MF 6180 pompa wody
Przez
slajders25, w Massey Ferguson Seria 30XX-31XX-61XX-26XX-36XX-81XX
-
Podobna zawartość
-
Przez ma123
Witam mam problem z massey ferguson 6180 w tylnym moście jest tuleja łącząca wałek atakujący z wałekiem skrzyni biegów znajduje się tam kołek rozprężny którego z niewiadomych powodów obcina i rozlacza całkowicie napęd do tylnego mostu już ze 3 razy tak się stało wcześniej jakiś czas się jeździło a teraz to godzinę pracy i z powrotem to samo dodam że nie ma luzu na wałkach. Również jest problem z trzecim biegiem nie idzie go włączyć ponieważ jest zgrzyt tak jakby synchronizatory siadły jak się wałki zębatki zatrzymają to normalnie się włącza.
Drugi problem to gdy ciągnik się nagrzeje to ciężko chodzi kierownica słabo podnosi podnośnik i do tego szarpie sprzęgło bierze przy samej górze a jak się dłużej jedzie na pół sprzęgła to przestaję jechać w tamtym roku było rozbierane do mickro pompki wygląda ok i ciśnienie też jest
Miał może ktoś taki problem bo niedługo to już mnie z nim szlak trafi
-
Przez koks85
Podpowie ktoś jakie dokładnie jest koło zębate przy prawym wieszaku w mf 3060?chodzi o wieszak z korbka w kabinie.
-
Przez LUKAS616
Witam.
Mam problem z komputerem ehr mf 3080 a mianowicie wcale nie reaguje. Po rozbiórce zauważyłem że przekaźnik się nie włącza i jest takie dziwne ustrojstwo. Wygląda jak tranzystor. Ma 3 nóżki i napis T60 TI. ale to chyba nie tranzystor. Czy ktoś mógłby podesłać jaki jest opór na nim pomiędzy nóżkami? Byłbym wdzięczny. W załączeniu zdjęcie.
-
Przez yeti2032
Czy ktoś może mi podpowiedzieć dlaczego te elementy tak się o siebie wytarły? Nie bardzo wiem w którym miejscu muszę szukać luzu żeby to skasować aby się takie coś nie powtórzyło,
-
Przez damianXXL
Witam.
Mam mały problem, zbiera się powietrze w tylnym moście. Wyciągam miarke oleju i syczy powietrze, ciagnik ma ładowacz i po odpaleniu jak daje dżoja na podnoszenie to drga, póżniej już ok. Tak jakby sie zapowietrzało i dlatego drga. Olej roczny stan jest, filtr hydrauliczny roczny(jest jeden duży przy zwolnicy)
Skąd powietrze może brać? Nigdzie nie cieknie olej🤷♂️
-