Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mężczyzna ma być pewny siebie patrzeć kobiecie prosto w oczy i uważnie słuchać co mówi, a ja msm -6 dioptri e oku lewym  -8 w prawym i niedosłuch ucha prawego, o pewności siebie nawed nie wspomnę.

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

za którego dyrektora się uczyłeś? tego z nosem jak klamka od zakrystii?

🤔 nie kojarzę , u nas była dyrektorka , mąż jej praktyki prowadził 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

bardzo popularne były konne kosiarki listwowe

Mechanizacyja całą gębą. Pieter Ty to musisz mieszkać na jakieś czarnej dziurze bo nawet na tej mojej biednej podkarpackiej wsi takie obrazki to chyba w opowieściach dziadka się trafiały. 

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

Niby tak ale nie ma gdzie w okolicy tego ogarnąć , w sąsiedniej wiosce jak kołchoźnik wziął w dzierżawe PGR to 2 dekady temu kilkanaście ha sadu poszło pod pług  a były stare dobre odmiany. 

My wycięliśmy ponad stu letni sąd.

@6465Tomek jadł kiedyś jabłka stamtąd 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Mechanizacyja całą gębą. Pieter Ty to musisz mieszkać na jakieś czarnej dziurze bo nawet na tej mojej biednej podkarpackiej wsi takie obrazki to chyba w opowieściach dziadka się trafiały. 

Jeszcze nie tak dawno, w 2009 po ostatnim nawalnym gradobiciu ludzie zboża tym kosili żeby krowom wrzucić. Zielsko w ziemniakach czasem tym koszą niektórzy. Dalszy sąsiad do 2017 z pół hektara na dwa pokosy kosił na siano tym, potem krowę sprzedał, ale kosiarka dalej jest, siuntką ciągał. 

Opublikowano
konteno napisał:

15 minut temu, Bananek napisał:

za którego dyrektora się uczyłeś? tego z nosem jak klamka od zakrystii?

🤔 nie kojarzę , u nas była dyrektorka , mąż jej praktyki prowadził 

Stachu Wiński. Fajny chłop był.

soltys48 napisał:

My wycięliśmy ponad stu letni sąd.

Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie. 😉

Opublikowano (edytowane)

dobrze że te kosiarki przeminęły... po komasacji dostaliśmy kilu hektarową działke łąki, a na niej duuuuzo karp. ojciec kosił, a ja cały dzień odgrabywałem, bo wykoszoną się zapychało to gówno...

upał, ślepaki , komary, pot... coś pięknego ... kuźwa...

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeszcze nie tak dawno, w 2009 po ostatnim nawalnym gradobiciu ludzie zboża tym kosili żeby krowom wrzucić. Zielsko w ziemniakach czasem tym koszą niektórzy. Dalszy sąsiad do 2017 z pół hektara na dwa pokosy kosił na siano tym, potem krowę sprzedał, ale kosiarka dalej jest, siuntką ciągał. 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

dobrze że te kosiarki przeminęły... po komasacji dostaliśmy kilu hektarową działke łąki, a na niej duuuuzo karp. ojciec kosił, aj cały dzień odgrabywałem, bo wykoszoną się zapychało to gówno...

upał, ś

lepaki , komary, pot... coś pięknego ... kuźwa...

Kilku hektarową działkę... U nas jak gdzieś 20a łączka to już ludzie ochy i achy robili, że kawał trawy. Do tej pory w sumie podobnie jest. Większość siana to z koniczyny robili.

Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał:

To nie kombajn, tylko jakaś żmijka do paszy. To jest zdjęcie u sprzedającego, bo jeszcze było widno. Ale pod tą wiatą stoją też dwa kombajny JD. Facet świnarz. 100ha

Przeca dziób od hedera widać. 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Pewnie poszedł za potrzebą....😉

Nieeeee 

W gościach u mnie był 

3 minuty temu, Bananek napisał:

Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie. 😉

Sąd i sprawiedliwość która kiedyś nastąpi też widział za płotem 🤭

Opublikowano
8 minut temu, ippon napisał:

Mężczyzna ma być pewny siebie patrzeć kobiecie prosto w oczy i uważnie słuchać co mówi

No , wiesz że wydawało mi się że to nawet przez chwilę działało na koleżanke z pracy . Ale 8lat różnicy trochę mnie zniechęciło pomimo że mogłem patrzeć na nią bez końca. Dalej ją gdzieniegdzie podpatruję w necie i  trochę się w niej podkochuję wiedząc że to nie moja bajka.

2 minuty temu, Bananek napisał:

Stachu Wiński. Fajny chłop był.

to chyba był przed tą Niczyporuk za której kadencji tam się męczyłem

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kilku hektarową działkę... U nas jak gdzieś 20a łączka to już ludzie ochy i achy robili, że kawał trawy. Do tej pory w sumie podobnie jest. Większość siana to z koniczyny robili.

a dodam że trawa tam wyższa od koni była... no kuźwa spa za darmo ...

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Nieeeee 

W gościach u mnie był 

Sąd i sprawiedliwość która kiedyś nastąpi też widział za płotem 🤭

Sprawiedliwość wisiała na ścianie i miała aluminiowy germański trzonek 😁

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

dobrze że te kosiarki przeminęły... po komasacji dostaliśmy kilu hektarową działke łąki, a na niej duuuuzo karp. ojciec kosił, aj cały dzień odgrabywałem, bo wykoszoną się zapychało to gówno...

Ja to raz w życiu na żywo widziałem w akcji był to dokładnie rok 97. Potem nawet ten twardziel kupił rotacyjną. 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

a dodam że trawa tam wyższa od koni była... no kuźwa spa za darmo ...

Teraz byś wrócił cały w kleszczach.

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Niech sobie będą, ale skoro są w sprzedaży na polskim rynku to niech drukują polskie napisy. Jak jadę np do Francji to nie każę żabojadom mówić po mojemu.

Ale co to za z d*py porównanie? Jak pójdziesz do lydla ,biedronki czy innego sklepu to masz masę produktów z zagranicy nieopisanych po polsku np: włoskie makarony jakieś sosy meksykańske i wiele innych. Czasem jak importer se zażyczy to naklejką naklejkę z tłumaczeniem, i jakoś ci to nie przeszkadza. Ot na siłę próbujesz się przypierdolić.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ja to raz w życiu na żywo widziałem w akcji był to dokładnie rok 97. Potem nawet ten twardziel kupił rotacyjną. 

Ostatni raz na żywo widziana konna kosiarka w 2021, konna kopaczka to samemu kopane w 2022, konna przewracarka w akcji ostatni raz widziana w 2022... Kosiarkę ciągnęła C-330, przewracarkę sam. Ba, nawet konny pług dwuskibowy w zeszłym roku w akcji widziałem, przerobiony wprawdzie na podnośnik.

Opublikowano

Piotr, nie chcę urazić.. ale chciał bym poznać prawdę...

@Jacus, to tak wygląda to bogactwo w Małopolsce? tak jak Piotr opisuje?

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

dobrze że te kosiarki przeminęły... po komasacji dostaliśmy kilu hektarową działke łąki, a na niej duuuuzo karp. ojciec kosił, a ja cały dzień odgrabywałem, bo wykoszoną się zapychało to gówno...

upał, ślepaki , komary, pot... coś pięknego ... kuźwa...

One miały drewniany targaniec?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ba, nawet konny pług dwuskibowy w zeszłym roku w akcji widziałem, przerobiony wprawdzie na podnośnik.

O to musi iść leciutko Oo Po co takie przeróbki czynić? 

Opublikowano
Przed chwilą, tomek222 napisał:

Ale co to za z d*py porównanie? Jak pójdziesz do lydla ,biedronki czy innego sklepu to masz masę produktów z zagranicy nieopisanych po polsku np: włoskie makarony jakieś sosy meksykańske i wiele innych. Czasem jak importer se zażyczy to naklejką naklejkę z tłumaczeniem, i jakoś ci to nie przeszkadza. Ot na siłę próbujesz się przypierdolić.

To są znikome procenty.

W jakim normalnym kraju choćby reklamy w języku GOŚCI podają?

• Like 1
Opublikowano
tomek222 napisał:

produkty, jakie widuję w sklepie mają obcojęzyczne opakowania, ale jest ta naklejka z polskim tłumaczeniem.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

One miały drewniany targaniec?

a prawda. zapomniałem. też lubił się uj***ć na tej łące.. a łąka pare kilometrów od domu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v