-
Podobna zawartość
-
Przez marcin117384
Witam Zastanawiam sie nad założeniem hederu od Claysona ,bardziej New Hollanda do Bizona Supra .Może ktoś robił taką przeróbkę ?Chetnie poznałbym opinie i problemy zwiazane z ta przeróbką.Pozdrawiam M
-
Przez logan3512
W piątek wyjechałem bizonem z056 po zimie zaczepiłem heder wszystko działało normalnie. W sobotę wjechałem kosić zboże i przestała działać hydraulika w bizonie czyli podnoszenie opuszczanie hederu motowidel przyspieszacz wspomaganie kierownicy dosłownie wszystko . Olej jest na miarce paski pompę hydrauliczna napędzają . Udało mi się tylko dojść że drży, hałasuje rurka zasilająca pod podłogą a wcześniej tego nie robiła . Stało się to nagle ,w tamtym roku na mniejszych obrotach nie chciał zabardzo podnosić hederu ale na obrotach podnosił . Co to może być?
-
Przez Mateusz100
Witam. Mam problem z Bizonem Super Z056, a mianowicie zechciało mi się zrobić sygnał dźwiękowy do zaniku ciśnienia, bo nie działał długo. No i co zacząłem od tego przycisku grzybka pod włącznikiem rozrusznika. Rozkręciłem, wyczyściłem styki, konektory, złożyłem i nadal nic. Nowe konektory przy tym przekaźniku, który jest pod wajchą zmiany biegów na dole, nadal nic. Nowy czujnik zaniku ciśnienia oleju, nadal nic. Nie dało kontrolka w zegarze również nie świeci po włożeniu kluczyka. Dałem nowe żarówki, nic to nie dało. Dodam również, że zegary od obrotów silnika i młócarni są podświetlane, działa podświetlenie, a ten wielowskaźnik nie chce się podświetlać, chociaż czyściłem to wszystko i nic nie dało. Dodam, że wskaźnik działa, bo parametry wskazuje poprawnie. Ktoś podpowie, co jest problemem? Naprawdę nie wiem. Jest jeszcze taka płytka z 4 stykami koło tego przekaźnika pod pulpitem. Może te przewody, które są tam przykręcone, są po prostu zaśniedziałe? Jeden kabelek z tej kostki idzie do tego przekaźnika, z tego co widzę, reszta gdzieś w wiązkę.
-
Przez TomaszN
Witam Pojawił się u mnie problem z opuszczaniem hederu. Opuszczać opuszcza. Ale nie zatrzymuje się odrazu po puszczeniu przycisku tylko jeszcze dość długo opada ze w niektórych przypadkach może nawet opuścić do końca na ziemię. I w czym może być problem ? elektrozawory przekładałem miejscami czyściłem nie pomogło
-