Polecane posty

PolandOnion    79
Rolniik122 napisał:

1 godzinę temu, PolandOnion napisał:

2150 zł brutto za tonę z dowozem, warto?

23% w granulacie  z agrocentrum taniej mam niż to, i skład troche lepszy,  więcej kredy niż soi 😜

Właśnie mi zależy żeby była sypka a nie granulat, zobaczę co z ceną da się zrobić albo będę szukał innej.

alfa napisał:

1 godzinę temu, PolandOnion napisał:

2150 zł brutto za tonę z dowozem, warto?

Dużo rzepaku . Trochę za wysoka cena za ten produkt 

Okej, jak się ceny nie da "wynegocjować" to poszukam innej. 🙂

• Like 1

Rolniik122    72
Przed chwilą, PolandOnion napisał:

Właśnie mi zależy żeby była sypka a nie granulat, zobaczę co z ceną da się zrobić albo będę szukał innej.

Rozumiem. Sprawdź czy nie w podobnych pieniądzach coś swojego byś nie zrobił z takim samym poziomem białka. Produkty osobno kupić,  zamówić mobilny mieszalnik i dać gotową pasze na badania, metoda prób i błędów co do dokładnej ilości danego produktu. Przynajmniej będziesz wiedział co dokładnie masz w paszy.

• Thanks 1

Karol6130    5927
1 godzinę temu, Rolniik122 napisał:

można znam przypadek, gdzie są dwa gospodarstwa pod jednym numerem domu. Żona osobno mąż osobno. Gdzie większa cena tam leci 3/4 mleka ze zbiornika gdzie mniej tam idzie 200 litrów, oby kary nie przywalili. Jak sie go pytają gdzie jest mleko, to odpowiada "krowy zasuszyłem, są wysokocielne" hehe

Nic nie zrobią 

Wiadomość z agroFakt.pl

Krowiarka    269

Konteno mam Kartę Dużej Rodziny jak cię to interesuje.😜 Ja napisałam ogólnie o młodzieży nie tylko swoich dzieciach i akurat nie chcę  żeby tak się męczyły jak ich rodzice. Jak jest zdrowie to i owszem, miałam chwilowo  pracownika zarejestrowanego, akurat gdy byłam świeżo po operacji wy***przył bez wypowiedzenia musiałam ze szwami iść doić. Dobrze, że  nowoczesna obora to lżej się pracuje, nie trzeba dźwigać. Wcześniej mąż z ręką w gipsie doił jak ją  złamał dlatego nie chcę takiego losu dla moich dzieci. Bo tu nie ma zwolnień, a jak nas oboje wziął covid... 🙉

• Like 2

Grinch1    65

No i jak ktoś wyżej pisał, że Sierpc - 10 gr to się potwierdziło bo właśnie SMS przyszedł.. 

• Like 1

Mateusz1q    1395
8 godzin temu, Krowiarka napisał:

Konteno mam Kartę Dużej Rodziny jak cię to interesuje.😜 Ja napisałam ogólnie o młodzieży nie tylko swoich dzieciach i akurat nie chcę  żeby tak się męczyły jak ich rodzice. Jak jest zdrowie to i owszem, miałam chwilowo  pracownika zarejestrowanego, akurat gdy byłam świeżo po operacji wy***przył bez wypowiedzenia musiałam ze szwami iść doić. Dobrze, że  nowoczesna obora to lżej się pracuje, nie trzeba dźwigać. Wcześniej mąż z ręką w gipsie doił jak ją  złamał dlatego nie chcę takiego losu dla moich dzieci. Bo tu nie ma zwolnień, a jak nas oboje wziął covid... 🙉

A później przychodzi przelew... Dzieci pobudowane, wykształcone. Które mają tak dobrze w mieście? Jednostki 

robert1226    1191
10 minut temu, Grinch1 napisał:

No i jak ktoś wyżej pisał, że Sierpc - 10 gr to się potwierdziło bo właśnie SMS przyszedł.. 

Skurczybyk wykrakał.

Grinch1    65
8 minut temu, Mateusz1q napisał:

A później przychodzi przelew... Dzieci pobudowane, wykształcone. Które mają tak dobrze w mieście? Jednostki 

Oj nie wszyscy, ja gdybym w swoim czasie miał możliwość zdobycia wykształcenia to bym poszedł na studia a że tak nie było no to tylko średnie i krowy. Nie każdy ma bogatych rodziców lub otrzymuje dobrze prosperujące gospodarstwo. W mieście ludzie mają przynajmniej szansę zdobycia wykształcenia a często i z tego nie potrafią skorzystać. Znowu jeżeli na wsi jest tak dobrze to czemu nikt z miasta nie przyjdzie w dzisiejszych czasach na wieś?

• Like 4

Bercik92    2012

Kiedy należy się spodziewac nowego cennika w mlekpolu? 🤔

robert1226    1191
12 minut temu, Grinch1 napisał:

Oj nie wszyscy, ja gdybym w swoim czasie miał możliwość zdobycia wykształcenia to bym poszedł na studia a że tak nie było no to tylko średnie i krowy. Nie każdy ma bogatych rodziców lub otrzymuje dobrze prosperujące gospodarstwo. W mieście ludzie mają przynajmniej szansę zdobycia wykształcenia a często i z tego nie potrafią skorzystać. Znowu jeżeli na wsi jest tak dobrze to czemu nikt z miasta nie przyjdzie w dzisiejszych czasach na wieś?

Łój łój gdybys chciał to byś die uczył tu nie masz racji , kto chce się uczyć to nieważne czy z miasta czy że wsi zależy od ambicji tylko że znam ludzi co po studiach ,  a w kurnikach robią. 

Co do porównania miasto i wieś  to już w standardzie życia to widzę wyższy standard na wsi aniżeli te jak te szczury w tych klatkach blokowych .

Nikt z miasta nie przyjdzie bo w rolnictwie trzeba pracowac a co najważniejsze myśleć,  te dzbany miejskie nie umieją ni jednego ni drugiego .

• Like 5

konradek88    83
15 minut temu, Bercik92 napisał:

Kiedy należy się spodziewac nowego cennika w mlekpolu? 🤔

Dzisiaj, najpóźniej jutro będzie nowy cennik 

• Like 1

massey235    323

Coś i w mlekovicie cisza .pewnie 31 będzie dopiero sms

Piotr1711    9

Witam! Kiedy nasza kochana władza planuje zamknąć obory uwieziowe? Wiadomo coś??

Kvl    38

Nie martw się prędzej sami zamkniemy przy tych kosztach niż oni nam każą 😉

• Like 3

Piotr1711    9

Ja się nie martwię! Samemu trochę szkoda chociaż jestem po pięćdziesiątce a jak będę musiał to z bananem na gębie

• Haha 1

slawek74    10895

to wypij jeszcze drugą ,,piędziesiątke,, i zamykaj 😁🤪

• Haha 1

gregor1284    11307
1 godzinę temu, Piotr1711 napisał:

Ja się nie martwię! Samemu trochę szkoda chociaż jestem po pięćdziesiątce a jak będę musiał to z bananem na gębie

Mogę pomóc 

Krowiarka    269

Nie pamiętam kiedy padał deszcz, a tu kolejne 2 tygodnie bez opadów wieszczą. Oj sztuczna to pogoda, czego Polacy nie chcieli przyjąć od sąsiadów, to teraz znajdzie miejsce w naszym kraju, bo część naszego wyschnie, a cześć zgnije.

• Like 2

witejus    7934
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to wypij jeszcze drugą ,,piędziesiątke,, i zamykaj 😁🤪

Najlepiej ,,sete" i ogóra😜

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Mogę pomóc 

Przecie Ty nie pijący😜

• Haha 1

slawek74    10895
witejus napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał: to wypij jeszcze drugą ,,piędziesiątke,, i zamykaj 😁🤪 Najlepiej ,,sete" i ogóra😜

kiedyś mówili sete i galarete 🤪

Bogdan_ja    2384
4 godziny temu, Piotr1711 napisał:

Witam! Kiedy nasza kochana władza planuje zamknąć obory uwieziowe? Wiadomo coś??

To akurat wymysl i nacisk UE ...🤷‍♂️

Qwazi    5041

OSM Koło od 01. 06 -20gr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj