Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Niestety kupiłem kabinę bez wycieraczki, jakbym miał wzór to coś bym sam dobrał. A rzeźba w 💩 to nie problem😜

mogę ci podesłać silniczek wycieraczki od mazdy - tylny

Opublikowano
izydor6280 napisał:

to może po najmniejszej linii oporu coś takiego jak popularnych warszawskich ciągnikach

No właśnie myślałem nad takim tylko ramienia do niego nie mogę znaleźć takie żeby w miarę długie było. Tylne wycieraczki w samochodach mają krótkie ramiona i nie wiadomo czy pociągną dłuższe i to na sucho...🤔

Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.06.2023 o 08:21, Grzechooo napisał:

zamówiłem 4mm, bo mam u siebie 2,5 to według oryginalnego wydaje się cienki. Dzięki za odpowiedź.

Załóż przekaźnik i spokój będziesz miał 

Screenshot_20230629-151809.png

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

No właśnie myślałem nad takim tylko ramienia do niego nie mogę znaleźć takie żeby w miarę długie było. Tylne wycieraczki w samochodach mają krótkie ramiona i nie wiadomo czy pociągną dłuższe i to na sucho...🤔

mazda 626 GE ma akurat dość długie ramię

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

Od cinquecento silniczek tylnej wycieraczki szybę w c360 wycierał 11lat, i pewnie by wycierał dalej, ale z @krilan06 się na kabiny zamieniliśmy. Do tej nowej znów założony taki sam i działa 

• Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

mazda 626 GE ma akurat dość długie ramię

popatrzyłem po internecie to mazda ma grubą obudowę ośki, aczkolwiek dawno od Ciebie nic nie kupowałem🤔

bratrolnika napisał:

Od cinquecento silniczek tylnej wycieraczki szybę w c360 wycierał 11lat, i pewnie by wycierał dalej, ale z @krilan06 się na kabiny zamieniliśmy. Do tej nowej znów założony taki sam i działa

taki może i by podszedł pomierzę sobie wyjście co mam. A co myślicie jakby przekombinować z taki mechanizm na dwie wycieraczki jak z przodu w samochodzie i umieścić go na dole kabiny?

Opublikowano

Muszę się pożalić. 

Poszedłem teraz wieczorem działkę koło bloku skosić - taka nieduża dzierżawimy i raz w roku ja tylko obkaszam - leży, jeść nie woła, a może kiedyś się przyda. No i kosze i k**wa  ktoś mi wziął i wyciął świerka. Myślałem, że wykopany, ale patrzę a on przy samej ziemi uciętym. No pegierusy pier**lone, jak można pójść i komuś coś z działki za***rdolic 🤬 co sobie ktoś do ch*ja myślał - że mam jednego swierka małego i o nim zapomnę, że był? Myślałem, że ch*j mnie strzeli. Dziś nikogo nie spotkałem - siedzą k**wy emeryci i bezrobotni w tych klitkach całymi dniami, ale jutro ten, na którego trafię, będzie miał k**wa pecha. 

Może ktoś chce kupić mieszkanie? 😅 Cicha spokojna okolica, na obrzeżach, po remoncie..tylko sąsiedzi k**wy.

Opublikowano
23 godziny temu, rex15 napisał:

Brat, Ty sie znasz. Jak czyscic szlifierke po cieciu betonu? Wystarczy przedmuchac kompresorem przez szczeliny?

Najlepiej przekręcić rączkę by kurz leciał w przód 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Grzechooo napisał:

popatrzyłem po internecie to mazda ma grubą obudowę ośki, aczkolwiek dawno od Ciebie nic nie kupowałem🤔

taki może i by podszedł pomierzę sobie wyjście co mam. A co myślicie jakby przekombinować z taki mechanizm na dwie wycieraczki jak z przodu w samochodzie i umieścić go na dole kabiny?

Od poloneza tylnia wycieraczka jest długa więc zda egzamin.

Edytowane przez turion23
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

A potem uciekać jak ci diaxa z rąk wyrwie 

Jak ktoś jest praworęczny to chyba iskry z dużej szlifierki idą zawsze "od siebie", a z małej (jednoręcznej) - "do siebie" . U mnie tak jest i inaczej sobie nie wyobrażam - chyba że dałoby radę zmienić obroty silnika - pewnie jest to możliwe. Słyszałem kiedyś że dla bezpieczeństwa należy ciąć tak żeby iskry leciały na "operatora" i powinien on być ubrany w odpowiedni fartuch ochronny. Sam dawno temu ciąłem dużą szlifierką płytkę szamotową jedną nogą ją przytrzymując a drugą klęcząc na ziemi - szlifierka się przyblokowała i skończyło się na szyciu kolana...

Opublikowano
10 minut temu, wlamaj1 napisał:

fartuch ochronny

Jakoś w tamtym roku kupiłem fartuch spawalniczy - taki najzwyklejszy za niecałe 5dych na allegro. Przyzwyczaiłem się i praktycznie zawsze go zakładam jak coś robię szlifierka (w sensie coś więcej niż jakaś chwilka roboty) i jestem mega zadowolony. W końcu skończyły się popalone, upierdolone spodnie i koszulki/bluzy. 

Opublikowano
9 godzin temu, wlamaj1 napisał:

Jak ktoś jest praworęczny to chyba iskry z dużej szlifierki idą zawsze "od siebie", a z małej (jednoręcznej) - "do siebie" . U mnie tak jest i inaczej sobie nie wyobrażam - chyba że dałoby radę zmienić obroty silnika - pewnie jest to możliwe. Słyszałem kiedyś że dla bezpieczeństwa należy ciąć tak żeby iskry leciały na "operatora" i powinien on być ubrany w odpowiedni fartuch ochronny. Sam dawno temu ciąłem dużą szlifierką płytkę szamotową jedną nogą ją przytrzymując a drugą klęcząc na ziemi - szlifierka się przyblokowała i skończyło się na szyciu kolana...

większość murarzy tnie pustaki od siebie

wtedy jak jesteś praworęczny to nie stoisz od strony tarczy, tylko od drugiej

10 godzin temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️ siły ktoś nie ma 🤔🤭

to się nazywa zdrowy rozsądek i minimalizowanie ryzyka, ale dla ciebie może być brak siły

Opublikowano

Przy cięciach ,,książkowych'' ,to można filozofować ,a jak masz cięcie trudne ,czy trudnodostępne to już ,,filozofujesz ''. No takie życie ,czasem też ta iskra ,opiłek ,czy wszystko co z tarczy ,lepiej żeby w tym czy tamtym miejscu nie było . Więc temat rzeka ,wygranych brak .🤷‍♀️

Opublikowano
daron64 napisał:

10 minut temu, wlamaj1 napisał:

fartuch ochronny

Jakoś w tamtym roku kupiłem fartuch spawalniczy - taki najzwyklejszy za niecałe 5dych na allegro. Przyzwyczaiłem się i praktycznie zawsze go zakładam jak coś robię szlifierka (w sensie coś więcej niż jakaś chwilka roboty) i jestem mega zadowolony. W końcu skończyły się popalone, upierdolone spodnie i koszulki/bluzy. 

też kupiłem tylko nie zwróciłem uwagi na rozmiar i na ostatniej "dziurce" ciut przyciasny ale w lecie nie ma bidy🙃

Opublikowano

Tzn mój to taki typowy fartuch - pasek na szyję, pasek w koło pasa i zasłania tylko przód. 

Jeszcze wtedy kupiłem taki fartuch "magazynowy" - jak to w sklepach kiedyś zawsze chodzili, niebieski taki. Myślę zawsze to ubrań nie poniszcze jak idę coś dłużej robić w warsztacie. No i przyszedł, zakladam..no coś jakoś krzywo. Patrzę, oglądam, a oni jeden rękaw wszyli od mniejszego rozmiaru i cały fartuch przez to przekrzywiony 😅

Opublikowano (edytowane)

A ostatnio w ogóle zrobiłem sobie kącik małego bhpowca 😅 założyłem i zobaczyłem, że niedomalowane w jednym miejscu, poprawiłem, aż za dobrze, ale ścianę już kiedyś poprawie przy okazji.. 

Zawsze miałem problem (w sumie mam cały czas) - pierdolne coś gdzieś, potem nie mogę znalezc. A tak zawsze to troszkę mniej syfu jak wiadomo, gdzie trzeba czegoś szukac

IMG_20230630_114546834_copy_1148x2040.jpg

W ogóle to znajomy kiedyś pożyczał ode mnie przyczepkę i podrzucił mi swoje stare meble i teraz namiętnie przerabiam wszystko na półki, półeczki, wieszczki itd 😉  zawsze to troszkę więcej  porzadku

IMG_20230630_114852077_copy_1632x918.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano

No to, nomen omen, grubo 😅

Aż z ciekawości sprawdziłem, to u mnie nie ma żadnych rozmiarów, tylko wymiar samego fartucha podany. W ogóle kupowałem jednak w 2021, to wtedy kosztował 46zl, teraz 59

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v