5120CASE5120

Kombajn Anna Koło kopiujące nie kręci sie

Polecane posty

Cześć wam,  aktualnie kopie ziemniaki i mam dwie rzeczy do zrobienia tylko jak?  A mianowicie  pierwszy problem z kołem kopiującym bo garnie ziemie?  Do robic w takiej sytuacji? Jest za mokro? Opisicic głębiej?  spłycic? Przestawić?  Drugi problem jest z kołem przenoszącym,  kamienie ziemniaki wpadają pomiędzy blachę łukową a Koło,  ziemniaki wypadają,  kamienie  gną, przesuwają blachę i narabia totolotkiem? Ma ktoś przerobiony temat z totolotkiem?  Z góry dzięki 

marcin19071980    3396

Po pierwsze trochę glembiej.Po drugie w  jakim stanie są gumy na koszu?Po trzecie możliwe że blacha jest odkształcona i nie trzyma odpowiedniego łuku i takie są efekty.Wymienic blachę bądź doraźnie wyprzeć ja kołkiem tak by dolegała do kosza.Jak ja się cieszę że nie mam już Anny.Te blachy obecnie są z g.....litu więc uważaj co kupujesz.

Edytowano przez marcin19071980

Blachę spróbuję naprostowac,  myślałem żeby dospawac jakieś płaskowniki  do koła kopiujacego Aby się lekko wgryzalo  w ziemie.  Może będzie się obracało lepiej i się się zapcha? 

Wiadomość z agroFakt.pl

Przestawiłem również kolo kopiujące na dolny otwór było na środku ( są 3 otwory) Przestawiłem na dolny aby było jak najdalej  lemieszy,  nie wiem czy to pomogło  czy może lepiej bliżej lemieszy? 

marcin19071980    3396

Kiedyś miałem Anne. ale nigdy tego nie przedstawiałem bo nie było potrzeby.Teraz mam Grimme ale zazwyczaj jest lepiej jak jest bliżej lemiesza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Marek7536
      Witam jestem na kupnie sadzarki do ziemniaków do c330 patrzę na Olxie nową kupi już za 2700zł a używki chodzą po 2300zł mam dylemat która kupić?,Czy ta nowa jest wart uwagi ją kupić czy kupić używkę?  
    • Przez MajcheRR
      Sprzedam kombajn Bergmann k180. Stan ogólny bardzo dobry, nie wymaga wkładu finansowego. Taśmy,pasy w stanie bardzo dobrym. Kombajn posiada zbiornik o pojemności 4.5t. Hydrauliczne podnoszenie i rozkładanie zbiornika, hydrauliczny dyszel, skrętna oś. Sterowanie na elektrozaworach. Separator szczotkowy który jest napędzany hydraulicznie i można regulować jego prędkość. Taśma przebiercza oraz podająca również mają regulowaną prędkość. Posiadam również dużo nowych części zamiennych. Zapraszam do kontaktu maszyna warta uwagi.
    • Przez Laver94
      Witam. Chciałbym zwolnić prędkość stołu przebierczego ponieważ według mnie taśma zbyt szybko odbiera ziemniaki z górki palcowej. Kopie ciągnikiem Ursus 2812(MF235) i kopie na obrotach 1100-1200  i dwie osoby stojące przy stole nie mogą nadążyć odebrać ewentualnych grud czy tez zielska którego nie odrzuci wałek pomimo ze nie idzie tego ogromna ilość. Gdyby taśma szła wolniej była by większa możliwość na reakcję a tak to ziemniaki zapieprzają ze pot z czoła kapie. Dlatego tez chciałbym zapytać która zębatkę zmienić lub tez jakiś inny patent na ten problem
    • Przez Dominikkobra
      Witam kupiłem kopaczkę elwatorową i potrzebuje wałek wom inaczej przekaźnik mocy  czy taki wałek 120 cm wystarczy czy trzeba większy doradzi ktoś ??
    • Przez agronomek
      Witam, mam takie pytanie czy ktoś próbował zamiast śruby rzymskiej od regulacji szerokości rzadka, ta korba co łączy ramę z dyszlem zamiast tej śruby założyć siłownik hydr. bo tak się właśnie zastanawiam nad takim patentem, czy to wypali? Czekam na wasze opinie : pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj