ziutek92

RSM 32 jak sprawdzić zawartość?

Polecane posty

ziutek92    43

Witam zakupiłem RSM 32 który przyjechał wczoraj do mnie i został zlany w zbiorniki 1000l i ma taka barwę ciemna. Dodam ze został mi jeden zbiornik z poprzedniego sezonu i ma jaśniejsza barwę. Czy jest możliwość ze mienił barwę stojąc na słońcu od lutego? Czy mieć wątpliwości ze są to dwa różne produkty?  Dla porównania dodam dwa zdjęcia 

11262A36-7688-4AA3-A45F-83989CD2291E.jpeg

8CECA8E5-3006-465C-A083-B3E0E1CEF079.jpeg

Edytowano przez ziutek92

mikad    1035

Ciemną barwę ma ten z siarką i jeżeli cysterna woziła wcześniej właśnie taki a coś zostało to zabarwi nową zawartość. Możesz odlać 1000 litrów i wrzucić na wagę albo oddać do analizy.

"Robiąc cokolwiek stajesz się kimkolwiek, nie robiąc nic stajesz się nikim"

Wiadomość z agroFakt.pl

kibix    274

Idź do sklepu motoryzacyjnego i kup tester do elektrolitu. Mierzy on gestos cieczy. Tam 32 powinien mieć 1.32 gęstości analogicznie RSM 30 1.3 itp. 

Tylko przy kupnie na skalę patrz żeby było powyżej 1.32 

• Thanks 2

Alchemik    375

Kwestja jaka wagą się dysponuje i jak dokładnym naczyniem o znanej pojemności. 

A tak wrzucamy spławik do baniaka i czytamy wynik w ciągu kilku sekund, bez szukania pojemnika o pewnej obietości i dobrej wagi.

A jak wygląda współczynnik obietości-temperatura dla RSM? Trzeba uwzględniać temperaturę?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Filip12345
      Jaki środek wybrać aby koniec października opryskać dolistnie na pszenżyto. Potasowo-borowy czy może fosforowo-potasowy czy może żelazo czy wszystkie po trochu jak w plonvit. Pszenżyto dopiero sieje koniec września.
    • Przez Rafał2222
      Witam. Co sądzicie o nadwozie donasiennym. Jest różnica między użyciem a bez?
    • Przez DawiSo
      Witam. Stosowałem wapno polcalc na ściernisko 25 sierpnia, w ten sam dzień zostało przykryte talerzówką. Kiedy najwcześniej mogę wjeżdżać z obornikiem?
    • Przez AdamSygitowicz
      Jakie wybrać wapno na pole? Długo nie było nic wapnowane, klasa ziemi to przeważnie 4 i 5. Ogólnie to słyszałem negatywne opinie o wapnie sypkim z tira, chciałbym raczej granulowane. Wyraźcie swoją opinię 
    • Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj