-a)
      Pozdrawiam
    • Przez kuna9977
      Ile cenić za sprasowanie balota prasa case rb 344, 25 zł od sztuki dobra cena czy mało?
    • Przez mariusz1996
      Dzień dobry. Byłbym bardzo wdzięczny za wypełnienie ankiety
      https://docs.google.com/forms/d/1mT81KOKomesVFyqusdLhKqg0ZDfHOPlEx-f-GWAjAOM/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true
      Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj