Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Krzyszt0f napisał:

Jaki zamiennik polecacie do skrzyni/hydrauliki Massey Ferguson? Teraz używam Fuchs agrifarm utto mp

ale cena poszła do góry i szukam coś tańszego ale również dobrego

Spirax z Shella

Duratran z petro canady ale to będzie podobna cena jak fushsa

Orlen chyba też robi coś podobnego bo lał to jeden znajomy ale w jd mu często kontrolka od zapchanego filtra się paliła. Także jak policzył cenę filtrów to różnica na oleju prawie ginęła 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, PAN88 napisał:

Jaki? Skąd i po ile?

32 koło mokobud za 1600 brutto,motopompo z mauzerów z wierzchu wypompowałem, na wagę jeździłem i wyszło 1320kg mauzer, jak ostatnio brałem to litra waga mi się nie zgadzała jakby chrzczony,teraz jak biorę to tylko z wagą.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, bratrolnika napisał:

Znajomy kiedyś tak szybko chciał pole pobronowac, że jak cofał to dwoma tylnymi kołami na odwrócone pola broń wjechał, wypieły mu się 

Także @superfarmer02 na ten chwytak to będzie trzeba z 30m profila, i 25m rury 

Do tego 🤔z 5l gruntoemali epoksydowej 5 siłowników i 10 co ja mówię 15m węża, o i już na extra za miesiąc @stempos1980@ zawiezie na miejsce za 13 zł z kilometra 

@superfarmer02

Decyzja szybka bo to w promocji 

27 minut temu, Krzyszt0f napisał:

Jaki zamiennik polecacie do skrzyni/hydrauliki Massey Ferguson? Teraz używam Fuchs agrifarm utto mp

ale cena poszła do góry i szukam coś tańszego ale również dobrego

Ile zaoszczędzisz, 100 ,200 zł stać na mfa to i nie żałuj na oleju 

Z jakiego regionu jesteś 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
48 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Fajrant, dopiero teraz... Ostatnie poubojowe puchacze w tym roku pojechały, odśnieżone i dalej coś prószy... Ale ciekawe zjawisko wg radaru.

Zrzut ekranu 2023-11-28 192059.png

Jak czarcie kręgi.....

Opublikowano (edytowane)

O...i to jest to...wiedziałeś Mieciu @gregor1284, jak się spółki zakłada i biznesy kręci🤷...pełny proces technologiczny, łącznie z transportem i marketingiem🤭...

Apropos Radziu @radekz200...nie potrzebujesz jakiego...paleciaka🤔

🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Do tego 🤔z 5l gruntoemali epoksydowej 5 siłowników i 10 co ja mówię 15m węża, o i już na extra za miesiąc @stempos1980@ zawiezie na miejsce za 13 zł z kilometra 

@superfarmer02

Z jakiego regionu jesteś 

szwagier hadluje w hurcie olejami i orlen , a zwłaszcza lotos poleca, lotos rozlewa oleje dla wielu firm w Polsce (branduje pod innym logo swoje produkty)

Opublikowano
Dnia 27.11.2023 o 07:45, radekz200 napisał:

o to fajne 

IMG_20231127_132627.jpg

Dnia 27.11.2023 o 15:03, Łolek napisał:

Co wam powiem to wam powiem ale ludzie którzy mają duże pieniądze to raczej o nich nie gadają ani o swoich zarobkach , to odnośnie obecnej gadki w tym temacie 

o kasie się nie gada bo się pokazuje co za nią udało się osiągnąć/dorobić

Opublikowano
53 minuty temu, konteno napisał:

zębami koła przebić , też mi sztuczka 🤭

Sztuczka nie polega na tym, żeby przebić, tylko, żeby przebić i żeby...powietrze nie zeszło🤷😉

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

byłeś na Podlasiu?

ludzie we flaka w Polsce mięsa nacisną i maja kiełbasę, na Podlasiu zmielonych kartofli naleją 

pasztet ludzie w blaszce pieką, a tam zmielonych ziemniaków ze skwarkami 

mielone se ludzie robią, a na Podlasiu jeszcze to ziemniakiem oblepic muszą 😁

U nas to i karpia na wigilię zamiast w galarecie to w kartoflach 🤪 

Opublikowano
51 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Może i nie będzie za dobrze wykonane, materiał byle jaki i za długo nie pochodzi ale za to będzię drogo 😬

Panie będzie jakby luksusowo...nigdzie nie ma lepiej🤗

K...wa...jeszcze muszę za reklamę doliczyć 🤔

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Karol6130 napisał:

A niemam +48...

Teściu ci da

55 minut temu, bratrolnika napisał:

Znajomy kiedyś tak szybko chciał pole pobronowac, że jak cofał to dwoma tylnymi kołami na odwrócone pola broń wjechał, wypieły mu się 

Także @superfarmer02 na ten chwytak to będzie trzeba z 30m profila, i 25m rury 

Tylko? 🤭

29 minut temu, Łolek napisał:

@superfarmer02

Z jakiego regionu jesteś 

A dostanę jakieś gadżety? Rubta co chceta, za tydzień mam mieć chwytak na podwórku i gwarancja pisemna 24 miesiące od daty uruchomienia.🤭🧐

22 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

Może ktoś chętny na agregat 2.2 m włóka sprzodu podwójne wałki

Cena 1600 do negocjacji okolice Grudziądza 

152.44 kB · 0 pobrań

IMG_20231128_195623.jpg

@JakubC360_yt

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

czyszczenie garażu zakończone drugi komplet kół odjechał...

Sławek jutro pokaże Ci  kiszonke z kukurydzy , ocenisz  mi organoleptycznie  🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

To się je a nie same frytki albo pyry poznaniaki wpierdalają bo szkoda im kasy.

babka-ziemniaczana-z-miesem.jpg

A co to to jest 🤔

Opublikowano
Dnia 27.11.2023 o 15:09, 6465 napisał:

Zazdraszczam ci twojego bogactwa 🤑🤑🤣🤣🤣

Gdzie on bogaty. Ile ta kijanka kosztowała. Na pewno nie dwiesta tysi.

Zajrzyj do cen mleka. 

Tam jeden dzisiaj przebił głupotą samego siebie, a drugi przebił jeszcze tego pierwszego 🤣 

Bogaty gospodarz to jest jak weźmie auto za dwiesta 🤭 

Możesz chodzić z gołą doopą aby auto było za dwiesta. 

Bo jak nie masz auta za dwiesta to uj nie gospodarz 🤷

• Haha 6
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

czyszczenie garażu zakończone drugi komplet kół odjechał...

Sławek jutro pokaże Ci  kiszonke z kukurydzy , ocenisz  mi organoleptycznie  🤔

mogę zaocznie 😜 bez patrzenia 🤔😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v