superfarmer02

Znalezione na Allegro, olx i nie tylko 2023

Polecane posty

daron64    3951
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Spółka to tylko proszenie się o kłótnie. 

Też tak myślę. Wujek do mnie od roku - żebyśmy kombajn kupili na spółkę. Ale jak pytam gdzie najpierw by kosił, gdzie by stał, jak byśmy się dzielili kosztami, jak ja mam dwa razy mniej ornego itd? Odp brak.  Bez sensu samemu sobie problemy stwarzać.

3 godziny temu, michal8011 napisał:

Piękny egzemplarz 😍 Gdyby był w tej większej kabinie to już w ogóle bajka 😍

Weź mniej litość. To jak wrzucałem to zdjęcie za chyba 90k, to też było obrońców takiej ceny sporo.

1 godzinę temu, vat napisał:

Jakie tarcze 230mm polecacie do cięcia? Kupiłem te falontech to wogóle nie chcą ciąć, dopiero gdy nagrzeją metal do czerwonego - przecinają go

https://allegro.pl/oferta/tarcza-do-metalu-stali-inox-nierdzewki-230-2-230x2-13415912363

Ja mam falontechy i 125 i 230 i złego słowa nie powiem

Edytowano przez daron64

daron64    3951
Przed chwilą, zycietoniejebajka1 napisał:

poczujesz różnicę

No tak, bo napewno niczego więcej nie sprawdzałem. Od urodzenia tylko falontechy, żadnego Milwaukee, żadnego DeWalta itd. napewno nie mam z niczym porównania..

Wiadomość z agroFakt.pl

KlimekPL    775
Dnia 9.04.2023 o 06:07, daron64 napisał:

A to główny traktor? Ja tam z dystansem do używek podchodze. Dwie dobre używki radialne będą kosztować pewnie niedużo mniej niż nowe diagonalne. U siebie w małym zetorku już dawno temu zmieniałem stare diagonalne i kupiłem nowe diagonalne, to w polu jednak robota bez porównania. Nie mówię, że są lepsze od uzywanych radialek, bo nie mam bezpośredniego porównania, ale nie jest to, moim zdaniem, takie zło, jak każdy je maluje.

Ja bym się bał kupić nowe opony bo tak naprawdę gwarancji żadnych nie masz czy gdzieś ci nie wystrzeli. Czyli jest tak samo jak z używkami. Ja 8 lat temu kupiłem używane radialki Michelina 14.9-28 razem z felgami do zetora z ładnym bieżnikiem za 2800, podczas gdy w tamtym czasie jedna nowa opona potrafiła kosztować tyle. Jak na ten ciągnik to bardzo dużo nim robiłem przez ten czas i nic złego się z oponami nie działo i bieżnik też się skrócił nieznacznie, teraz to już pewnie te opony będą na dożywocie bo odkąd jest case to praktycznie nic zetorkiem nie robię.

Ja bym mimo wszystko szukał radialek używanych z ładnym bieżnikiem jeśli traktor ma robić w polu. A jeśli ma służyć tylko do ciągania dwukółki z liśćmi po podwórku to kupiłbym takie jak sołtys wrzucał. :P

daron64    3951
14 minut temu, KlimekPL napisał:

Ja bym się bał kupić nowe opony bo tak naprawdę gwarancji żadnych nie masz czy gdzieś ci nie wystrzeli. Czyli jest tak samo jak z używkami. Ja 8 lat temu kupiłem używane radialki Michelina 14.9-28 razem z felgami do zetora z ładnym bieżnikiem za 2800, podczas gdy w tamtym czasie jedna nowa opona potrafiła kosztować tyle. Jak na ten ciągnik to bardzo dużo nim robiłem przez ten czas i nic złego się z oponami nie działo i bieżnik też się skrócił nieznacznie, teraz to już pewnie te opony będą na dożywocie bo odkąd jest case to praktycznie nic zetorkiem nie robię.

Ja bym mimo wszystko szukał radialek używanych z ładnym bieżnikiem jeśli traktor ma robić w polu. A jeśli ma służyć tylko do ciągania dwukółki z liśćmi po podwórku to kupiłbym takie jak sołtys wrzucał. :P

Co do opon to powiem Ci tak - nie mam wystarczającego doświadczenia żeby wypowiadać się tak albo tak, aleeee rozbraja mnie dosłownie, jak ludzie tu na forum (czy w realu) mówią, że tylko takie albo takie bo tamte to gówno itd.  Miałem zjechane diagonalne i kupiłem nowy diagonalne i jest naprawdę super. Mam używane radialki i mam np radialka + diagonalka i nie jestem w stanie stwierdzić że ta jest super a tamta ch*jowa. Naprawdę nie twierdzę, że taka opona jest lepsza niż ta, ale na miłość boską - spytaj ile ludzi miało np diagonalne i zmieniło na radialne i ma bezpośrednie porównanie - w tym samym ciągniku, takie same gleby, taka sama wilgotność itd. Większość odpowie Ci, że " słowacki wielkim poetą był". 

jacus    2643

ja mialem zalozone w podobnym czasie bkt z przodu i tylu- z przodu po 2 latach jedna sie zdarla druga wystrzelila. a z tylu po 5 latach nie bylo widac duzego zuzycia'

i teraz polecac bkt czy nie ??

buk, humor ,seks ,rokendrol.

mf362    972

Przód bardziej dostaje , jeszcze jak tur i twarde podłoże 

daron64    3951
15 minut temu, jacus napisał:

i teraz polecac bkt czy nie

I to mi chodzi - podchodzić jakoś racjonalnie. A tu, k**wa, większość opini jak jakichś dzieci - a bo ja mam i jest ok, to jest najzajebistsze, a reszta opinii to gówno i uj.. szczegół, że nie mam żadnego porównania, ale moja racja jest najmojsza i uj. 

Nie mówię o ludziach, którzy faktycznie mają jakieś realne porównanie.

• Like 1

bratrolnika    26973

@daron64 dodajmy że pewnie ta wymiana z diagonalnych na radialne to występuje na zasadzie łyse jak kolano diagonalki ściągamy, a na ich miejsce nowe lub prawie nowe radialki...

daron64    3951

@bratrolnikaja naprawdę nie twierdzę, że te są lepsze niż te, ale brakuje mi opinii takich - miałem zjechane diagonalne i zmieniłem na zjechane radialki - jest super, albo miałem dobre diagonalne i zmieniłem na dobre radialki i jest super. 

bratrolnika    26973

Bo nikt nie sra kasą, i nie zmienia dobrych na dobre. A dopłacić do biznesu zmiany zjechanych na zjechane też sensu nie ma

KlimekPL    775

To ja mogę powiedzieć, że mój 5211 na radialnych 14.9-28 idzie z pługiem 3x35 spokojnie bez grzebania, podobnie i z siewnikiem i z bronami. A kuzyna 7011 czyli mocniejszy ale na diagonalnych 16.9-28 grzebie się z takimi samymi maszynami i robi koleiny podczas bronowania albo siewu

• Like 1

mf362    972

Ja od zawsze mam radialne wcześniej mniejszy rozmiar. Ale jak widzę inne c360 czy inne traktory to bardziej mielą kołami . Pod uwagę trzeba wziąć szerokość i wysokość bieżnika . Bo wiadomo choćby była szeroka radialna a bieżnik 1cm to diagonalna nowa  będzie lepsza nawet ciut węższa . 

Jeśli chodzi o nowe to wiadomo radialne wygrywa . 

Moje 16.9 radialne są prawie tak szerokie jak kolegi barumy 18.4 w 914.  

4 godziny temu, daron64 napisał:

No tak, bo napewno niczego więcej nie sprawdzałem. Od urodzenia tylko falontechy, żadnego Milwaukee, żadnego DeWalta itd. napewno nie mam z niczym porównania..

No widzę właśnie żes dobra tarcza raczej jeszcze nie ciał....

Jak najgorszy chłam za złotówkę nazywasz dobra tracza .

daron64    3951

flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.jpg

Jak mnie rozwala takie pierdolamento. Falon kupowany w większej ilości kosztuje w okolicach 1zl/szt. Żółtki w okolicach 3zl/szt, czerwone jeszcze droższe. Nie ma ch*ja, żeby jeden DeWalt wytrzymał tyle, co trzy falontechy. Miałem najróżniejsze w przedziale 1-5zl/szt i nie widziałem zadnej, która by z tym "najgorszym chłamem" wygrała w kategorii opłacalności (ile wydajemy vs ile przetniemy).

Jak falon tech nazywasz najgorszym chłamem, to śmiem twierdzić, że mi zarzucasz brak doświadczenia, a sam wiesz tyle, ile sobie na necie poczytałes, bo jakbyś ich używał i mial jakieś wieksze porównanie, to bys takich pierdół nie pisał. Falon tech, to żaden miód, ale z tych, które używałem to napewno najbardziej opłacalne w zakupie tarcze.

konteno    1132
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

Ja 230 kupuje 1,6mm

to jakieś chinolowe czy solidniejsze ?

kizak    1810
Napisano (edytowany)

temat opon ,tak samo jak temat tarcz , temat rzeka ,to są niewdzięczne tematy i tu wygranych nie ma . Każdy w tym temacie dostał w d*pę i każdy inaczej , Tarcz używam silvery ,o co do opon to i dostawalem w d*pę na pięknych 6 letnich mitasach,i mam łyse grom wie jakie aby na sztukę o ok . dębice po 6 latach od nowego po 6 l popękały ,a przypadkowe trzymają się .  Jak masz tura z napędem to radialki ,a temat że diagonalne tylko dlatego że diagonalne bardziej się ,,kopią ;; to już mnie dobija. Poparrz na gumę i bieżnik ,bo wątpię by błoto rozumiało że radialka je atakuje .  ten sam rozmiar w różnych firmach  różni się wysokością i szerokością . kur..  cal nie jest znormalizowany

Edytowano przez kizak

bratrolnika    26973
8 godzin temu, konteno napisał:

tak samo jak @daron64 poleca-jadę na Falontechach, nie wiem czy to nie ja mu je poleciłem

i tak samo jak Darek twierdzę że w stosunku wytrzymałość/cena są bezkonkurencyjne

daron64    3951
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kizak napisał:

różni się wysokością i szerokością

Ostatnio brałem do przyczepy opony w lokalnym zakładzie i coś się zgadzaliśmy o rozmiarach. Przywiozłem mu cale kola żeby mi poprzekładal i dwa do polatania - 2nowe opony (mrl) jedna do przełożenia stara (Stomil), jedna na feldze do polatania (z małego rozrzutnika barum) i jedna starsza sama opona też do polatania (Stomil). Wszystkie 10/75-15.3 -  mitasy z rozrzutnika miały kilka cm mniejszą średnicę od reszty. Chłopak mówił, że kiedyś zamawiał dla kogoś 600 do ciągnika, to według starych nowe były o 7cm węższe 🤨

Edytowano przez daron64

SamaPrawda    378
bratrolnika napisał:

8 godzin temu, konteno napisał:

tak samo jak @daron64 poleca-jadę na Falontechach, nie wiem czy to nie ja mu je poleciłem

i tak samo jak Darek twierdzę że w stosunku wytrzymałość/cena są bezkonkurencyjne

Kiedyś pytałem się o tarcze i polecałeś te tanie, z 200 sztuk może zużyłem i na taką ilość chyba 2 trafiły się jakby bez zbrojenia, po dołożeniu do materiału zamiast ciąć znikała tarcza, ale ogólnie bardzo fajna proporcja cena/jakość, ostatnio mi brakło i zanim przyszły to kupowałem lokalnie, tańsze i droższe, tak do 5zł i dużej różnicy nie było, więc po co przepłacać?

• Like 1

ZetorMisio    337
Napisano (edytowany)

Kiedyś już tu był wstawiony taki pług. Wtedy chyba był u jakiegoś handlarza koło Zbuczyna. 

To są pewnie pługi na Anglię robione😉

Edytowano przez ZetorMisio

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Chłoporobotnik
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292281-pogoda-rolnicza-i-nie-tylko-2022/
    • Przez paprykarz123456789
      Witam. Chciałem się zapytać doświadczonych jak poradzic sobie w przyszlosci sobie mimo paru chorób. Właśnie dostałem mlodego rolnika mam kilka chorób.
      Arytmia serca nieustanne problemy z układem pokarmowym oraz układem laryngologicznym. Chciałem się zapytać w jakim kierunku iść. Narazie kończę studia inne niż rolnicze.
    • Przez Ursuss12345
      Dzień dobry,
      sprzedam - zrywaną w sposób ręczny - aronię.
      Na plantacji nie były stosowane żadne nawozy itp.
      Aronia jest uprawiana w sposób ekologiczny, dlatego jest bardzo zdrowa To idealne rozwiązanie na rozmaite przetwory - jak choćby soki i dżemy
      Cena (do negocjacji) - odbiór w Skrzydlnej, Raciechowicach, Szczyrzycu, Dobczycach (i innych okolicznych wsiach).
      Ewentualnie odbiór też w Krakowie.
      Kontakt: 579-470-679 (gdybym nie odbierała, to proszę o sms-a)
      Pozdrawiam
    • Przez kuna9977
      Ile cenić za sprasowanie balota prasa case rb 344, 25 zł od sztuki dobra cena czy mało?
    • Przez mariusz1996
      Dzień dobry. Byłbym bardzo wdzięczny za wypełnienie ankiety
      https://docs.google.com/forms/d/1mT81KOKomesVFyqusdLhKqg0ZDfHOPlEx-f-GWAjAOM/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true
      Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj