Windziu

NH TX68 pełznie na wbitym biegu a joy na N

Polecane posty

Windziu    0

Cześć!

Mam problem z NH TX68. Kombajn na wbitym biegu a na joysticku ustawionym na N pełznie powoli do przodu. Potencjometr wymieniony, wyregulowany że na N swiecą trzy diody (żółta, zielona i czerwona) czyli elektrycznie powinno być OK. Czy dobrze myślę, że trzeba byłoby wyregulować zerową pozycję na hydrostacie (pompie, silniku czy skrzyni-nie moge dojść gdzie może być regulacja)? Ktoś przerabiał temat?

Czy ktoś poratowałby instrukcją serwisową do w/w TX'a? 

Edytowano przez Windziu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Windziu    0

Dzieki za pomoc... Regulacja pompy w 15 min i nie pelza, myslalem ze mozna liczyc na pomoc na forum...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
daron64    4255
7 godzin temu, Windziu napisał:

mozna liczyc na pomoc na forum...

Bo można. Tylko nie zapominaj, że połowa ludzi tutaj to dzieci wrzucajjsce zdjęcia sprzętu rodziców, albo specjaliści co to zbierają po 9t pszenicy bez nawozu itd. 

Nh tx to nie bizon. Żeby Ci ktoś pomógł, to musiałbyś trafić albo na mechanika, albo na kogoś, kto ma taki, lub podobny kombajn i jeszcze najlepiej żeby miał podobny problem i go rozwiązał. Ile może być takich ludzi na forum? Do tego jeszcze taki ktoś musiałby akurat trafić na Twój temat. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jan222    1
Dnia 29.07.2022 o 01:03, Windziu napisał:

Dzieki za pomoc... Regulacja pompy w 15 min i nie pelza, myslalem ze mozna liczyc na pomoc na forum...

Witam! Mam ten sam problem w tx68, jak to wyregulować? Czy w twoim kombajnie też ciężko kręcić kierownicą na postoju jak zimny olej (temp ok 4 stopnie)? pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez morwsin
      Cześć, szukam pomocy bo od paru dni wyskakuja mi te błędy 3293 i 3176. Wymieniałem filtry paliwa. Jutro zajrzę jeszcze do zbiornika czy czasem smok się nie zatkał, dodatkowo wyczyszczę odstojnik ale jak widzę jest czysty. Ciagnik ma 760 mtg. Co jeszcze mogę sprawdzić?. Dodam że serwis był podłączał go pod komputer było parę błędów ale potem zrobił test, disgnostyke i było wszystko ok. Błędy wyskakują ja ciągnik np jedzie pod górkę i chce szybko dodać mu gazu tak jak by nie dostawał paliwa. Proszę o porady dzięki. 
    • Przez Farmerinio00
      Witam mam problem z kombajnem zbożowym new holland tx30 kombajn kupiony z Francji był przezbrojony całkowicie na kukurydzę został przezbrojony do cięcia zboża . Ale po całkowitym przezbrojeniu i próbie cięcia zboża kombajn nie pobiera zboża i wszystko wałkuje się na motowidle a jak już pobieże to się odrazu za podajnikiem pochyłym zapycha proszę o jakieś rozwiązania problemu 
    • Przez morwsin
      Cześć, szukam pomocy bo od paru dni wyskakuja mi te błędy 3293 i 3176. Wymieniałem filtry paliwa. Jutro zajrzę jeszcze do zbiornika czy czasem smok się nie zatkał, dodatkowo wyczyszczę odstojnik ale jak widzę jest czysty. Ciagnik ma 760 mtg. Co jeszcze mogę sprawdzić?. Dodam że serwis był podłączał go pod komputer było parę błędów ale potem zrobił test, disgnostyke i było wszystko ok. Błędy wyskakują ja ciągnik np jedzie pod górkę i chce szybko dodać mu gazu tak jak by nie dostawał paliwa. Proszę o porady dzięki. 
    • Przez ENDURAK91
      Czym się różni wersja Elevation od zwykłego CX6080?
    • Przez Sztoss
      Witam 
      Mam problem ze skrzynia power command w new holland TM150.
      Podczas kalibracji na biegu F2 wyskakuje błąd u37.
      Co może być przyczyną i jak to naprawić?
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj