Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
39 minut temu, Krowiarka napisał:

Sierpc jeszcze trochę poobniża i trzeba będzie myśleć o ucieczce no cóż Polmlek mam blisko. 😉

To ile w takim razie obnizył sierpc? 

A ile obnizyla konkurencja ? tzn jaka jest roznica

Opublikowano

Mlekpol jutro poda cenę za marzec bo dzisiaj to już na pewno nie. Ciekawe czy nie będziemy sponsorami zakupu Jogo Łódź... bo tego się obawiam 😉Choć jakby obniżyli to taki strzał w kolano biorąc pod uwagę że Mlekovita nie obniżyła 

Opublikowano

Czesc

Chce zmienic mleczarnie osm końskie ale jestem zobowiazany 6 miesiecznym okresem wypowuedzenia moze ktos z was poratuje mnie jak rozstac sie szybciej moze jaka kara bedzie do zaplacenia 

Opublikowano (edytowane)

Jakbym był w Twojej sytuacji to bym odszedł z dnia na dzień bo po 1,8 netto to nie miałbym z czego dokładać. A później bym się martwił kara :D a karę to naliczają niezła na tą chwilę to będzie chyba około 1.2 zł za każdy litr oddany przez pół roku do tyłu.  Tylko nie wiem Jak że ściągnięciem jej. Dużo osób odeszło u nas bez wypowiedzenia. Niby nikt się nie przyznał ze coś płacił ale ponaliczane mają napewno. Udziałów też na pewno nie odzyskali. Spytaj jakiegoś dobrego prawnika bo przez te pół roku to gruba kasę będziesz stratny 

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
21 minut temu, Bialy2101 napisał:

Czesc

Chce zmienic mleczarnie osm końskie ale jestem zobowiazany 6 miesiecznym okresem wypowuedzenia moze ktos z was poratuje mnie jak rozstac sie szybciej moze jaka kara bedzie do zaplacenia 

Nie możesz im oddawać np 100l a resztę do innej mleczarni? 

• Like 1
Opublikowano

Ja w swojej starej mleczarni teraz do sądu ide bo mi karę naliczyli a 60l zaczalem oddawać. Tylko nie ma zapisu w umowie że mam oddawać całość albo minimum ilość. Jest tylko zapis ze oni muszą całość odebrac.

Opublikowano
51 minut temu, Nintendo napisał:

Nie możesz im oddawać np 100l a resztę do innej mleczarni? 

Tak robił jeden z okolicy część do Sierpca I resztę do mlekowity , i sierpc wpadł na kontrolę i afera i karę mu nalzyli.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bialy2101 napisał:

Czesc

Postrasz ich UOKiKem że to są zapisy nie zgodne z prawem bo wykorzystują swoja przewagę. Teoretycznie UOKiK nie sprawdza każdej spółdzielni aż ktoś na nich nie doniesie. Tak jak na mlekpol. W mlekpolu też można było odejść dopiero z końcem roku i nie wypłacali na wypowiedzeniu niektórych dodatków. Teraz po kontroli odchodzi się w dowolnym momencie i płacą cenę taka jak wszystkim

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, konradek88 napisał:

Mlekpol jutro poda cenę za marzec bo dzisiaj to już na pewno nie. Ciekawe czy nie będziemy sponsorami zakupu Jogo Łódź... bo tego się obawiam 😉Choć jakby obniżyli to taki strzał w kolano biorąc pod uwagę że Mlekovita nie obniżyła 

Jak nie będziemy jak będziemy 😂 na razie do przejęcia jogo jeszcze daleko... ,ale wszystko jest na dobrej drodze 

Opublikowano

Sierpc juz za grudzień dał mniej, bo w wiodących mleczarniach wyszło o 20-30 groszy więcej, później w styczniu 35 groszy w dół i w lutym kolejne 10. Obiło mi się o uszy, że prezes ma odchodzić, ale to chyba ktoś zmiksował z Raciążem, bo tam faktycznie odchodzi.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bialy2101 napisał:

Czesc

A chyba co byś nie zrobił to i tak będzie źle ja odchodziłem od nich akurat na wypowiedzeniu z tym że wtedy nie było aż takiej różnicy jak teraz a po drugie ja mały dostawca jestem a tak jak u Ciebie teraz to jest strata 50gr na l i co miesiąc nie masz ponad 10tys.u nas tym co podchodzili takim po 15-20tys na msc litrow naliczyli kary po 50-60tys a teraz  są wyzsze a czy zapłacili to nie wiem na pewno na poczet kary zabrali im udziały.u nich musisz oddawać całość mleka a więc kombinowanie z 2mleczarniami nie wchodzi w gre

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
karol091193 napisał:

2 godziny temu, konradek88 napisał:

Jak nie będziemy jak będziemy 😂 na razie do przejęcia jogo jeszcze daleko... ,ale wszystko jest na dobrej drodze 

Tylko po ci mlekpolowi jogo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v