superfarmer02

Znalezione na Allegro, olx i nie tylko 2023

Polecane posty

konteno    1129
16 minut temu, daron64 napisał:

Ten swój złom wystawiałem na pary grupach na srajbuku i powiem Wam, że już się nie dziwię dla tych wszystkich handlarzy. Nie miałbym nerwów do tego

ja tam nie narzekam , przyszły wtyczki od ciebie , rozkręcam a tam w środku jeszcze etykietka papierowa siedzi ;)

IMG_20230131_162852.jpg

Dnia 12.03.2023 o 10:35, Leszy napisał:

Pewnie tak. Mój ojciec przeżywa jakiś kryzys egzystencjonalno-decyzyjny. Sprzedał trochę złomu i chce kupić trochę złomu. Bo będzie to remontował i "usprawniał". ;) 

widze że choruje na to samo co ja 🤦‍♂️

Leszy    3483
55 minut temu, konteno napisał:

widze że choruje na to samo co ja 🤦‍♂️

Każdy sprzęt który kiedyś nabył, sam sprzedaje, i wymyśla co za to kupić... 

• Haha 1

daron64    3949
1 godzinę temu, konteno napisał:

ja tam nie narzekam , przyszły wtyczki od ciebie , rozkręcam a tam w środku jeszcze etykietka papierowa siedzi ;)

IMG_20230131_162852.jpg

🤦‍♂️

Czyli rozumiem, że zadowolony?

Ja nie pisałem o ludziach tutaj na forum (choć właśnie mi przypomniałeś, że jeden pan stąd mi zdaje się nie zaplacil za dwie paczki, a to już jakiś czas temu jak wysyłałem - mniej więcej wtedy, co Tobie🤔🤔). Ale ja srajbuku to jakiś dramat - pytania jak od małych dzieci. 

Wiadomość z agroFakt.pl

michal8011    40
5 godzin temu, daron64 napisał:

Mają rozmach sk**y (i to coraz większy)

Screenshot_20230319-054702~2_copy_723x828.png

Jak technicznie ideolo to dołożyć napęd i ma się mocny pewny ciągnik na lata.

slawek74    10884

tylko weż tu mapęd dołuż 🤦‍♂️ 20tys mało 🙆‍♂️

michal8011    40

Lepiej w takiego inwestować niż do C-360 zakładać przedni napęd od robura, turbo i kabinę w wersji LUX 😁

daron64    3949
Napisano (edytowany)
17 minut temu, michal8011 napisał:

Jak technicznie ideolo to dołożyć napęd i ma się mocny pewny ciągnik na lata.

Proszę Cię - powiedz, że sobie żartujesz w tej chwili. Wydać 50tys, do tego dołożyć min 20 tys + swoja praca, żeby mieć prawie 50 letni ani mocny, ani pewny ciągnik?  Litosci 🤦

Edytowano przez daron64
  • Like 4

slawek74    10884
michal8011 napisał:

Lepiej w takiego inwestować niż do C-360 zakładać przedni napęd od robura, turbo i kabinę w wersji LUX 😁

lepiej już coś gotowego kupić z napędem a nie rzeźbić...

• Like 4

pawel885    2259
2 minuty temu, daron64 napisał:

Proszę Cię - powiedz, że sobie żartujesz

Jego nick mówi mi że on nie żartuje 

daron64    3949

Już nawet musiałem, że to sprzedawca, ale nie to imię

migacz    282

Mam u siebie taką 80tke i tez kiedyś myślałem o dołożeniu napędu ale ani to tanie ani to pewne. Napęd drogi, roboty w uj, opony do wymiany i tak jakoś mi minęło.

Baks00    3361
Napisano (edytowany)

Jest szansa dostać nowy tryb,czy tylko używka lub robota dla speca..

Tryb od Hassia od ustawiania ilości 😔

IMG20230319092623.jpg

Screenshot_2023-03-19-09-29-39-43.jpg

Edytowano przez Baks00
  • Haha 1

konteno    1129
2 godziny temu, slawek74 napisał:

tylko weż tu mapęd dołuż 🤦‍♂️ 20tys mało 🙆‍♂️

to trzeba z czegoś innego rzeźbić i dorabiać za grosze żeby taniej wyszło , szukać trupa zachodniego po pożarze lub ewentualnie z koparko ładowarki / mniejszej ładowarki teleskopowej ciężarówki z przodkiem żeby szerokością się zgrywało i kombinować z przystawką i przełożeniami 

skoro mosty z aut/ciężarówek lądują w 330/360 to i tam coś by dorzucił ale o oryginalnym podpięciu na sprzęgło eh i prowadzeniu wału z boku można zapomnieć choć to konstrukcyjnie za niski traktor by wał puścić pod misą olejową i przystawkę chyba nawet nie ma gdzie pod skrzynię wsadzic 

hubertb    4007
3 minuty temu, konteno napisał:

to trzeba z czegoś innego rzeźbić i dorabiać za grosze żeby taniej wyszło , szukać trupa zachodniego po pożarze lub ewentualnie z koparko ładowarki / mniejszej ładowarki teleskopowej ciężarówki z przodkiem żeby szerokością się zgrywało i kombinować z przystawką i przełożeniami 

skoro mosty z aut/ciężarówek lądują w 330/360 to i tam coś by dorzucił ale o oryginalnym podpięciu na sprzęgło eh i prowadzeniu wału z boku można zapomnieć choć to konstrukcyjnie za niski traktor by wał puścić pod misą olejową i przystawkę chyba nawet nie ma gdzie pod skrzynię wsadzic 

Przód od koparki i ładowarki odpada. Za grosze nie założysz nic bo najtańszy sensowny most przedni kosztuje 7-8 tys. W sumie z felgami i oraz przeróbką wyjdzie spora kwota. 

konteno    1129
1 minutę temu, hubertb napisał:

Przód od koparki i ładowarki odpada.

czemu ? niski mechanizm różnicowy i zwolnice planetarne przy kołach obowiązkowe , widziałem kiedyś w necie siuntkę na moście od stara to dyfer duży bo zwolnic przy kołach juz nie było

hubertb    4007
4 minuty temu, konteno napisał:

czemu ? niski mechanizm różnicowy i zwolnice planetarne przy kołach obowiązkowe , widziałem kiedyś w necie siuntkę na moście od stara to dyfer duży bo zwolnic przy kołach juz nie było

Szerokość nie ta. 

konteno    1129

@hubertb są różne modele /producenci i rozstaw kół , coś by dobrał na pewno , nie wszystko kreci się w tej branży wokół dużych maszyn choć pewnie części z demontażu z tych małych jest jak na lekarstwo 

michal8011    40
3 godziny temu, daron64 napisał:

Proszę Cię - powiedz, że sobie żartujesz w tej chwili. Wydać 50tys, do tego dołożyć min 20 tys + swoja praca, żeby mieć prawie 50 letni ani mocny, ani pewny ciągnik?  Litosci 🤦

Żartowałem, lepszy Case IH, Deutz lub inny Renault 😂

hubertb    4007
1 minutę temu, konteno napisał:

@hubertb są różne modele /producenci i rozstaw kół , coś by dobrał na pewno , nie wszystko kreci się w tej branży wokół dużych maszyn choć pewnie części z demontażu z tych małych jest jak na lekarstwo 

Typowy most małej koparki jest rozstawem ni w pizde ni w oko dla ciągnika rolniczego. Do tego seria ciężka ma ciekawe przełożenie na most i wał z boku mostu. Generalnie dobranie czegoś tańszego niż most oryginalny jest prawie nie możliwe. 

daron64    3949
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, michal8011 napisał:

Żartowałem, lepszy Case IH, Deutz lub inny Renault 😂

Teraz to już nie wiem kiedy żartujesz..chce wierzyć, że poprzedni post to był żart.

Aleeeee jak uważasz, że to odpowiednia kwota, to mojego 8145, 12lat młodszy, z przodu nowe opony, tył z 30-40%, nowy orbitrol, nowe lagi z hakami, na silniku ciśnienie 4, siedzenie gramerra mechaniczne, ledy wesem, nowy aku centry, rozrusznik po regeneracji (+drugi Magnetona), nowy alternator Magnetona, nowa pompa wody, chłodnica po regeneracji, skrzynia po remoncie (części korurs, łożyska fag/koyo/ntn, brak zolwia-zajaca - wstawione nowe walki zamiast niego), nowa mikro pompka, nowa tarcza sprzęgłową, jedna zwolnica tył po remoncie - uszczelnienia i łożyska, sprzęgło kłowe, jedna zwolnica przód po remoncie - za te 70 może bym Ci sprzedał, jakbyś dobrze zagadał 😅

Edytowano przez daron64

stempos1980    7195
2 godziny temu, Baks00 napisał:

Jest szansa dostać nowy tryb,czy tylko używka lub robota dla speca..

Tryb od Hassia od ustawiania ilości 😔

IMG20230319092623.jpg

Screenshot_2023-03-19-09-29-39-43.jpg

Musisz szukać a jak nie to dobry tokarz

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Chłoporobotnik
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292281-pogoda-rolnicza-i-nie-tylko-2022/
    • Przez paprykarz123456789
      Witam. Chciałem się zapytać doświadczonych jak poradzic sobie w przyszlosci sobie mimo paru chorób. Właśnie dostałem mlodego rolnika mam kilka chorób.
      Arytmia serca nieustanne problemy z układem pokarmowym oraz układem laryngologicznym. Chciałem się zapytać w jakim kierunku iść. Narazie kończę studia inne niż rolnicze.
    • Przez Ursuss12345
      Dzień dobry,
      sprzedam - zrywaną w sposób ręczny - aronię.
      Na plantacji nie były stosowane żadne nawozy itp.
      Aronia jest uprawiana w sposób ekologiczny, dlatego jest bardzo zdrowa To idealne rozwiązanie na rozmaite przetwory - jak choćby soki i dżemy
      Cena (do negocjacji) - odbiór w Skrzydlnej, Raciechowicach, Szczyrzycu, Dobczycach (i innych okolicznych wsiach).
      Ewentualnie odbiór też w Krakowie.
      Kontakt: 579-470-679 (gdybym nie odbierała, to proszę o sms-a)
      Pozdrawiam
    • Przez kuna9977
      Ile cenić za sprasowanie balota prasa case rb 344, 25 zł od sztuki dobra cena czy mało?
    • Przez mariusz1996
      Dzień dobry. Byłbym bardzo wdzięczny za wypełnienie ankiety
      https://docs.google.com/forms/d/1mT81KOKomesVFyqusdLhKqg0ZDfHOPlEx-f-GWAjAOM/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true
      Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj