Spectra

siewnik amazone d7 specjal

Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

Grzechooo    615

denka na 2 zasuwy z tyłu na 3/4. próba kręcona tak jak w każdym siewniku, zależy jaką masz oponę zmierz obwód i wstaw do wzoru 100/(szerokość siewnika x obwód koła)= ilość obrotów na 1ar.

Grzechooo    615

Na kołach wysiewających masz w jednym miejscu coś a'la wkręt luzujesz i przesuwasz bolczyk wtedy w ruchu będzie tylko kółko do drobnego wysiewu.

Luzujesz wkręt 38 i za pomocą jakiegoś gwoździa przesuwasz bolczyk 41. 

FIG.9..gif

Grzechooo    615

tak żeby bolczyk wystawał od strony szerokiego koła tak aby je zblokowało o obudowę, wtedy kręcić się będzie tylko to od drobnego wysiewu. A i nie zapomnij spowrotem wkręcić tego wkręta żeby bolczyk się nie przesunął samoczynnie.

pawlik794    15

Zimą robiłem remont d7, i jeśli chodzi o ten "wkręt" on tylko trzyma sprężynkę i kulkę która blokuje bolczyk , nie trzeba go wykręcać podczas blokowania szerokiej rolki, ale jeżeli po kilkunastu latach eksploatacji nazbiera się tam brud to blokuje kulkę (zatrzask) i trzeba luzować tego wkręta

mironrak    3

Witam. Dzisiaj siałem owies i zauważyłem, że ziarno zawiesza się w skrzyni. Doszłem do wniosku, że podczas siewu nie działa mieszadło w skrzyni. Podczas próby kręconej wszystko działa. Siew kontynuowałem z włożona korba w skrzyni. Moje pytanie czy te siewniki mają funkcje wyłączania mieszadła? Między trybem wychodzącym z skrzyni przekładniowej a końcówka mieszadła nie ma u mnie żadnego połączenia. Czy ktoś doradzi jak załączyć mieszadlo ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Mlody311
      Witam, czy ktoś moze ma tabele wysiewu do tego siewnika?
    • Przez Sylu93
      Moi drodzy jak w temacie. Pragnę aby ktoś mi pomógł i wytłumaczył, jak ustawić właśnie taki siewnik żeby siał 90 tyś. ziaren kukurydzy na hektar i do czego służą poszczególne pokrętła i wskaźniki, które załączę na kilku zdjęciach. Proszę o wyrozumiałość gdyż pierwszy raz będę miał do czynienia z taką maszyną i chciałbym żeby ktoś mi podpowiedział co i jak. Ważnym elementem jest też nawóz, czyli najlepiej jakaś tabela jak ustawić szczelinę, żeby siało na hektar daną ilość nawozu. Podobną tabele widziałem w siewniku GASPARDO była tam podana mniej więcej średnica nawozu oraz ustawienie dźwigni żeby leciało go na hektar daną ilość.  Dodaję również zdjęcie przekładni żebyście mogli mi powiedzieć na których zębatkach siać żeby była właśnie taka ilość jaką potrzebuję  

• Przez grzybu19
      Witam, mam okazję kupić agregat uprawowo siewny jak w tytule, na redlicach talerzowych. Sieje głównie jęczmień, trochę grochu i pszenicę w tym dużo po kukurydzy gdzie czasami słoma po orce nie jest tak super przykryta i zwykły siewnik poznaniak mi się strasznie zapychał. Poniżej link do ogłoszenia https://www.olx.pl/d/oferta/maschio-gaspardo-mc300-agregat-uprawowo-siewny-3m-CID757-IDRtBtb.html Na co zwrócić uwagę podczas oglądania oprócz zużycia noży? Co myślicie o cenie jeśli zestaw okazałby się rzeczywiście w bardzo dobrym stanie ?
    • Przez Mlody311
      Witam, czy ktoś z was posiada taki model siewnika i mógł by cos o nim powiedziec jak tam jest z precyzja siewu jak z awaryjnosciami i czesciami zamiennymi 
    • Przez malorolny121
      Mam zamiar zakupić taki siewnik 4rzedowy z podsiewem mikrogranulatu. prosze o opinie na temat tej maszyny według was.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj