Polecane posty

marulekk    4520
Napisano (edytowany)

Pewno tematy pomylił

😂

Albo przyszedł powkur...ć mleczarzy 😝

Edytowano przez marulekk

sprzedam pług 3-skibowy ruski stan dobry

Wiadomość z agroFakt.pl

slawek74    10898
Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

1°,☁

w mleczne idziesz 🤔

• Haha 1

Rolnik1973    14245

O kurła a gdzie to wlazło 🙆🏻‍♂️

Chyba tel zaspany,🤦🏻‍♂️

Xawier    211

Mlekovita ilość 12k tł 4.24 bi 3.36 ocena lojalnościowa brutto ryczałt 2.69zł

arosaw100    43
48 minut temu, Rolnik1973 napisał:

O kurła a gdzie to wlazło 🙆🏻‍♂️

Chyba tel zaspany,🤦🏻‍♂️

Tu takich  jest wielu co nie mają pojęcia o hodowli albo już zaprzestali i się tu udzielają ale po co .po to żeby wkórwiać

RusiL    257

mlekpol 14tys tł 4.66 bi 3.52 2.61zł netto minus udział

ChiquitaB    638
Napisano (edytowany)

Mam pytanko bo pierwsza wyplata w mlekpolu i jak jest z tymi udziałami itp potracanymi?  Bo mam potrącenie za wpisowe potem za udzialy, za nabiał i za udzialy członkowskie. Pozniej tylko udzialy członkowskie potrącają?

Tl 4.12 b 3.53 22tys cena 2.54 netto wyszlo

Edytowano przez ChiquitaB

RusiL    257

później potrącają tylko za udziały 2grosze z zasady, chyba że dostaniesz przydział nabiału to też potrącą😉

ChiquitaB    638

Ok czyli jednorazowo na dzień dobry mi 8 tys pykli 2 wpisowe i 6 na udzialy. Plus jeszcze dodatkowo udzialy

Jaro70    107
8 minut temu, ChiquitaB napisał:

Ok czyli jednorazowo na dzień dobry mi 8 tys pykli 2 wpisowe i 6 na udzialy. Plus jeszcze dodatkowo udzialy

No to nieźle rypią nowych, ale i w Piątnicy jest podobnie 

ThePerkins    811
23 minuty temu, ChiquitaB napisał:

Mam pytanko bo pierwsza wyplata w mlekpolu i jak jest z tymi udziałami itp potracanymi?  Bo mam potrącenie za wpisowe potem za udzialy, za nabiał i za udzialy członkowskie. Pozniej tylko udzialy członkowskie potrącają?

ładne parametry masz , co dajesz ?

tomekskw    39
21 minut temu, ChiquitaB napisał:

Ja od 01.09.2022 przechodziłem i też tak było z udziałami i wpisowym.

Jaki oddział??

:)

PiotrZet    6
33 minuty temu, ChiquitaB napisał:

Można wiedzieć ile teraz dojnych masz ?

DanielFarmer    1318
Jaro70 napisał:

8 minut temu, ChiquitaB napisał:

No to nieźle rypią nowych, ale i w Piątnicy jest podobnie 

Znów głupoty piszesz,w pierwszym miesiącu wzięli mi dodatkowo całe 1500zl więc nikt na dzień dobry nie bierze takiej kasy,to nie normalne ale co się dziwić,to tylko Mlekpol.My udział podstawowy mamy na dwa lata rozłożony.Wpisowe 1000zł.

ChiquitaB    638

Do  Bydgoszczy oddaje. Karmie jak każdy inny a parametry to dużo obdojonych juz mam. Aktualnie 36 bo teraz mi się pocielily to już 25tys przekroczę a do połowy roku juz chce pełna obsadę 45 szt miec

slawek74    10898
ChiquitaB napisał:

W sieprcu teraz też 8 tys biorą

ale że vo 8tys🤔 tak mają brać co miesiąc czy do jakiegoś progu ?

Grinch1    65
23 minuty temu, slawek74 napisał:

ale że vo 8tys🤔 tak mają brać co miesiąc czy do jakiegoś progu ?

Kurcze ja nie pamiętam już dokładnie ale jak rodzice byli w Sierpcu i przepisywali na mnie mleko to mleczarnia chciała abym wpłacił wysokość ich udziałów, nie była to jakaś zawrotna kwota bo coś koło 9 tyś wtedy ale jednak trochę by zabolała, udało się jednak zrobić taki myk, że prezes poszedł na rękę i zgodził się na przepisanie ich udziałów na mnie tak że nie musiałem nic płacić. Nie wiem jak jest z nowymi członkami ale jak kuzyn kilka dobrych lat temu przeszedł to też coś sporo szło na udziały by do jakiejś kwoty wyrównać. 

radekz200    5640
2 godziny temu, RadekGawryluk napisał:

Mlekovita. Ilość 22tys. Tł 4.10. Biał 3.65. 2.59 brutto 

Jak to jest z ta mlekovita mieliście ponad 3 zł a teraz jedna obniżka 25 gr i zjechało na 2,59? Czy jeszcze i na parametrach obwalili?

Grinch1    65
24 minuty temu, radekz200 napisał:

Jak to jest z ta mlekovita mieliście ponad 3 zł a teraz jedna obniżka 25 gr i zjechało na 2,59? Czy jeszcze i na parametrach obwalili?

Było - 25 gr w styczniu i - 20 gr w lutym 

RadekGawryluk    205
35 minut temu, radekz200 napisał:

Ja na vacie to co innego a dwa tłuszczu mam słaby więc tak to jest 🤣 ten co miał dobre parametry i był na ryczałcie to miał 3 zł 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj