-
Podobna zawartość
-
Przez Przemq
Witam forumowiczów. Mam problem od grudnia posiadam ursusa 1214w wersji de luxe sprowadzony z Danii w 2012 roku jestem drugim właścicielem w Polsce a mój problem polega na tym, że przy przeglądzie okazała się być pęknięta obudowa skrzyni biegów była dopiero ryska na farbie ale ze strachu , że nie wytrzyma roboty w polu przy siewach wziąłem dobrego spawacza i mi to pospawal specjalnymi elektroda mi plus do tego całość skleilem klejem Belzona 1321 takzwanym płynnym metalem i wytrzymało to siewy lecz obawiam się czy na dłuższą metę zda to egzamin? Czy trzeba szukać drugiej obudowy? Silnik i skrzynia mechanicznie są w bardzo dobrym stanie technicznym. Ciagnik bardzo mało pali około 9ltr na 1 ha przy agregacie uprawowo i 10 przy pługu 4 skibowym brix.
-
Przez carlos1014
Witam posiadam u1014z 1990r. Od kilku dni mam problem z włączaniem biegów na postoju. Normalnie wciskalem sprzegło do końca odczekiwałem kilka sekund (w zależności od obrotów silnika im wieksze tym dłużej ) i biegi wchodziły bez najmniejszego oporu. Teraz po 1h pracy powyzej 1000obr wogule nie moge włożyć biegu nawet jak odczekam z 20 sek. to tylko okrutny zgrzyt. Wydaje mi się że hamulec skrzyni nie działa wiec podregulowałem zabierak zeby bral nie 25mm a 40mm przed końcem skoku pedalu sprzegła mimo to żadnej poprawy. Miał ktoś taki problem??? z góry dziękuję
-
Przez bastek2210
Witam jestem świeżym posiadaczem Ursusa 914 i jest problem z wzmacniaczem tego typu że ciągnik jeździ na żółwiu a jak nawet na postoju zmienię na zająca to silnik przydusza ale jak zaczynam jechać i tak nie zmienia prędkości. Miał ktoś taki problem? Mikropompka trzyma ciśnienie na 12 barów
-
Przez klajuh
Witam! Posiadam od jakiegoś czasu Ursusa 1014 i zauważyłem że po rozgrzaniu ciężko jest wrzucić biegi, nie ważne czy do góry czy chcę zredukować to prawie zawsze zgrzytają. Tak samo jak chcę przełączyć z szosowych na wsteczny to muszę najpierw bieg wyrzucić, a dopiero potem reduktor, bo inaczej nie da rady. Sprzęgło było zrobione, ale nie widać poprawy. Próbowałem ze sprzęgłem na raz czy na 2 razy to nie ma różnicy, dopiero jak ciągnik się zatrzyma to bieg wchodzi lekko. Zdarza się też że na postoju bieg ciężko wchodzi, a jak już go wbije to ciągnik szarpnie, tak jakby nie było wysprzęglone. Co może być tego przyczyną?
-