Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
tomjur2008    3
Kto zna konkretny sposób na pozbydzie się stonki, tzn jaki najlepszy oprysk, sto ka już prawie zjadła uprawę

pedro2    6069

Proteus po pierwsze wycofany,po drugie u mnie nie działał dobrze. Coragen i za dwa dni 100%lezy

..

Wiadomość z agroFakt.pl

witejus    7912
48 minut temu, tomjur2008 napisał:

Kto zna konkretny sposób na pozbydzie się stonki, tzn jaki najlepszy oprysk, sto ka już prawie zjadła uprawę

To jak zjadła to już tylko musztarda, po obiedzie.Jaki sens tracić pieniądz na oprysk resztek badyli.

pedro2    6069
14 minut temu, witejus napisał:

To jak zjadła to już tylko musztarda, po obiedzie.Jaki sens tracić pieniądz na oprysk resztek badyli.

Zdziwilbys się jak u chłopa w tamtym roku zjadła wszystko, został sam badyl dosłownie 🤪 czerwone kikuty na polu, opryskał i odbiły 🙈

..

witejus    7912
17 minut temu, pedro2 napisał:

opryskał i odbiły

Ile nakopał?

Bartek23232    13
witejus napisał:

17 minut temu, pedro2 napisał:

opryskał i odbiły

Ile nakopał?

Pewnie że dwa worki

• Haha 1

sylwek23111    329

Carnadine albo Coragen. W tamtym roku przestału mnie działać Proteus. W tym wypróbowałem już 2 środki dopiero Carnadine zadziałał.

cinek1808    1704

Tylko 3 środki działają coragen który za chwilę przestanie działać bo każdy tym pryska nawet po 2 razy , sprintor i benevia 

marcin19071980    3396

Apacz ewentualnie Nurela.Ja mam tyle hektarów ziemniaków jak miał bym się tak pier.... jak wy z tą stonką to w polu bym musiał spać

witejus    7912
4 minuty temu, GABBER85 napisał:

Cipexen 10

Stonkę też truje?

• Haha 1

Gość   
Gość

Polecam Apis -  acetamipryd. Cena nie powala a działa bardzo dobrze. 

Na ruskim YouTube widziałem maszynę do otrzepywania stonki podobna do kopaczki konnej tylko ze uderza w badyle albo akpil robi odkurzacz do stonki 

• Haha 1

jajonasz    1254
52 minuty temu, Ceres2 napisał:

Polecam Apis -  acetamipryd. Cena nie powala a działa bardzo dobrze. 

Chcesz żeby ta stonka ze śmiechu umarła? 

Gość   
Gość

podejmij się sekcji zwłok... Najważniejsze, że pospadała. 

IMG_20220703_121542.jpg

IMG_20220703_121641.jpg

STIG13    657

Apis, carnadine itd to wszystko acetamipryd. Działa coragen i spintor. Drugi o dziwo ma nawet kwit do stosowania w ekologii

Gość   
Gość

Wiem, że apis to tylko zamiennik mospilanu jak wiele innych - jednak nawet podziałał a koszt na ha to ok. 50-60zł nie wiem dokładnie gdyż miałam go jeszcze z tamtego roku. 

Jeśli jeszcze zajdzie potrzeba, to pewnie skorzystam z porady @STIG13

Tigon    1249

Strącanie daje ulgę na dzień, dwa ja daje Coragen i dobrą deltametryne 300% dawki, stonka pada ale nie w 24h tylko do 3 dni stopniowo

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez MajcheRR
      Sprzedam kombajn Bergmann k180. Stan ogólny bardzo dobry, nie wymaga wkładu finansowego. Taśmy,pasy w stanie bardzo dobrym. Kombajn posiada zbiornik o pojemności 4.5t. Hydrauliczne podnoszenie i rozkładanie zbiornika, hydrauliczny dyszel, skrętna oś. Sterowanie na elektrozaworach. Separator szczotkowy który jest napędzany hydraulicznie i można regulować jego prędkość. Taśma przebiercza oraz podająca również mają regulowaną prędkość. Posiadam również dużo nowych części zamiennych. Zapraszam do kontaktu maszyna warta uwagi.
    • Przez 19seba
      Witam, wie ktoś czy pod względem wydajności Wuhlmaus 1033 bedzie lepszy od Anny ? Myślałem nad modelem 1733 żeby już sporo szybciej szło kopanie aale jest do kupienia taki mały i nie wiem czy jest sens się w niego pchać . Ile miesci sie do zbiornika 1033 ? Wygodniejszy na pewno bedzie ale czy szybciej się bedzie kopało ? Ma ktoś taki kombajn i może polecić ?
    • Przez Gabrys05
      Witam!
      Mam 3 ogniska zarazy w ziemniakach (odmiana Denar), prawie wszystkie już kwitną. Pryskałem zapobiegawczo środkiem Cabrio Duo 112 SC. Czy ten środek zadziała żeby prysnąć teraz interwencyjnie i będzie skuteczny czy możne znaleźć coś mocniejszego, co polecacie?
      Pozdrawiam!
    • Przez Gabrys05
      Witam!
      Zakupiłem środek Cabrio Duo 112 EC. Po wymieszaniu z wodą zrobiła sie biała substancja. Czy taka ma powstać czy cos jest nie tak?
      Dzięki!
      Pozdrawiam!
    • Przez pasio
      Witam!!

Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj