Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co innego gdyby obniżali z progu 3zl jak inne mleczarnie. Ale u nas 2.70 to juz byl wyczyn bo kroili parametry. I to tylko przez 2 miesiące taka cena. 2zl za mleko to my dopiero mieliśmy w czerwcu albo lipcu. Podwyżki dawali jako ostatni a obnizki duze jako pierwsi 🤣

Opublikowano

Kolega w Spomlek przy 30 tys l i bardzo dobrej kazeinie 3.05 netto za grudzień i nic podobno nie słychać u nich zeby w styczniu jskas duza obniżka byla 

Wiadomo parametry tam robiw duza różnice bo podobno 2.80 tez niektórzy mają

Opublikowano
3 minuty temu, Piotrass napisał:

Kolega w Spomlek przy 30 tys l i bardzo dobrej kazeinie 3.05 netto za grudzień i nic podobno nie słychać u nich zeby w styczniu jskas duza obniżka byla 

Widać teraz, że podstawa to dostarczać mleko do dobrej spółdzielni. W styczniu będzie tak, że jedni będą mieli 3 zł za mleko inni 2 zł za to samo mleko to przy 20 tys litrów to 20 tys zł różnicy. Przepaść przy prowadzeniu gospodarstwa. 

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, Piotrass napisał:

Wcześniej ktoś tu pisał Spomlek -0,30 za styczeń….

Opublikowano
21 godzin temu, Bercik92 napisał:

Gdyby była by to prawda to wiemy jak jesienią podziekować przy urnie

Może już czas pomyśleć o emeryturce 😉🤭

Proponuję zagłosować na Ruch Dobrobytu i Pokoju

Opublikowano
Dnia 12.01.2023 o 08:37, radekz200 napisał:

Zacznijcie jeszcze produkować pierwiastki z 5-oma cyckami 😂 tak jak ja 😂 ciekawe jakby se robot z taka poradził? 🤔

9AA924F0-3A96-4DED-BA85-582D37BA189B.jpeg

Daje mleko z 5? Dzis w nocy właśnie wycielila mi się pierwiastka. Też ma 5 strzyków i ze wszystkich 5 leci mleko. :) Nie dostanie zapalenia w tym 5 strzyku? Takiej sztuki to jeszcze nie miałem 

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Daje mleko z 5? Dzis w nocy właśnie wycielila mi się pierwiastka. Też ma 5 strzyków i ze wszystkich 5 leci mleko. :) Nie dostanie zapalenia w tym 5 strzyku? Takiej sztuki to jeszcze nie miałem 

Naszczescie jest suchy 😛 a ja przy nim nie grzebie 😛 Kurła z tylu to nie raz się trafiało ze miały jeszcze dodatkowe 2 ale po środku między przednim a tylnym to pierwszy raz 

Opublikowano

U mnie jest z tyłu pośrodku. Też go nie ruszałem. Podłączyłem aparat i czekam aż się wydoi. I tak patrzę a z tyłu mleko raz kapie a raz leci dość mocno. Myślalem że zrobiła się gdzieś dziura w aparacie. Ale to leci z tego małego strzyka :)

moze miał ktoś taki przypadek? Zasuszy się sam czy trzeba mu jakoś pomóc ?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

U mnie jest z tyłu pośrodku. Też go nie ruszałem. Podłączyłem aparat i czekam aż się wydoi. I tak patrzę a z tyłu mleko raz kapie a raz leci dość mocno. Myślalem że zrobiła się gdzieś dziura w aparacie. Ale to leci z tego małego strzyka :)

Zarośnie, ale warto dipping stosować 😃

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

Nie ruszaj a sam się zasuszy. 

Opublikowano

Gdyby tak mieć aparat na 5 strzyków to i wydajność z krowy by może była większa 😃

Opublikowano
28 minut temu, andrzej2257 napisał:

Krasnystaw, przedział 20-50k tł. 4,05 bi. 3,7 2,59 netto za grudzień

Kura w tym przedziale to bardzo słabo z cena ... 🤔

Sąsiad zdane coś 4 tys do Rospudy i cena 3,2 litr za grudzień... 🤷‍♂️

Opublikowano
leszek1000 napisał:

3 minuty temu, PolonezAtu napisał:

Gdyby tak mieć aparat na 5 strzyków to i wydajność z krowy by może była większa 😃

Spokojnie ćwiartki zawsze są 4. Chyba że w Czarnobylu urodzona 😃.

Później dopiero pomyślałem że co ja głupotę napisałem 🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v