Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Panowie szukam użytkownika fiata serii 70-90, 80-90, 100-90...,lub innego, który to posiada instalację hamulcową na przyczepy hydrauliczną. Jest ktoś z takową? Pozdrawiam. 

Opublikowano

No właśnie nie ma a potrzebuje zdjęć jak jest podłączone orginalnie do zaworu hamulcowego jakiegoś użytkownika forum. Bowiem że są tu tacy.

Opublikowano
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Hamulce hydrauliczne w przyczepie to ''droga do nikąd'' . Tylko układ pneumatyczny jest na legalu.

Jesteś pewien? 

Dziennik Ustaw, Dz.U.2016.2022

Dział IV

Rozdział 4

Paragraf 49.

2. Połączenie hamulców pomiędzy ciągnikiem a pojazdem ciągnionym powinno być pneumatyczne typu dwuprzewodowego lub hydrauliczne typu jednoprzewodowego; w pojeździe wyposażonym w połączenie hamulców pneumatyczne typu dwuprzewodowego dopuszcza się połączenie typu jednoprzewodowego jako złącze dodatkowe.

Opublikowano (edytowane)

Mowa tu o połączeniu pomiędzy pojazdami, poza tym nikt nie zabrania wyposażania ciągnika i przyczepy w taki układ , ale istotny jest ust.2) pkt. 1b.

Screenshot_20221227-012147~2.png

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
5 godzin temu, andrzej78 napisał:

Mowa tu o połączeniu pomiędzy pojazdami, poza tym nikt nie zabrania wyposażania ciągnika i przyczepy w taki układ , ale istotny jest ust.2) pkt. 1b.

Screenshot_20221227-012147~2.png

Przyczepy z hamulcami sterowanymi hydrauliczne wyposaża się w specjalne zawory, które w momencie zerwania połączenia między ciągnikiem a przyczepą, uruchamiają hamulce w przyczepie.

Opublikowano

Screenshot_2022-10-29-21-40-48-682_com.android.chrome.jpg

Przed chwilą, tripad napisał:

Screenshot_2022-10-29-21-40-48-682_com.android.chrome.jpgP -zasilenie zaworu olejem          T - powrót.                                       N- do czego wpiąć?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kadol
      Cześć, planuję stworzyć dokładny model 3D ciągnika Ursus C360 w programie Fusion 360, który byłby dostępny dla wszystkich. Dzięki temu każdy mógłby projektować własne modyfikacje i zlecać ich wykonanie, bazując na rzeczywistych wymiarach, bez ryzyka, że podczas pracy zabraknie miejsca i trzeba będzie na nowo przemyśleć niektóre rozwiązania, co mogłoby generować dodatkowe koszty. Uważam, że takie dane mogłyby być przydatne dla szerszej społeczności, ponieważ, patrząc na projekty takie jak Zduntrac, widać, że ludzie mają ciekawe pomysły na tworzenie nowych rzeczy na sprawdzonych konstrukcjach.
      Zanim jednak zacznę, chciałbym się upewnić, czy nie duplikuję czyjejś pracy. Czy ktoś wie, czy istnieje już dokładny model Ursusa C360 (mam na myśli każdą najmniejszą część, nawet podkładki)? Jeśli taki model już istnieje, bardzo proszę o link.
      Z drugiej strony, brakuje mi dokumentacji technicznej, szczególnie przekrojów i wymiarów poszczególnych części. Czy ktoś z Was wie, gdzie można takie dane znaleźć, kupić lub czy są one gdzieś dostępne? Ostatecznym rozwiązaniem byłoby rozłożenie mojej starej "sześćdziesiątki", wykonanie pomiarów i przeniesienie ich do Fusion 360, ale to byłaby ostateczność, której wolałbym uniknąć.
      Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
    • Przez artur04c
      Witam, 
      Szukam wilgotnościomierza do zbóż i jest na rynku nowy za 700 zł, ale podejrzewam, że jest chiński. Czy jest sens taki kupić? Są używane Dramiński, ale nie wygląda to za ciekawe w użytkowaniu (bardziej pasuje on stacjonarnie) i jak to z używanymi modelami bywa tego nikt nie wie. Tak samo są modele, które mielą, a inne tylko na docisk. Które polecacie ? Pozdrawiam.  
    • Przez PaweCigo
      Dzień dobry
      Jakiś czas temu kupiłem stary ciągnik rolniczy do użytku hobbistycznego. Skończyłem remonty i ogarnięcie jego ale mam problem z oponami - są krzywe i biją podczas jazdy (tylne). Przy 14km/h jest w miarę ale przy 20 już średnio da się jechać. Jak podniosę na lewarku to biją ale nie liniowo ale tak jakby w jednym obszarze były "wytarte".
      Chciałbym jeszcze trochę na nich pojeździć bo jak już będę zmieniał to pasowały by wypiaskować obręcze, rotor i a dodatkowo one wyglądają całkiem nieźle. Słyszałem, że to może być efekt długiego postoju ale czy da się coś z tym zrobić?
    • Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
  • Dodaj nową pozycję...
v