Polecane posty

dejmian90    158
Napisano (edytowany)

To mlekpol ile w końcu obniżył, a ile polmlek?

Edytowano przez dejmian90

Wiadomość z agroFakt.pl

adamowicz84    75
Napisano (edytowany)

Parametry i przedział i tak nic nie zmieni bo na koniec miesiąca masz dokładne wyliczenia i wtedy widzisz dokładna cenę mogę powiedzieć SM Gostyń moja cena za kwiecień 1,57gr brutto  za maj podobnie będzie a na  czerwiec +17 gr , chyba że się jeszcze coś wydarzy 

Edytowano przez adamowicz84

Zibifarmer    136
30 minut temu, ThePerkins napisał:

ok 2.2 brutto

Nieco lepiej niż mlekpol? Słabo musiało się zrobić całkiem 

Jaro70    107

Mlekovita powyżej 20000 itł.4.4 bi 3,5 wyjdzie ponad 2.4 brutto 

Zibifarmer    136
4 minuty temu, Jaro70 napisał:

Mlekovita powyżej 20000 itł.4.4 bi 3,5 wyjdzie ponad 2.4 brutto 

Za czerwiec? 

Jaro70    107
Przed chwilą, Zibifarmer napisał:

Za czerwiec? 

Tak

Przed chwilą, Jaro70 napisał:

Tak 

2 minuty temu, Jaro70 napisał:

Tak z oceną 

MariuszDe    249
Napisano (edytowany)

No to w końcu z tym Polmlekiem to jak -15czy -30 bo różnie piszą chyba że to 

Edytowano przez MariuszDe

DanielFarmer    1318
dabrowskit napisał:

DanielFarmer napisał:

Chłopaki jakby to powiedzieć....yyyy....tego no..... SMSa dostałem..... Piątnica bez zmian 🤭

u was za czerwiec będzie zjazd

czerwiec bez zmian a dalej czas pokaże

artur12441    122

Zgadza się - 15 groszy polmlek też dostałem SMS przy dojeniu. Zawsze mogłoby gorzej jeden na forum tu miał dobre info - 15 za czerwiec w połowie maja a następny 25 inny 30... h*j*** ale stabilnie 😅 

Krowiarka    269

Ja jestem gołodupcem, ale spłaciłam dziś jeden kredyt do końca. 😄 Oj był kwik w banku, bo dojna krówka zwiała. 😜

• Like 8

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

dokładnie polmlek -15 gr 

To jaka cena Ci wyjdzie? Bo Lacpol Piotrków kujawski (właściciel Polmlek) wyjdzie 1.5 zł przy 15tys. 😐.

MariuszDe    249
5 minut temu, Krowiarka napisał:

Ja jestem gołodupcem, ale spłaciłam dziś jeden kredyt do końca. 😄 Oj był kwik w banku, bo dojna krówka zwiała. 😜

Mieli nadzieję że weźmiesz następny 😁

• Like 1

pawelmf    205
MarcinZetor8011 napisał:

dokładnie polmlek -15 gr 

To jaka cena Ci wyjdzie? Bo Lacpol Piotrków kujawski (właściciel Polmlek) wyjdzie 1.5 zł przy 15tys. 😐.

POLMLEK Lidzbark Warmiński 1,6zł przy ok w tym momencie 12500

• Thanks 1

DANDYS    3067

weźmie , tak się nie da bez , zaraz przyjdą do głowy nowe inwestycje

pawelmf    205
pawelmf napisał:

MarcinZetor8011 napisał:

dokładnie polmlek -15 gr 

POLMLEK Lidzbark Warmiński 1,6zł przy ok w tym momencie 12500

za czerwiec tak wyjdzie

gregor1284    11285
3 godziny temu, Bercik92 napisał:

Nie tolerują wirówek 😁🤭

To te 36groszy mniej netto? 🤔

No to dobrze chyba?

Nintendo    293

Ktoś wie ile będzie w Rykach za czerwiec?

Grinch1    65
20 minut temu, Krowiarka napisał:

Gratulacje

Dziś mijają dwa tygodnie jak spłaciłem kredyt za ciągnik, 6 lat przed końcem umowy. Co prawda nie jakaś astronomiczna kwota ale dla mnie dość dużo. Jak chciałem wcześniej aby mi wyjęli jedną działkę spod hipoteki to robili wszystko aby tego nie zrobić. Jak poszedłem zamknąć kredyt to nagle wszyscy tacy mili się zrobili 😉😂no ale kwiku nie było. 

• Like 1

Krowiarka    269

Ja w sumie 7 lat przed końcem i nowych kredytów nie będzie, bo już nie inwestuję w nic. A jeśli nawet to uzbieram wczesniej, bo odsetki to czysta strata, tak jak u mnie nawet preferencyjny mam razy dwa odsetki niż miałam, a jak jeszcze mleko będzie spadać to bez szans.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez wiki868
      Witam.  Posiadam łąki z których zbieram 2 pokosy rocznie.  Końcem mają początkiem czerwca zbieramy siano I   końcem sierpnia  zebraliśmy potraw.  Zbieramy potraw wcześniej nie we wrześniu z racji  szybszego i lepszego wysuszenia.   Mamy  koniec września. Łąki tak pięknie odbiły ze mamy 20-25cm  trawę na nich.  Myślałem o skoszeniu tej trawy I zwiezieniu na pryzmę i zrobienia z tej zielonki   kompostownika-obornika jak zwał tak zwał. Będzie tego z 30ha.   Co Wy ns to?  Jest to opłacalne?   Mam możliwość polewania tego  gnojowka.  Czy będzie to miało wartosc dla gruntów ornych? Czy to ma sens?  Warte zachodu.  Wyczyszcze sobie łąki pod  przyszly sezon sianokosow. 
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj