pawelos_git5

Krew na odbycie u kury nioski

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Witam mam taki problem dziś rano przychodzę do kurnik i widzie że u jedna kura ma cały odbyt z krwi a druga kura to dziubie co może być przyczyną tego ? Kury zaczęły nieść jajka 7 dni temu ? Co mam zrobić żeby tego nie było ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez MirosławK
      Witam. Posiadam drobne gospodarstwo w skład którego wchodzi min. kilka kur i kogut. I z owym kogutem mam problem.
      Kogut jest aktywny od samego rana, często utrudnia mi normalne funkcjonowanie bo ktoś musi go uspokajać. Non stop jest pobudzony, nawet najmniejsze bodźce sprawiają, że zaczyna stawać się agresywny i pobudzony. Na początku zajmowała się tym żona, ale jakiś czas temu przestała i zmuszony robić to samodzielnie. Już od jego najmłodszych lat ciężko mi było nad nim zapanować i go utrzymać. Raz nawet chciał pogonić mojego 10 letniego siostrzeńca.
      Nie jest to kogut wyjątkowo duży, niektórzy powiedzieliby, ze jest dosyć mały ale moim zdaniem mieści się w średniej.
      Jestem zaznajomiony z tymi zwierzętami, wielokrotnie widziałem koguty moich kolegów rolników i żaden z nich nie wykazywał takich pokładów agresji. Czy miał ktoś z was podobny problem? Nie znam się na rasach tych zwierząt więc być może posiadam jakąś wyjątkowo agresywną odmiane. W załączniku załączam zdjęcie, może ktoś z was rozpozna. Proszę o rady i pozdrawiam.

• Przez vego56
      Dzien dobry szukam porady oraz rozpoznania przypadku. Może można jakos pomóc kurze?Kura ma dopiero rok zauważyłem ze jest słaba i wolno biega oraz odstaje od stada. Dodaje zdjęcia jak to wygląda, zauwazyłem to pod ogonem w strone brzucha

• Przez Olasaniuk
      Jesteśmy firmą działająca w dziedzinie preparatów dla drobiu od ponad 60 lat. W naszej ofercie znajdziecie preparaty witaminowe i nie tylko opracowane przez zespół specjalistów od spraw żywienia drobiu, technologów żywności i lekarzy weterynarii. Nasi pracownicy pomogą w doborze odpowiedniego preparatu/mieszanki dla Państwa hodowli oraz służą radą dotyczącą optymalnego stosowania, aby mieszanka była jak najbardziej skuteczna i wydajna.

Jeżeli jeszcze nie znasz firmy VITOLIUM, zapraszamy do zapoznania się z Naszą ofertą na stronie https://vitolium.pl/, a po szczegóły zapraszamy do kontaktu telefonicznego pod nr 788 049 663.

Rabaty dla nowych klientów nawet do 30% !!!
      Możliwość wysyłki na terenie całej Polski.

Zapraszamy do kontaktu,
      Zespół VITOLIUM 

• Przez R9978
      Witam, mam dwie kwoki. Jedna z nich siedzi na jajkach zapłodnionych, po wykluciu się 2 kurczaków kwoka je przygniotła i prawdopodobnie dziobała. Co zrobić w tej sytuacji, aby nie stracić więcej kurczaków? Lepiej użyć inkubatora(tylko nie ma pewności czy kwoka je potem przyjmie) czy podłożyć jajka pod drugą kwokę?
    • Przez Zofia123
      Witajcie. Szukam po internecie informacji ale nigdzie nie mogę znaleźć. Kure przytrzasnelo drzewo prawdopodobnie w nocy. Dziś rano leżała zaklinowana. Ma rozcięte koło oka i na szyji od góry. Przemylam rany  solą fizjologiczna. Kura nie chce jeść siedzi w jednym miejscu. Przejdzie się kilka kroków i nadal siedzi. Dajemy jej wodę szczykawka. Jak łapie jedzenie głowa opada jej na dół. Widać że by chciała ale nie może ,że ja boli. Nie wyjdzie wogole glosu. Powiedzcie czy jest szansa że ta kura przeżyje?? Może ktoś miał podobny przypadek, jakieś rady? Do owe sposoby żeby jej pomóc. Jesteśmy za granicą o tu weterynarz do kur nie ma szans żeby przyjechał .  Napewno głowy jej nie ciachniemy i nie weźmiemy na rosół . Chcemy żeby doszła jakoś do siebie ,to ulubione zwierzę dziecka. Proszę Was o rady i pomoc. Pozdrawiam 

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj