Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

Jaka piękna siewka 🤭

Coś się jej stanęło 

Cześć

dzisiaj rano chłodno 

Nie ch się dzisiaj strasznie bo koledzy o 22 przypomnieli sobie że chcą się ze mną wódki napić i przysłali transport żebym dojechał  🤦‍♂️

IMG_20230510_142155.jpg

Bo jak ja zdejmowaleś to trzeba było pasem pod ramę złapać nie za sam kosz 😉

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Tak, jak już wyżej napisałem, w dzień pogrzebu ojca wieczorem jeździł ciągnikiem bez celu po wsi. Następnego dnia kosił trawę. Mąż siostry z nim jest cały czas jak narazie

Tutaj nie chodzi o litowanie tylko o zwykłą pomoc i wsparcie. Nie będę patrzył sobie obojętnie, jak mój brat się zarzyna. Nie będą tego też robić pozostali moi bracia, ani siostra. Chłopak do tej pory zajmował się zarabianiem pieniędzy na utrzymanie rodziny. Niedawno zdążył odbudować dom, który mu rozwaliły deszcze nawalne, bo akurat przyszły w trakcie wymiany dachu. On się nie do końca orientuje w temacie szkół dzieciaków, ciuchów, leczeń, dokumentacji itd. Mnóstwo rzeczy do ogarnięcia. Nie widzę nawet ułamka powodu, żeby go z tym zostawić, bo to jest mój brat. Pomagałem w życiu obcym ludziom, nie mogę nie pomóc swojemu bratu, co nie znaczy, że będę (ja lub ktokolwiek z rodziny) podejmował decyzje za niego lub coś za niego robił. Będę go wspierał i pomagał. W mojej rodzinie nie ma walk majątkowych. I tak wychowujemy nasze dzieci, żeby tego nigdy nie było. Mamy nadzieję, że i nasze wnuki, prawnuki i każde kolejne pokolenia też będą tak kształtowane. Rodzina jest siłą, a majątek nie jest najważniejszy. Ważne jest to, że kiedy zajdzie taka potrzeba to ma się na kogo liczyć. To ludzkie. Oczywiście można walczyć tak, jak Ty, ale ponosi się ogromne koszty tej walki. Sam dobrze to wiesz. To wyniszcza pewne wartości

Nic dodać nic ująć

Maniek powiem Ci że ty mnie zaimponowałeś tym wywodem i potwierdziłeś moje przekonania co do osoby twej 🤝

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Ja nie mam czasu na nic nierobienie

No mówiłaś że jak masz wolne....

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

jak wygląda ta pozycja na walenie w szybę 

Oto walenie w szybie....🤭

514sd3Ir72L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Opublikowano

Kurna gdzieś ktoś armatkę hukową uruchomił.

Wprawdzie przytłumiony dźwięk ale trochę irytuje.

Nie wiem czy kto w kukurydzy czy na stawach kormorany płoszą.

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał:

Byś była idealna do dojenia

Jestem idealna. Mąż doi z kasy moje konto na potęgę 

14 minut temu, cinek1808 napisał:

Wpuścić na kawę i śniadania. 😁

Chyba komary tak łapie. Bo co chwilę wali w okno z rozpedu

22 minuty temu, Bananek napisał:

....z kasy....

Jestem .

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Najbardziej jestem zadowolony z poziomowania rtęciowo pneumatycznego

Zapodaj kiedy zdjęcie tego patentu

33 minuty temu, 6465 napisał:

Bo jak ja zdejmowaleś to trzeba było pasem pod ramę złapać nie za sam kosz 😉

Zanim wyszedł z domu to już go wepchnąłem w jego naturalne środowisko

Krzaki 😆

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

Nic dodać nic ująć

Maniek powiem Ci że ty mnie zaimponowałeś tym wywodem i potwierdziłeś moje przekonania co do osoby twej 🤝

Bo się będę rumienił😉. Ty wiesz trochę więcej co i jak się działo, niż tutaj napisałem, to mogłeś ten wywód zrozumieć szerzej

Opublikowano

Napisałeś tak, że chyba każdy zrozumiał.

Mi też się podoba takie podejście jak reprezentujesz.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

A swoją drogą Michale czego wy z Darkiem nie byliście jeszcze u komuni? 😉

bo komunia jest w trzeciej klasie. a dopiero w tym roku otrzymaliśmy promocje do tej klasy 😉 w tych dwóch pierwszych nie było lekko....

Łolek napisał:

19 minut temu, malaczarna napisał:

Jaki cięty dowcip z rana

Jeśli uraziłem to bije się pierś 

ja mogę przytulić pierś, jakby co.

ale nie Twoją, Marku

• Haha 1
Opublikowano

Się natknąłem na takie coś.

Dam to tu, się wielu zainteresuje.

@Aktywnyrolnik7245 się niedawno pytałeś co można.https://bithub.pl/inwestycje/nieruchomosci/prawo-budowlane-uklon-w-strone-rolnikow-i-ogromna-luka/

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

....czyli rześki poranek...

Wstawajta, bo cały dzień prześpita!!!

Zaspałem... Dopiero wróciłem z otwarcia tuneli i odkrycia siana. Wczorajszy urobek trzeba rozlać i onaklejkować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v