Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. 6°, nie pada , nie wieje...

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ty wchodzisz do kurpiowskiej, a ja właśnie wychodzę z łowickiej.🤷

A ja z takiej zwykłej...wiejskiej🤷

23 minuty temu, slawek74 napisał:

-1* i mgła LLU

wstawać orka dzisiaj🤭

Matko kochana...co Wy tam na tej Lubelszczyźnie 🙆...jeden wczoraj srężynówkę ciągał...ten dzisiaj się będzie do pługa zaprzęgał...nie mata traktorów🤔😜🤭🤭🤭...Zbyszek dobrze, że chociaż Ty robisz fergusonem...no i Rysiek kacapem🤷

• Haha 5
Opublikowano

Poczekaj jak pójdzie to sobie

11 minut temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 6°, nie pada , nie wieje...

A ja z takiej zwykłej...wiejskiej🤷

Matko kochana...co Wy tam na tej Lubelszczyźnie 🙆...jeden wczoraj srężynówkę ciągał...ten dzisiaj się będzie do pługa zaprzęgał...nie mata traktorów🤔😜🤭🤭🤭...Zbyszek dobrze, że chociaż Ty robisz fergusonem...no i Rysiek kacapem🤷

Dziś ursus w POle POjedzie

Opublikowano
9 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

To Ty jak jakaś Ilse Koch albo Irma Grese czy co 🤔

To twoja kobieca wersja Pjoter 🤣

-2 przed 5tą było i mgła a w stolicy ładne słońce.

Witajcie

@gregor1284 i jak wrzucił ten co ma wszystko najlepsze i oh ach zdjęcie z kupa drzewa jaka narąbał siekierą 🤔 Podejrzewam że nie 🤣

Opublikowano

@soltys48 Siwy dymek świadczy o niezbyt sprawnym układzie wtryskowym. Ogień z wydechu nie jest normą ale może się pojawić bez kolektorów kolektora wydechowe np. 

Niskie ciśnienie na manometrze to efekt zaciętych pierścieni tak według mnie to wygląda. 

Tutaj macie URSUS SOUND:

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, 6465 napisał:

Tak wygląda teren po fabryce Ursus.

IMG_20230322_061840.jpg

Ale zobaczcie to. Jakiś ślad pozostał😁

IMG_20230322_061857.jpg

Prawdziwy powód do dumy dla naszych rządów.Jakie tam te Ursusy były to każdy wie ale były nasze a teraz sprowadza się chińskie traktorki i wszyscy do nich wzdychają.No może nie wszyscy ale wielu

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

Tak wygląda teren po fabryce Ursus.

IMG_20230322_061840.jpg

Ale zobaczcie to. Jakiś ślad pozostał😁

IMG_20230322_061857.jpg

Budowniczy Warszawskich dróg chyba projektują je non stop na bani....

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Prawdziwy powód do dumy dla naszych rządów.

Nie było chętnych już na początku wieku na ciągniki z lat 60 w cenie zbliżonej do Zetora. Po prostu ta fabryka nie oferowała żadnego sensownego produktu na końcu swojej drogi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertb napisał:

Budowniczy Warszawskich dróg chyba projektują je non stop na bani....

Nie było chętnych już na początku wieku na ciągniki z lat 60 w cenie zbliżonej do Zetora. Po prostu ta fabryka nie oferowała żadnego sensownego produktu na końcu swojej drogi. 

No to też jest prawda.Ale moim zdaniem modernizacja tego zakładu powinna nastąpić w połowie lat 90 ale związki zawodowe rządziły i wyszło jak wyszło.Ani traktora ani fabryki ani związków zawodowych.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

@soltys48 Siwy dymek świadczy o niezbyt sprawnym układzie wtryskowym. Ogień z wydechu nie jest normą ale może się pojawić bez kolektorów kolektora wydechowe np. 

Niskie ciśnienie na manometrze to efekt zaciętych pierścieni tak według mnie to wygląda. 

Tutaj macie URSUS SOUND:

Mocno bym się zdziwił gdyby nic tam nie było zapieczone/zastane

Silnik od 08' przestał u wuja w piwnicy. Wymontowany z widłaka nie wiadomo kiedy

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

No to też jest prawda.Ale moim zdaniem modernizacja tego zakładu powinna nastąpić w połowie lat 90 ale związki zawodowe rządziły i wyszło jak wyszło.Ani traktora ani fabryki ani związków zawodowych.

Ursus nie miał swojego produktu seria ciężka to produkt kooperacyjny. A post licencyjne to licencja. Nie było "naszego" ciągnika. 

Opublikowano

No ale coś robili a teraz h.....po ptakach.Tam powini uderzyć jak Chińczycy cenami.W mojej okolicy tych małych pchełek jeździ cała masa i wcale nie są takie awaryjne i wbrew pozorom nie są to takie głupie maszyny

Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

Dzięki ale nie.

Góra idzie do wymiany 

Słuszna decyzja. Ja tez tego środka nie używam zgodnie z przeznaczeniem 

22 minuty temu, marcin19071980 napisał:

No ale coś robili a teraz h.....po ptakach.Tam powini uderzyć jak Chińczycy cenami.W mojej okolicy tych małych pchełek jeździ cała masa i wcale nie są takie awaryjne i wbrew pozorom nie są to takie głupie maszyny

No to ten lubelski ursus tak próbował i widzisz jak wyszło. 

2 minuty temu, DANDYS napisał:

pewnie i po nafcie te same efekty by były jakby zalał górę

To jest mocniejsze ale nafta tez jest ok

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

To twoja kobieca wersja Pjoter 🤣

-2 przed 5tą było i mgła a w stolicy ładne słońce.

Witajcie

@gregor1284 i jak wrzucił ten co ma wszystko najlepsze i oh ach zdjęcie z kupa drzewa jaka narąbał siekierą 🤔 Podejrzewam że nie 🤣

Chybaa nie

Opublikowano
40 minut temu, hubertb napisał:

Słuszna decyzja. Ja tez tego środka nie używam zgodnie z przeznaczeniem 

No to ten lubelski ursus tak próbował i widzisz jak wyszło. 

To jest mocniejsze ale nafta tez jest ok

Zarajczyka firma była po to by wypompować kasę z państwa 

Opublikowano

Kurka dziś spowiedź w parafii , trza się szykować 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v