zyz1o

7930 pomocy jadę powoli i takie cuda

Polecane posty

Agrest    25921

Jechałem kiedyś fendtem i tak telepało. Ale on miał opony zalane glikolem.🤣 Ło matko, ale była jazda🤦‍♂️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mikad    1137

Jakby tłumik to na postoju też by telepał, raczej opony, był kiedyś taki temat że opony telepały całym ciągnikiem, ja tez tak miałem, po wymianie jak ręką odjął.


"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zyz1o    9

obroty silnika nie mają znaczenia jak się jedzie szybciej tak 30 na godzinę to normalnie a jak np hamujesz prawie na zero bo gdzies skręcasz to tak podobnie wszystko lata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zyz1o    9

pytałem się serwisanta to mowil że tlumik drgać to inaczej się objawów że na postoju ciągnik się telepie


w oponach po 2 atmosfery


opony nowe alliance

  • Haha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mikad    1137

Ja jak jechałem tak powyżej 25 to już telepało, przy 40 lekko mniej ale najbardziej ok 30-35. A co to za opony?


"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej78    604
17 minut temu, zyz1o napisał:

 

w oponach po 2 atmosfery

 

 

 

 

Zacznij od zmniejszenia ciśnienia w oponach np do wartości 1,5 . Po nowości producent zalecał jak poniżej.

Screenshot_20221004-213046~2.png

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Agrest    25921
24 minuty temu, zyz1o napisał:

pytałem się serwisanta to mowil że tlumik drgać to inaczej się objawów że na postoju ciągnik się telepie

 

w oponach po 2 atmosfery

 

 

opony nowe alliance

 

Dużo.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mikad    1137

Wymienić opony.


"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jahooo    9301
10 godzin temu, Agrest napisał:

Dużo.

 

Za wysokie ciśnienie w oponach, ja pakuje max 1,2

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marionos    107
11 godzin temu, zyz1o napisał:

pytałem się serwisanta to mowil że tlumik drgać to inaczej się objawów że na postoju ciągnik się telepie

 

w oponach po 2 atmosfery

 

 

opony nowe alliance

 

2bar?  Xd to nie passat :D

kolega Ci wyzej wkleil. Od 0.6 do maks 1.6b

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mikad    1137

Ale jak je przytarł to już nic nie pomoże.


"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marian892    10
16 godzin temu, zyz1o napisał:

pytałem się serwisanta to mowil że tlumik drgać to inaczej się objawów że na postoju ciągnik się telepie

 

w oponach po 2 atmosfery

 

 

opony nowe alliance

 

Nic nie poradzisz wina opon.

Jeździłem 8320 na Aliancach i efakt identyczny. 

  • Like 1
  • Haha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mikad    1137

Jak to mówią: tanie mięso to psy jedzą.


"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jahooo    9301

Każde opony w jodełkę, jak napompujesz do 2 bar będą robić taką trzęsawkę, upuść powietrze i przejedź się jeszcze raz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Neveragain    136
Dnia 4.10.2022 o 21:09, tomo12 napisał:

Niezależnie od obrotów silnika taka sytuacja?

Odezwij się do mnie na PW bo nie mogę napisac wiadomosci do Ciebie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez dawidjohn
      Witam gdzie znajduje się czujnik temperatury wody w john deerze 6100? Re51774 Pozdrawiam
    • Przez Omniq
      Witam,
      Posiadam instrukcję serwisową do JD 7430 i 7530 Premium. Instrukcja w języku angielskim w formacie PDF, nie skan książek tylko porządny pdf. Mogę się podzielić gdyby ktoś potrzebował
       

    • Przez TheZielonyJohny
      Witam serdecznie. 
       
      Mam mały problem z zakupionym używanym JD 6930 premium. 
       
      Problem polega na tym, że po puszczeniu pedału hamulca słychać strzał w przedniej osi TLS. 
      Podejrzewam, iż wynika to z faktu załączania przedniego napędu podczas hamowania, a następnie jego wyłączanie po puszczeniu hamulca. Więc może to być kwestia różnicy prędkości pomiędzy przednią osią a tylną. 
      Dodam, że po zahamowania tylko jednym hamulcem ( nie ważne czy lewy czy prawy) nie zanotowałem ani razu takiego uderzenia. 
       
      Opony na ciągniku : 
      Przód 540/65 R28 - nowe 100 % protektora
      Tył 650/65 R38 - ok. 20% protektora
       
      Przednia oś zalana olejem Spirax. 
       
      Zastanawiam się czy te opony mogą razem ze sobą współpracować. 
      Sama oś TLS chodzi perfekcyjnie, nie jest jeszcze wybita. 
       
      W instrukcji spotkałem się tylko ze wzorem na procentowe wyprzedzenie w prędkości pomiędzy przodem  a tyłem. Nie ma jednak podane jakie konkretne rozmiary opon mogą ze sobą współgrać bądź też nie. 
       
      Jakieś sugestie, doświadczenia, podobne problemy ? Z góry dziękuję  
    • Przez Johny7430
      Witam, mam problem z ciągnikiem JD 7430 po wyskoczeniu komunikatu ecu 84.31 "ograniczona prędkość drogowa" traktor przestaje jechać po usunięciu komunikatu traktor pracuje dalej lecz po kilku minutach jest to samo. Proszę o pomoc.
    • Przez ejczbio
      Witam, mam pytanie chyba bardziej do serwisantów, ale może i nie tylko. Chciałbym wyłączyć włączanie przedniego napędu przy wciskaniu hamulca, ponieważ uważam to za najbardziej debilny patent w moim ciągniku (6230) Wg. mnie to powinno działać dopiero przy prędkościach większych niż 10km/h W sumie nie mam pojęcia jak to rozwiązać, czy wpiąć się gdzieś w układ elektryczny, np. za czujnikiem który jest odpowiedzialny za włączenie napędu po wciśnięciu hamulca i zastosować włącznik ON/OFF?
      Jak myślicie, da się coś z tym zrobić?
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj