Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
slajders25    22
Panowie Jestem przed wymianą pompy wody Na razie utknołem na jednej śrubie która za nic nie chce się odkręcić No ale pompa cieknie więc pewnie do wymiany I teraz kupić oryginał czy zamiennik Oczywiście cena jest x3 Może ktoś miał już jakieś doświadczenie z tymi zamiennikami

Uziu92    7236

jak trafisz dobra to będzie dobra, jak trafisz lipę to będziesz reklamował, loteria.

Wiadomość z agroFakt.pl

Uziu92    7236

wiesz, ciężko coś polecić, bo zawsze się może trafić wadliwa, ja kupiłem włoska i wyla od razu po montażu, poszła na reklamacje, założona na te miejsce epc i jest ok, a ta śruba to spróbuj to grzać ale czarno to widzę, raczej się urwie i będzie do odwiercenia

slajders25    22

Ta śruba to przy kole pasowym wkręcona w aluminiową obudowę rozrządu Jedna wykręciła się bez problemu druga ani drgnie Już grzałem indukcyjnie ale nic to nie dało bo dostęp do niej bardzo słaby i nie ma jak dobrze kluczem podejść A więc wymontowem całą chłodnicę i wentylator Swoją drogą co za inteligent montuje chłodnicę z zatopionymi w plastik śrubami dodatkowo z metalowymi tulejkami Cały dzień z nią walczyłem Ale teraz mam dobry dostęp do tej śruby Oczywiście łepek już okrągły więc będzie spawanko🤪

Uziu92    7236

przed spawaniem akumulatory odłącz i klemy plusowa z minusowa połącz dla rozładowania ładunku.

slajders25    22

Tak o tą Musiałem wyjąć chłodnicę naspawać większą nakrętka a i tak się zerwała Na szczęście urwał się tylko sam łepek śruby Nawierciłem urwaną śrubę i ja nagwintowałem na mniejszą śrubę Złożyłem wszystko na silikon i trzyma

Tak się przejrzałem to tam jest śruba jeszcze niżej I to ta mi się urwała

Prezesszef    2

Ja właśnie tą ukręciłem ale niestety została głębiej, urwała się bloku. I teraz się zastanawiam czy ryzykować i skręcić to bez jednej czy może spróbować nagwintować ten aluminiowy korpus i z czuciem skręcić ją tak. 

Prezesszef    2

Niestety jednak leci bez tej śruby jednej. Trochę dziwne bo nie leci spod pompy pod tą śruba tylko powoli sączy się z otworu po tej śrubie. Więc teraz i tak czeka mnie wyjmowanie chłodnicy. I oby nagwinintowanie tej aluminiowej obudowy wystarczyło bo nie uśmiecha mi się demontaż całej tej obudowy 

Screenshot_20230224_192729_com.google.android.apps.docs_edit_42747681713788.jpg

slajders25    22
1 godzinę temu, Prezesszef napisał:

Więc teraz i tak czeka mnie wyjmowanie chłodnicy. 

To nie takie proste. Wysłałem priv. Powodzenia

slajders25    22
Prezesszef napisał:

Niestety wiem, raz już ją wyjmowałem. Ja mam model 4270

A to pewnie będzie prościej

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez ma123
      Witam mam problem z massey ferguson 6180 w tylnym moście jest tuleja łącząca wałek atakujący z wałekiem skrzyni biegów znajduje się tam kołek rozprężny którego z niewiadomych powodów obcina i rozlacza całkowicie napęd do tylnego mostu już ze 3 razy tak się stało wcześniej jakiś czas się jeździło a teraz to godzinę pracy i z powrotem to samo dodam że nie ma luzu na wałkach. Również jest problem z trzecim biegiem nie idzie go włączyć ponieważ jest zgrzyt tak jakby synchronizatory siadły jak się wałki zębatki zatrzymają to normalnie się włącza.
      Drugi problem to gdy ciągnik się nagrzeje to ciężko chodzi kierownica słabo podnosi podnośnik i do tego szarpie sprzęgło bierze przy samej górze a jak się dłużej jedzie na pół sprzęgła to przestaję jechać w tamtym roku było rozbierane do mickro pompki wygląda ok i ciśnienie też jest 
      Miał może ktoś taki problem bo niedługo to już mnie z nim szlak trafi 

• Przez koks85
      Podpowie ktoś jakie dokładnie jest koło zębate przy prawym wieszaku w mf 3060?chodzi o wieszak z korbka w kabinie. 
    • Przez LUKAS616
      Witam.
      Mam problem z komputerem ehr mf 3080 a mianowicie wcale nie reaguje. Po rozbiórce zauważyłem że przekaźnik się nie włącza i jest takie dziwne ustrojstwo. Wygląda jak tranzystor. Ma 3 nóżki i napis T60 TI. ale to chyba nie tranzystor. Czy ktoś mógłby podesłać jaki jest opór na nim pomiędzy nóżkami? Byłbym wdzięczny. W załączeniu zdjęcie.

• Przez yeti2032
      Czy ktoś może mi podpowiedzieć dlaczego te elementy tak się o siebie wytarły? Nie bardzo wiem w którym miejscu muszę szukać luzu żeby to skasować aby się takie coś nie powtórzyło,

• Przez damianXXL
      Witam. 
      Mam mały problem, zbiera się powietrze w tylnym moście. Wyciągam miarke oleju i syczy powietrze, ciagnik ma ładowacz i po odpaleniu jak daje dżoja na podnoszenie to drga, póżniej już ok. Tak jakby sie zapowietrzało i dlatego drga. Olej roczny stan jest, filtr hydrauliczny roczny(jest jeden duży przy zwolnicy)
      Skąd powietrze może brać? Nigdzie nie cieknie olej🤷‍♂️
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj