Faq1516

McCormick xtx 145 brak półbiegów na 4 zakresie

Polecane posty

Faq1516    0

Witam problem z ciagnikiem jak w tytule.

Skrzynia 4 zakresy i 8 półbiegów.

Półbiegi giną sporadycznie na 4 zakresie, działa jedynie 1półbieg, reszta zakresów okej.

Błędy, które udało mi sie odczytać

Ehr

spn 2166 fmi31
spn 1501 fmi 31 siedzenie
spn 1702 fmi 31

tc 

spn 5096 fmi0
spn 5095 fmi0

cs err 76

Proszę o identyfikacje błędów, z tego co zauwazyłem uszkodzony jest potencjometr wysokości ramion, pokazuje różne wartosci w jednym położeniu oraz wyrwany czujnik predkości wałka odbioru mocy, stad domyśam się ze te błędy ehr wynikają, aczkolwiek myśle że nie wpływają na sytuacje ze skrzynią biegów.

Ciągnik po rozgrzaniu także wydaje różne dzwięki, podczas używania hydrauliki.

Jaki zamiennik oleju vela htx moge wykorzystac do skrzyni biegów?

Z góry pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Bzyk333    20

Czy udało Ci się rozwiązać problem?

Rowan    181

A Ty kolego też masz takie problemy?

Wiadomość z agroFakt.pl

Bzyk333    20

Mój nie wyświetla zakresów, cały czas widzi 3 zakres, lecz wszystkie połówki działają. Dodam że jest na 4 czujnikach zakresów, nie 2 jak nowsze typy. Podobny przypadek jak kolega wyżej opisał robiłem u znajomego i przyczyną był czujnik zakresu 2 i 4.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez ketlin23
      witam Zastanawiam się nad zakupem case mx 150 lub 170 i oglądając ogłoszenia dużo jest MTX tych starszych i nowszych tylko nie wiem jak z awaryjnością ich i jakie silniki są w nich montowane i jakie spalanie bo w case to wiadomo legendarny cummins i jakie modele odpowiadają mx 150 bo znajomy mówi że MTX 145 to bardziej skrzynia i tył z mx 135
    • Przez szogun666
      Witam serdecznie.
      Panowie prośba o rozszyfrowanie błędu w ciągniku McCormick XTX 215, r. prod 2007, skrzynia biegów - 4 biegi zmieniane dźwignią plus 8 półbiegów zmienianych pod obciążeniem.
      Błąd jaki mi wyświetla
      SPN 2166 FMI 31
      Dodam że ciągnik podczas ruszania podczas puszczania sprzęgła bardzo szarpie. Ruszając na pusto samym ciągnikiem np. z 3- go biegu w większości przypadków jest takie szarpnięcie że ciągnik gaśnie.
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
      Pozdrawiam 
    • Przez Dx90luberda
      Witam mam problem ze wskaźnikiem paliwa nostop pokazuje ful czujnik sprawdzany miernikiem jest ok instalacja nowa . 
    • Przez Adasko201
      Witam wszystkich serdecznie, przeszukałem różne fora i niestety nie znalazłem nic na temat.
      mam problem z miękką osią, podnosi z przycisku, opuszcza, poziomuje ale niestety wogóle nie amortyzuje, ciągnik skacze jak na sztywnej osi, moje podejrzenie padło na hydroakumulatory przedniej osi.
      pytanie do znawców: ma ktoś może informację jakim ciśnieniem powinny być one nabite azotem  i jakiej są pojemności??
      pozdrawiam
    • Przez peewee1984
      Witam. Stałem się posiadaczem takiego sprzętu i potrzebuję w nim poprawić kilka rzeczy. Posiada ktoś schemat instalacji lub instrukcje serwisową, ewentualnie katalog części? Instrukcje obsługi już posiadam. Nie działa mi m.in kontrolka od przedniego napędu. Miał spaloną cewkę i działał cały czas, ktoś odciął kable od cewki żeby nie robiła zwarcia, po wymianie cewki wszystko się rozłącza, tylko brak wskazania na desce i na przełączniku. Jest od tego jakiś osobny czujnik?
      Pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj