Kurwer21

Bizon Rekord na małym areale

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Desperado    2610
1 godzinę temu, zabalex napisał:

Pomagałem sam nie mam kombajnu korzystam z usług Kosiłem  ZO-56 po awarii silnika dostał z autosanu 150 kucy póżniej  był rekord 120 kucy  Jakies 18 lat sie kreciło to co nieco człowiek zobaczył zrozumiał 

Tak, to typ silnika z Autosanu poproszę, nie pieprz głupot, w Autosanach były te same silniki co ma Reksiu, ja mam w Suprze ten silnik.

Edytowano przez Desperado

czesio200    3399
10 godzin temu, Desperado napisał:

Reksiu więcej je i części droższe, i smuga dymu za nim.

Yhm.. coś więcej o tym dymie? Bo na moim też pisze rekord silnik nominał a nie dymi.. coś mam zepsute?

• Like 1

czesio200

Wiadomość z agroFakt.pl

zabalex    16
8 minut temu, Desperado napisał:

Tak, to typ silnika z Autosanu poproszę, nie pieprz głupot, w Autosanach były te same silniki co ma Reksiu, ja mam w Suprze ten silnik.

6CT107/A6 Poczytaj sobie nawet w necie

Desperado    2610

Nie pieprz, on nie ma 150 KM, tak ma 150 KM jak 60-tka 52, Człowieku, dołożenie tylko turbiny nie podniosło mu 50% mocy.

marcin19071980    3400

Zawsze opłaca się mieć swoją maszynę.Jesli cię stać i ogarniasz temat to kupuj. Mam dominatora i pomimo kilku godzin używania w ciągu roku nie narzekam

zabalex    16
21 godzin temu, Desperado napisał:

Nie pieprz, on nie ma 150 KM, tak ma 150 KM jak 60-tka 52, Człowieku, dołożenie tylko turbiny nie podniosło mu 50% mocy.

To powiedz ile twoim zdaniem silniki montowane w kombajnach miały moc i jakie były oznaczenia 

czesio200    3399

Jak pyrkam bo nie rozumie? Toż to kombajn idzie cały czas na full obrotach... Po prostu sprawny silnik a nie 20 lat do wtrysków nie zaglądanie i zawory od nowości nie ustawione

czesio200

Kurwer21    6
akmaly napisał:

Tylko co autora postu obchodzi naczelnik i jego łapówki?

On chce kupić kombajn, jeśli używa słowa kupić tzn. ma na to przeznaczone środki.

Co przemawia za Rekordem:

+ dużo lepsze przeniesienie napędu ( skrzynia, zwolnice przy kole )

+ lepsze hamulce

+ dłuższe wytrząsacze ( reszta maszyny taka sama )

+ większy zbiornik na ziarno

+ inny silnik ( z turbiną )

+ i takie tam 

Jeśli chodzi o Supra:

+ cena

+ mniejsze problemy z chłodzeniem ( przynajmniej w porównaniu ze starszymi Rekordami )

Podsumowując - areał mały, jak nie masz górek to Super wystarczy.

chodzi o to, że z funduszami stoimy w takim miejscu, że będziemy w stanie kupić supra w dobrym stanie, albo przepracowanego rekorda. jesli chodzi o naprawy i awarie kombajnów, poradzimy sobie z tym sami. poprostu zastanawiam się czy iść w rekorda z 80 roku, przy którym będzie trzeba włożyć sporo pracy, czy zwykłego supra, który będzie w dobrym stanie

akmaly    648

Jeśli nie masz górek to super w przeciwnym razie rekord ( że względu na hamulce, skrzynie i zwolnice )

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez damaxyz
      Witam,
      Jak najszybciej wymienić sprzęgło w rekordzie, czy trzeba ściągać skrzynie i jakie podzespoły warto od razu wymienić?
      Chciałem to zrobić ponieważ po długim postoju kombajnu jak go uruchomię i chcę ruszyć to podczas puszczania sprzęgła słychać jakieś ocieranie - nie wiem co to ale po dłuższym okresie pracy przestaje być to słychać.

Chodzi mi oczywiście o wymianę tarcz sprzęgła.

Pozdrawiam,
    • Przez daron64
      Witam
      Krótki wstęp - pacjent to rekord '87 - jakiś czas temu elektryk zmieniał mi alternator, potem jeszcze raz grzebał w elektryce. Ja tam szczerze mówiąc nie zaglądałem - działa to działa, akumulatory nowe, kombajn chodzi tylko kilka dni. Teraz wszystko sobie sprawdzam, a tam alternator jest całkowicie odłączony. Od regulatora idzie jeden przewód na bezpieczniki. Nie mam pojęcia czemu elektryk tak to zrobil. Chciałem teraz to popodlaczac, ale mam problem tego typu, że nie moge stwierdzić, czy mam 6 czy 9 diodowy alternator, żeby dobrać do niego regulator. Zacząłem kminic, że może alternator stary był 6 diodowy, a nowy kupiłem 9 i elektryk odłączył go całkowicie. Ale to tylko gdybanie. Nie mam żadnego fachowca pod ręką i jakoś muszę to sam ogarnąć.
      Na alternatorze jedyne oznaczenia jakie się zachowały to ze zdjęcia poniżej.
      Alternator sprawdzałem według tego filmiku 
      Tym pierwszym sposobem wyszło mi niby, że jest przejście w jedną stronę - więc 9diodowy, ale znowu tym drugim sposobem też pokazało mi przejście w jedną stronę. Cos źle robię, czy jak to interpretowac?
      Pierwsze foto alternatora, drugie to łączenie wsuwki ze śrubami, trzecie to łączenie wsuwki ze śrubą, na którą idzie przewód który łączy się z rozrusznikiem. Takie foto zrobiłem, ale generalnie jeszcze tam wszystko odłączyłem, czyscilem i sprawdzałem jeszcze i wskazania takie same jak na foto.

• Przez 19Damian89
      Witam juz od 2 sezonow wojujemy ze wspomaganiem .. czasem zalapie i kreci sie dobrze a czasem az szkoda gadac ... a postoju jak sa kola uniesione w prawo sie w miare kreci ale w lewo trzeba bylo sie nie zle nasilowac..

Orbitrol wymienilismy i silownik z tylu tez..

co moze byc przyczyna braku wspomagania
    • Przez Misiek55
      Witam.
      Zakupiliśmy kombajn Bizon 5058 hydrostatik z Danii. Kombajn jest wyposażony w komputer LH 965 agro, komputer niestety gdy kupiliśmy nie załączał się ale po wymianie baterii w środku udało się go włączyć, niestety żadne przyciski nie reagują a komputer wyświetla stan pełnego zbiornik i co jakiś czas pika. Miał ktoś podobną sytuację lub jest w stanie coś doradzić?

• Przez Iwnkr
      Witam, mam Bizona rekorda, wczoraj na polu zaczął się owy problem, mianowicie hydraulika zaczęła słabo działać i wspomaganie siadło. Dzisiaj hydraulika nie działa wcale. Heder sie nie podnosi ani opuszcza, tak samo grabie i kierownica nie ma wspomagania. Przy silniku od strony chłodnicy słychac syk, tak jakby powietrze ulatywalo. Prosze o szybką poradę.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj