Cały czas włączony elektrozawór
Przez
df8b6hfjry, w Dominator i mniejsze
-
Podobna zawartość
-
Przez df8b6hfjry
Witam panowie mam problem z dominatorem 88sl po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka stop ani żadna inna na pulpicie jak i na zegarach. Kombajn nie odpala z kluczy lecz na krótka tak czy ktoś spotkał się z takim problemem i wie gdzie szukać lub co jest problemem?
-
Przez stasek2
silnik w moim clasie (perkins 6 cylindrowy-mercator 60) na pełnych obrotach cały czas dymi na czarno tak jakby szczelał tym dymem tak pyrkał na czarno, od połowy obrotów do pełnych. Na wolnych niema wcale dymu, nie bierze oleju , pali na dotyk. Kupiłem go 8 lat temu z niemiec i tak było od początku. 3 lata temu robiłem silnik nowe cylindry tłoki pierścienie, głowica podcierane zawory(szczelne nie wypalone), pompę i wtryski robiłem już u trzech fachofców i każdy mówi że jest ok.
pomóżcie co to za przyczyna
-
Przez sylwek23111
Witam jestem posiadaczem Claasa Dominatora 98 już 3 lata, i jako że nie miałem wcześniej styczności z kombajnem zbożowym to proszę o pomoc. Na dzień dzisiejszy utrzymanie oraz naprawa tego kombajnnu u mnie wygląda tak, że naprawiam zużyte części podczas awarii, co podczas krótkiego sezonu żniwnego powoduje przestoje, i po ostatnich żniwach z przerażeniem oczekuje następych. Ma ktoś jakąś serwisówkę, albo informacje, które elementy/łożyska trzeba wymieniać i co ile godzin/lat?
-
Przez marcin1993
Witam mam zamiar kupić kombajn tak do 100 tys max i jest dominator 98s zwykła skrzynia ale na Mercedesie. I czy wogole dominator na zwykłej skrzyni jest dobry czy tylko hydrostat? Co uważacie na temat tego kombajnu, na co zwracać uwagę przy oglądaniu i jaki inny kombajn byście jeszcze polecili.
Link do kombajnu
https://m.olx.pl/d/oferta/kombajn-claas-dominator-98s-CID757-IDUoHqb.html
-
Przez ENDRIUROL
witam
mam domintaora 86. chcialbym dolozyc sprezarke zeby przedluchac czasem na polu chlodnice silnik.
czy ktos zakladal samodzielnie na co zwrocic uwage i od czego najlepiej/najwygodniej podzespoly
kol w pip jest wiec miejsce sie znajdzie butle tez gdzies sie upcha
prosze o podpowiedzi dziekuje
-