-
Podobna zawartość
-
Przez Sylu93
Moi drodzy jak w temacie. Pragnę aby ktoś mi pomógł i wytłumaczył, jak ustawić właśnie taki siewnik żeby siał 90 tyś. ziaren kukurydzy na hektar i do czego służą poszczególne pokrętła i wskaźniki, które załączę na kilku zdjęciach. Proszę o wyrozumiałość gdyż pierwszy raz będę miał do czynienia z taką maszyną i chciałbym żeby ktoś mi podpowiedział co i jak. Ważnym elementem jest też nawóz, czyli najlepiej jakaś tabela jak ustawić szczelinę, żeby siało na hektar daną ilość nawozu. Podobną tabele widziałem w siewniku GASPARDO była tam podana mniej więcej średnica nawozu oraz ustawienie dźwigni żeby leciało go na hektar daną ilość. Dodaję również zdjęcie przekładni żebyście mogli mi powiedzieć na których zębatkach siać żeby była właśnie taka ilość jaką potrzebuję
-
Przez grzybu19
Witam, mam okazję kupić agregat uprawowo siewny jak w tytule, na redlicach talerzowych. Sieje głównie jęczmień, trochę grochu i pszenicę w tym dużo po kukurydzy gdzie czasami słoma po orce nie jest tak super przykryta i zwykły siewnik poznaniak mi się strasznie zapychał. Poniżej link do ogłoszenia https://www.olx.pl/d/oferta/maschio-gaspardo-mc300-agregat-uprawowo-siewny-3m-CID757-IDRtBtb.html Na co zwrócić uwagę podczas oglądania oprócz zużycia noży? Co myślicie o cenie jeśli zestaw okazałby się rzeczywiście w bardzo dobrym stanie ?
-
Przez Mlody311
Witam, czy ktoś z was posiada taki model siewnika i mógł by cos o nim powiedziec jak tam jest z precyzja siewu jak z awaryjnosciami i czesciami zamiennymi
-
Przez malorolny121
Mam zamiar zakupić taki siewnik 4rzedowy z podsiewem mikrogranulatu. prosze o opinie na temat tej maszyny według was.