-
Podobna zawartość
-
Przez radek997
Witam mam problem a mianowicie Renault 90 34 straciło ciśnienie oleju. Na maks obrotach jest 1. Jakieś 150godzin temu robione były pierścienie i głowice a teraz zaświeciła sie kontrolka. Ktoś coś podpowie gdzie szukać i jak ewentualnie sprawdzić pompę. Silnik chodzi równo nic się nie tłucze. Coś gdzieś czytałem ze jest jeszcze gdzieś jakiś zawór może to i on. Panewki chciałbym wykluczyć 😅 jak było to robione panewki korbowodowe wyglądały na dobre
-
Przez RAFALW
Witam ....wie ktoś od czego ten czujnik w kolektorze wydechowym bo w katalogu nie ma tego a właśnie się uwalił , pozdrawiam
-
Przez rafal
Czesc,
zwracam się do Was z pomocą, mianowicie mam problem z wyłączeniem przedniego napędu.
przystawka została uszczelniona odpowiednio, instalacja jest raczej ok bo prądy są wszędzie, włącznik jest nowy, elektrozawór jest nowy, pompa hydrauliczna jest nowa.
gdy traktor jest uruchomiony na rurkach od smarowania hamulcy slychac dziwne syczenie jak by cos blokowalo przepływ oleju, gdy wciskam przycisk na chwilke przestaje syczec i po chwili znowu zaczyna i tak za kazdym razem.
juz nie mam pomysłu gdzie szukac przyczyny. gdzie powinno sie mierzyc cisnienie na przystawce? z tyłu jej jak jest zasilanie?
dodam jeszcze, ze jak zaloze stary elektrozawór (jest uszkodzony bo sie przycina) jak tłoczek jest zaciety w srodku to napęd nie działa.
-
Przez ziutek92
Witam panowie zacząłem rozbiórkę swojej areski i zatrzymałem się w tym miejscu i nie wiem co zrobić proszę o pomoc z góry dziękuje
-
Przez Radek0979
Witam, Mam Renault 110-54 z rewersem elektrohydraulicznym. 3 pompy. Rok 1998. U mnie napęd działa cały czas - nie można go wyłączyć. Czy ktoś może mi powiedzieć w którym miejscu znajduje się elektrozawór od włączania napędu? Słynny tłoczek w dzielniku chodzi lekko, a mimo to na przystawkę nie podaje ciśnienia oleju. To chyba coś z elektrozaworem tylko który to jest - gdzie go szukać, jest ich sporo na wierzchu skrzyni - czy to któryś z tych?? Z góry dziękuję za pomoc.
-