df8b6hfjry

Cały czas włączony elektrozawór

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
df8b6hfjry    0

Witam mam problem polegającym na tym ze po przekręceniu stacyjki automatycznie włącza się cewka od opuszczenia motowideł w Claas Dominator 88sl co może być przyczyna i gdzie szukać?

Z góry dziękuje za pomoc 

Edytowano przez df8b6hfjry

peewee1984    80

Zacznij od początku, czyli od przycisku. W Jaguarze miałem uszkodzony, na szczęście posiadał dwie pary styków więc wystarczyło przełożyć kable. Jeśli tu będzie ok to może przekaźnik...

Czteropak    0

Elektrozawór to prosty mechanizm jest prąd otwiera się nie ma prądu zamyka więc jeśli na start Ci się włącza to jest zwarcie na włączniku lub kablach 

Wiadomość z agroFakt.pl

df8b6hfjry    0
46 minut temu, peewee1984 napisał:

Zacznij od początku, czyli od przycisku. W Jaguarze miałem uszkodzony, na szczęście posiadał dwie pary styków więc wystarczyło przełożyć kable. Jeśli tu będzie ok to może przekaźnik...

Przyciski sprawdzone przekaźnik tez jest dobry była przepalona jedna dioda ale po wymianie nic się nie zmieniło chyba trzeba szukać przyczyny gdzieś po kablach 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez df8b6hfjry
      Witam panowie mam problem z dominatorem 88sl po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka stop ani żadna inna na pulpicie jak i na zegarach. Kombajn nie odpala z kluczy lecz na krótka tak czy ktoś spotkał się z takim problemem i wie gdzie szukać lub co jest problemem? 
    • Przez stasek2
      silnik w moim clasie (perkins 6 cylindrowy-mercator 60) na pełnych obrotach cały czas dymi na czarno tak jakby szczelał tym dymem tak pyrkał na czarno, od połowy obrotów do pełnych. Na wolnych niema wcale dymu, nie bierze oleju , pali na dotyk. Kupiłem go 8 lat temu z niemiec i tak było od początku. 3 lata temu robiłem silnik nowe cylindry tłoki pierścienie, głowica podcierane zawory(szczelne nie wypalone), pompę i wtryski robiłem już u trzech fachofców i każdy mówi że jest ok.

pomóżcie co to za przyczyna
    • Przez sylwek23111
      Witam jestem posiadaczem Claasa Dominatora 98 już 3 lata, i jako że nie miałem wcześniej styczności z kombajnem zbożowym to proszę o pomoc. Na dzień dzisiejszy utrzymanie oraz naprawa tego kombajnnu u mnie wygląda tak, że naprawiam zużyte części podczas awarii, co podczas krótkiego sezonu żniwnego powoduje przestoje, i po ostatnich żniwach z przerażeniem oczekuje następych. Ma ktoś jakąś serwisówkę, albo informacje, które elementy/łożyska trzeba wymieniać i co ile godzin/lat? 
    • Przez marcin1993
      Witam mam zamiar kupić kombajn tak do 100 tys max i jest dominator 98s zwykła skrzynia ale na Mercedesie. I czy wogole dominator na zwykłej skrzyni jest dobry czy tylko hydrostat? Co uważacie na temat tego kombajnu, na co zwracać uwagę przy oglądaniu i jaki inny kombajn byście jeszcze polecili.
      Link do kombajnu
      https://m.olx.pl/d/oferta/kombajn-claas-dominator-98s-CID757-IDUoHqb.html

• Przez ENDRIUROL
      witam
      mam domintaora 86. chcialbym dolozyc sprezarke zeby przedluchac czasem na polu chlodnice silnik.
      czy ktos zakladal samodzielnie na co zwrocic uwage i od czego najlepiej/najwygodniej podzespoly
      kol w pip jest wiec miejsce sie znajdzie butle tez gdzies sie upcha
      prosze o podpowiedzi dziekuje
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj