MF 6180 pompa wody
Przez
slajders25, w Massey Ferguson Seria 30XX-31XX-61XX-26XX-36XX-81XX
-
Podobna zawartość
-
Przez Piotr24011975
Witam, stałem się szczęśliwym nabywcą 6170. Ferguson ma wymienioną na nową pompe hydrauliczną nowy olej STOU 10W40 MC I nowy filtr.Problem polega na tym że bardzo wolno podnosi co może byc tego przyczyną? , Może ktoś wie co to może byc proszę o pomoc
-
Przez Konrad5465
Witam. Mam problem z przełączaniem polowe-szosowe
Na zimnym oleju wszystko działa
Na gorącym oleju nie mogę przełączyć z szosowych na polowe. Kontrolka się przełącza, sprawdziłem elektrozawór w momencie przełączenia na szosowe podaje napięcie jak przełączam na polowe to nie ma napięcia. Wymieniłem elektrozawór na nowy i mam podejrzenie że gubi ciśnienie które pomaga sterować tym elektrozaworem. Posiada ktoś schemat pokrywy lub zdjęcia w którym miejscu może gubić ciśnienie.
A może ktoś z was przerabiał ten temat.
Z góry dziękuje za pomoc
-
Przez barcelonista151
Cześć,
Mam problem z Massey Ferguson 3085, otóż po wymianie tylnego mostu w ciągniku zaczął występować problem z pokrętłem regulacji wysokości podnośnika. Pokrętło działa na 8-9 (9 stopniowa skala) poziomie podniesienia ale przy zmianie ramiona skaczą, pulsują, a na innych poziomach nie działa w ogóle. Co może być przyczyną?
-
Przez ma123
Witam mam problem z massey ferguson 6180 w tylnym moście jest tuleja łącząca wałek atakujący z wałekiem skrzyni biegów znajduje się tam kołek rozprężny którego z niewiadomych powodów obcina i rozlacza całkowicie napęd do tylnego mostu już ze 3 razy tak się stało wcześniej jakiś czas się jeździło a teraz to godzinę pracy i z powrotem to samo dodam że nie ma luzu na wałkach. Również jest problem z trzecim biegiem nie idzie go włączyć ponieważ jest zgrzyt tak jakby synchronizatory siadły jak się wałki zębatki zatrzymają to normalnie się włącza.
Drugi problem to gdy ciągnik się nagrzeje to ciężko chodzi kierownica słabo podnosi podnośnik i do tego szarpie sprzęgło bierze przy samej górze a jak się dłużej jedzie na pół sprzęgła to przestaję jechać w tamtym roku było rozbierane do mickro pompki wygląda ok i ciśnienie też jest
Miał może ktoś taki problem bo niedługo to już mnie z nim szlak trafi
-
Przez koks85
Podpowie ktoś jakie dokładnie jest koło zębate przy prawym wieszaku w mf 3060?chodzi o wieszak z korbka w kabinie.
-