df8b6hfjry

Cały czas włączony elektrozawór

Polecane posty

df8b6hfjry    0

Witam mam problem polegającym na tym ze po przekręceniu stacyjki automatycznie włącza się cewka od opuszczenia motowideł w Claas Dominator 88sl co może być przyczyna i gdzie szukać?

Z góry dziękuje za pomoc 

Edytowano przez df8b6hfjry

peewee1984    85

Zacznij od początku, czyli od przycisku. W Jaguarze miałem uszkodzony, na szczęście posiadał dwie pary styków więc wystarczyło przełożyć kable. Jeśli tu będzie ok to może przekaźnik...

Czteropak    0

Elektrozawór to prosty mechanizm jest prąd otwiera się nie ma prądu zamyka więc jeśli na start Ci się włącza to jest zwarcie na włączniku lub kablach 

Wiadomość z agroFakt.pl

df8b6hfjry    0
46 minut temu, peewee1984 napisał:

Zacznij od początku, czyli od przycisku. W Jaguarze miałem uszkodzony, na szczęście posiadał dwie pary styków więc wystarczyło przełożyć kable. Jeśli tu będzie ok to może przekaźnik...

Przyciski sprawdzone przekaźnik tez jest dobry była przepalona jedna dioda ale po wymianie nic się nie zmieniło chyba trzeba szukać przyczyny gdzieś po kablach 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez vrn
      Witam

Mam problem z Compactem 25, w którym jest silnik Mercedes OM615. Zrobił się luz na pompie wody i nie wiem jak zdjąć koło pasowe osadzone na niej. Do koła pasowego jest przykręcony wentylator na trzy śruby imbusowe i dalej nie ma nic więcej. Wymieniał może ktoś z Was taką pompę?
      Pozdrawiam

• Przez wojtek918
      Witam. Moim problemem są wibracje podczas jazdy na przyspieszeniu ( jak przyspieszacz jest na maksa lub w położeniu prawie na maksa) nie zależenie czy jest to 1 czy 2 czy 3 bieg a także niezależnie od tego jakie są obroty silnika. Wibracje te są strasznie wkurzające bo sprawiają wrażenie jakby kombajn miał się zaraz rozpaść. Jak pracuję bez przyspieszenia to wszystko jest w porządku. Co może być przyczyną takiego stanu. Kombajn to Claas dominator 86.
    • Przez fza
      Czy regenerowaliście, przez napawanie, otwory mocujące koła wariatora - jakich elektrod użyć. Materiał koła nie jest mi nieznany.

• Przez andrzej78
      Zwracam się z prośbą o info w kwestii długości  miarki - bagnetu poziomu oleju w  silniku Perkins 4.248. Chodzi o odległość od kreski max do grzybka oraz długość rurki , lub numer wybity na bagnecie. Silnik montowany w kombajnach Dominator 56, Mercator 50 , Protektor. Bagnet który mam w silniku był spawany i wskazuje max po wlaniu 5 litrów oleju.
    • Przez DarekGrzebyk
      Witam co może być przyczyną że zapycha się ciągle podajnik klosowy . Był wymieniany pasek od podsiewacza i to tej wymianie wydaje mi się że trochę za dużo zboza idzie na powrót przez co ten lancuch jak by się nie wyrabiał.  
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj