Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Pafnucy12 napisał:

bo bujasz w obłokach, a nie planujesz...

ohoho... czuć piniądz....

no wlasnie gdy poczuje piniadz to zmieniam plany..dzisiaj sprzedalem fure ziemi i to nie swojej za 100 , oczywiscie sobie zaladowali i rozladowali..

13 minut temu, Bananek napisał:

Paranoja. Dziś w klasie mojej młodej jedno z dzieci miało urodziny. Polskie dziecko. Jest u nas zwyczaj, że jubilat przynosi cukierki coby towarzyszów niedoli poczęstować. Miły zwyczaj. Ale to już, kurtka, przechodzi ludzkie pojęcie. Nie ma u nas normalnych polskich cukierków tylko ukraińskie kanfiety? Może zacznijmy gadać cyrylicą jak tacy gościnni jesteśmy. 

IMG_20230320_194104.jpg

to popatrz po tych cukierkach czy innych slodyczach pisanych po polsku skad pochodza..

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Tylko notariusz bierze za samo poświadczenie dziedziczenia sporo 

Od nas wziął 700zł

Później dopiero spadek się robi

Trzeba się ulatać

Tobie będzie potrzebny akt małżeństwa, tylko pilnuj dat 

Robią błędy a za wszystko trzeba płacić 

To już nie ogarniam... Muszę taty testament otworzyć mają być wszyscy

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

On od czterotonowej dwuosiowki różni się tym, że ma koła 11, więcej piór na resorach, tylna oś ma przekrój kwadratu i są cztery łańcuchy z l krótkimi istwami wysuwanymi. Fotel już dzisiaj nie dam rady zrobić bo jest ciemno 

Dzięki Szymon. Też tak myślę...tym bardziej, że w fajnym stanie jest. Jeszcze trochę i tego jednoosiowego bym zamęczył 

Te stare pierwsze też miały podwójną taśmę 

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

Paranoja. Dziś w klasie mojej młodej jedno z dzieci miało urodziny. Polskie dziecko. Jest u nas zwyczaj, że jubilat przynosi cukierki coby towarzyszów niedoli poczęstować. Miły zwyczaj. Ale to już, kurtka, przechodzi ludzkie pojęcie. Nie ma u nas normalnych polskich cukierków tylko ukraińskie kanfiety? Może zacznijmy gadać cyrylicą jak tacy gościnni jesteśmy. 

IMG_20230320_194104.jpg

E tam cukierek to cukierek

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

dzisiaj sprzedalem fure ziemi i to nie swojej za 100

łał... i co z tą kasą zrobisz? złoto, obligacje? 🤔

Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oj ale chyba coś pod kombinezon to było kupowane. Faktura z Marilyn poupee na ubrania robocze? Pani Dżaneto 🙆‍♂️

Bielizna to prezenty. Coś muszę od męża dostawać 

Opublikowano
Luki99 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak tego smroda będziesz słuchał to wyjdziesz....

To w końcu końcu kogo mam słuchać :Sławka, Bogdana czy tego zboczeńca Ipponta?? 

a swój rozum masz ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie podoba mi się nic większego od C-385 i sprzętu, który ewentualnie może z nim współpracować,

To mogło ciągać już duże agregaty i siewniki dużych rozmiarów. Sprzęt nie miał zastosowania długi czas dla odbiorcy prywatnego w Polsce. Najczęściej do czego seria ta została stworzona maszyny półzawieszone. A samo 385 które dobrze wspominam dziś jest już jest dziadkiem który mocno odstaje na tle konkurencji na rynku. 

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

IMG_20230320_194104.jpg

Coś ty dzisiaj żeś się urodził te krówki od lat są na naszym rynku, sam żem je kupował kiedyś bo nawet dobre były, nie wiem jak teraz bo dawno ich nie kupowałem.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Te stare pierwsze też miały podwójną taśmę 

Dokładnie. I nawet miałem plan, że kupię taki starszy i dorobię burty oraz przerobie adapter. Ale skoro udało się znaleźć oryginał. A udało się wczoraj

Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał:

. Dziś 2 jabłonki z sadu skasowałem to może ze 2 śliwki sie pojawią w to miejsce.

Szkoda kasy na drzewka od nich

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no ja taki pierwszy raz widzę. też jak Pioter, myślałem że to przeróbka..

Sipma i brzeg też takie 6t robili

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Sipma i brzeg też takie 6t robili

nie wiedziałem...

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

To mogło ciągać już duże agregaty i siewniki dużych rozmiarów. Sprzęt nie miał zastosowania długi czas dla odbiorcy prywatnego w Polsce. Najczęściej do czego seria ta została stworzona maszyny półzawieszone. A samo 385 które dobrze wspominam dziś jest już jest dziadkiem który mocno odstaje na tle konkurencji na rynku. 

Zależy co gdzie widywałeś. Swego czasu we wsi to ciągały głównie pługi UG 3 i kultywatory 2,7m i przez pryzmat tego patrzę. Siuntki pługi UG 2, kultywatory 2,1, czasem gdzieś 2,4. C-330 i ruski pługi UG 2, PZ-1, mniejsze jakieś Unia Wisła, kultywatory 1,8 albo robione. 

Opublikowano
tomek222 napisał:

Coś ty dzisiaj żeś się urodził te krówki od lat są na naszym rynku, sam żem je kupował kiedyś bo nawet dobre były, nie wiem jak teraz bo dawno ich nie kupowałem.

Niech sobie będą, ale skoro są w sprzedaży na polskim rynku to niech drukują polskie napisy. Jak jadę np do Francji to nie każę żabojadom mówić po mojemu.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Szkoda kasy na drzewka od nich

Niby tak ale nie ma gdzie w okolicy tego ogarnąć , w sąsiedniej wiosce jak kołchoźnik wziął w dzierżawe PGR to 2 dekady temu kilkanaście ha sadu poszło pod pług  a były stare dobre odmiany. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Swego czasu we wsi to ciągały głównie pługi UG 3 i kultywatory 2,7m i przez pryzmat tego patrzę. 

I moja ciągała kosiarkę 1,6m ale to najmądrzejsze nie było ;) 80 pociągnie dużo, uciągu tam nie brakuje. Brakuje innych rzeczy. W stosunku do 30 lub 60 to jak byś się z malucha do dużego fiata przesiadł. Bardziej obrazowo z roweru do samochodu. Nawet nie można porównać bezpośrednio. Tyle że 80 robiła i to nie będą wyspoczywane traktory. 

Opublikowano
2 minuty temu, ippon napisał:

Chłporobotnik jakie masz teksty na podryw? Ja znalazłem taki, Gdybyś była żodkiewką już dawno bym Cię wyrwał.

@ippon, powinieneś z tym kolegą porozmawiać o podrywach - @nosferatu13 

się zna jak nikt na podrywach... :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

I moja ciągała kosiarkę 1,6m ale to najmądrzejsze nie było ;) 80 pociągnie dużo, uciągu tam nie brakuje. Brakuje innych rzeczy. W stosunku do 30 lub 60 to jak byś się z malucha do dużego fiata przesiadł. Bardziej obrazowo z roweru do samochodu. Nawet nie można porównać bezpośrednio. Tyle że 80 robiła i to nie będą wyspoczywane traktory. 

Kosiarki też ciągały, choć to głównie siuntki, C-330, do niedawna bardzo popularne były konne kosiarki listwowe. Jeszcze gdzieniegdzie się spotka C-330 z tym spiętą.

Opublikowano
2 minuty temu, ippon napisał:

Chłporobotnik jakie masz teksty na podryw? Ja znalazłem taki, Gdybyś była żodkiewką już dawno bym Cię wyrwał.

Tęgi tekst, na pewno podziała....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v