kingway

Mocznik import z Kazachstanu warto kupić ?

Polecane posty

kingway    10

Witam , czy warto kupić mocznik import z Kazachstanu ??? Cena jest no trochę kusząca . A w jakich cenach i z jakich firm są u was nawozy ?? Czekać czy kupować ???

kingway    10
23 minuty temu, Rafal17 napisał:

To podaj najpierw cene... 

Za jak ktoś wezmie całego tira to po 3300 zł 

kingway    10
15 minut temu, mds212 napisał:

Widze kolega z tych typu tanio to i gowno smaczne :D

Używałeś tego nawozu ??? Jeśli nie to lepiej żebyś nikogo w błąd nie wprowadzał . Pewien czas temu tez zostałem wprowadzany w błąd , że Ultra to kit i żeby tylko kupować naszą polifoskę a okazało się ze Ultra jest o wiele lepsza niż Polifoska i też była z importu wschodniego :) Także prosiłbym o konkretne opinie ;)

1 minutę temu, kukiteam1 napisał:

Skąd ta oferta?

Okolice Olsztyna jeśli dobrze pamiętam ;) 

mds212    2145
4 minuty temu, kingway napisał:

Używałeś tego nawozu ??? Jeśli nie to lepiej żebyś nikogo w błąd nie wprowadzał . Pewien czas temu tez zostałem wprowadzany w błąd , że Ultra to kit i żeby tylko kupować naszą polifoskę a okazało się ze Ultra jest o wiele lepsza niż Polifoska i też była z importu wschodniego :) Także prosiłbym o konkretne opinie ;)

A w czym jest lepsza niby?

PRIMO    8096
2 minuty temu, mds212 napisał:

Nie fiksaj. 

Używałem Poli i Ultry i Ultra ma lepszą przyswajalność od poli. 

kingway    10
3 minuty temu, mds212 napisał:

Ultra była lepsza bo na tą chwilę to chyba nie ma jej na rynku PL , jest w tym , że miała lepszą rozpuszczalność i lepiej dostosowywała się do  warunków atmosferycznych , ale i też procentowo miała  większe zawartości składników jak podawano (bo była przeze mnie i mojego kolegę badana na własną rękę )  ;) No i cena była dużo niższa od popularnej polifoski , minusem  było to , że jak stała na dworze albo jakaś stara partia była to  lubia się skawalić , ale zawsze zwracałem uwagę na to , żeby dostawa była świeża i dla mnie to problemem nie było :) 

• Like 1

PRIMO    8096
2 minuty temu, mds212 napisał:

Jak wyznaczyles ta przyswajalnosc? Robiles jakies badania?

Tak robiłem na polu 😁

Efekt taki że zboże szybciej pobierało składniki. 

kingway    10
3 minuty temu, mds212 napisał:

Jak wyznaczyles ta przyswajalnosc? Robiles jakies badania?

Ja robiłem badanie tylko na zawartość składników a kolega wcześniej , który no lubi takie doświadczenia robił badania zawartości i też jakoś twierdził , że lepiej ten nawóz odnajduje się w naszych warunkach ;) 

PRIMO    8096
5 minut temu, mds212 napisał:

Na reke badałes? :D

Na noge. 🤭

mds212    2145

Jestem bardzo ciekawy tej twojej metodologi tych badan i na podstrawie jakich obliczen wyznaczyles prrzyswajalnosc. Objasnij nam, nobel czeka na Ciebie :D

A moze w gaarzu siekiera jeszcze rozszczepiles atom? xD 

• Haha 1

andrzej78    645
2 godziny temu, kingway napisał:

Witam , czy warto kupić mocznik import z Kazachstanu ??? Cena jest no trochę kusząca . A w jakich cenach i z jakich firm są u was nawozy ?? Czekać czy kupować ???

Od kilku lat( poza ostatnim wyjątkiem )  nawozy azotowe były najtańsze jesienią, później tylko cena w górę. Obecnie nie można stosować posypowo " zwyklego " granulowanego  mocznika poza roztworami dolistnymi .Można stosować bez problemu  jedynie mocznik z inhibitorem . 

kingway    10
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

Od kilku lat( poza ostatnim wyjątkiem )  nawozy azotowe były najtańsze jesienią, później tylko cena w górę. Obecnie nie można stosować posypowo " zwyklego " granulowanego  mocznika poza roztworami dolistnymi .Można stosować bez problemu  jedynie mocznik z inhibitorem . 

Ooo i to jest ważna kwestia ... o której nie pomyślałem :/ Ten mocznik może nie mieć inhibitora ??? :/ Tak ??

malorolny121    212

O czym ta gównoburza. Mocznik jak mocznik kazdy taki sam. Cena dobra to nawet sie nie zastanawiaj, a najlepiej podaj kontakt  to sam jutro dzwonie i pytam. Obserwuje co sie dzieje z azotami to tak dobrej oferty na wschodni mocznik jeszcze nie mialem. Biore 3 tiry.

chuck00    207

Z importu każdy mocznik będzie bez inhibitora, kraje pochodzenia mogą być "egzotyczne" ale i tak będzie to produkt rosyjski. Mój patriotyzm do krajowych nawozów znacznie spadł, skoro państwo dyma nas jak może.

• Like 1

Pieniądz podzielił nas, a i tak wszystko zabierze czas...

kingway    10
1 minutę temu, chuck00 napisał:

Z importu każdy mocznik będzie bez inhibitora, kraje pochodzenia mogą być "egzotyczne" ale i tak będzie to produkt rosyjski. Mój patriotyzm do krajowych nawozów znacznie spadł, skoro państwo dyma nas jak może.

Mądre słowa :)

malorolny121    212

Chyba nie wiesz co piszesz. Jesienią  wracały  pociagi z granicy bo na workach bylo rusia. Sa oferty na mocznik nawet po 500 $ ale partia minimalna kilka tysiecy ton i podpisujesz umowe bezposrednio z producentem .

Edytowano przez malorolny121

kingway    10
2 minuty temu, farmerss34 napisał:

wczoraj widziałem ogłoszenie saletrzak z  Ukrainy  za 2350 zł/t

Pewnie całe tiry ?? A możesz dać namiar ??

mds212    2145
11 minut temu, chuck00 napisał:

Tak samo paszowy patriotyzm spadl do krajowqej pszenicy xD

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna.  Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj