Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dla jałówek i zasuszonych krów złoto a jeszcze prasa z nożami bo fakt długie i już slomiaste ale coś z tym trzeba robić no i co nie zjedzą to zamiast słomy bo widzę że już ceny szaleją 🤨🤨

Opublikowano

Uwaga! Dzis (09.06) intensywne opady deszczu. Mozliwe gwaltowne wezbrania rzek. Przygotuj sie na ewentualne podtopienia. Sledz komunikaty pogodowe.

Dobrze, że nas nie ewakuowali, spadło kilka kropel i to by było na tyle. Trzeba skosić trawę na siano, zazwyczaj działa...

• Like 1
Opublikowano

250 zł za sianko 😶

8 minut temu, lusjan napisał:

Uwaga! Dzis (09.06) intensywne opady deszczu. Mozliwe gwaltowne wezbrania rzek. Przygotuj sie na ewentualne podtopienia. Sledz komunikaty pogodowe.

Dobrze, że nas nie ewakuowali, spadło kilka kropel i to by było na tyle. Trzeba skosić trawę na siano, zazwyczaj działa...

U nas już przestało to działać ale inne lata to była norma , kosili na siano - deszcz padał 

Opublikowano
1 godzinę temu, czareczek85 napisał:

Gdyby byli chętni to mogę sprzedać 200 bel cena jaka mnie satysfakcjonuje to 250 zł za bele. towar z traw polnych z 2022r

W okolicy Łomży po 200 zł tylko zbelowana sianokiszonka 

Opublikowano

LRY też moge sprzedać z 200szt bezpośrednio z pola do owinięcia. Łąki siane 

Ryki jak tam nastroje po walnym? Bo słyszałem że nieciekawie. Już nie ma zgody na kolejny kredyt? 

IMG_5401.jpeg

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, ThePerkins napisał:

250 to raczej dobra cena, policz nawozy, robotę, części, siatkę, folie ... Za 100 zł nikt dobrego nie sprzeda 

Jak z 2022 roku to faktycznie nawóz był drogi , zblaotowanie u nas ok 18zl  (120) owinięcie ok 12 zł plus folia w granicach 17zl, resztą materiał i robocizna 

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

kto i czym za 18 beluje 🤔🤦‍♂️🙆‍♂️

W zeszłym roku 18 zł prasa pasowa a balotowal sąsiad , ale z tego co się orientuję to facet co robi usługę batowania też brał 18 ale prasa łańcuchowa , nie wiem jak teraz bo mam swoją prese 

Może taki co aby usługi robi bierze 30 duchy 

Opublikowano
2 minuty temu, semos napisał:

fajne stawki ktoś ma 18zł za bele a za owijane 12zł przecież to się kupy nie trzyma. u mnie 30zł za belkę taniej nikt nie robi.

Pewnie nie chce prasować i dlatego taka stawka

Opublikowano
wojak1986 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

kto i czym za 18 beluje 🤔🤦‍♂️🙆‍♂️

Jakie stawki u was za kulkę?

prawie każdy ma prasę ale za 25-30 za mniej nie wyjechałbym...

Opublikowano

Wątpię czy nie chce , nigdy nie było problemu, z tego co pamiętam jakieś 5 lat w do tyłu to za usługę balotowanie+ zebranie i transport z pola + owijanie pewna firma wolała ok 35 za balota ( zestaw Deutz fahr)

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

prawie każdy ma prasę ale za 25-30 za mniej nie wyjechałbym...

To fakt u ludzi gdzie każdy ma prasę mogą sobie tak mówić bo im nie zależy. Ten co chce zarobić pracuje za mniej. Z sianiem kukurydzy też może powiedzieć że bierze 300 zł za ha i zarobi?

Opublikowano
1 godzinę temu, tedek2 napisał:

Ja tam kupiłem wczoraj po 80 zł do owinięcia. Towar średni podobny do mojego tylko później cięte. Bele 125 po jakimś starym welgerze

Z transportem?

1 godzinę temu, Dodi napisał:

LRY też moge sprzedać z 200szt bezpośrednio z pola do owinięcia. Łąki siane 

Ryki jak tam nastroje po walnym? Bo słyszałem że nieciekawie. Już nie ma zgody na kolejny kredyt? 

IMG_5401.jpeg

Po ile cenisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v