Nie działa hydraulika POMOCY!!
Przez
Maseyferguson21, w Massey Ferguson Seria 30XX-31XX-61XX-26XX-36XX-81XX
-
Podobna zawartość
-
Przez RedPower
Witam,
zabrałem się za naprawę skrzyni biegów w mf 3065 ( 32x32) w celu wymiany zużytych synchronizatorów. Rozpołowiłem już traktor i zdjąłem dekiel w komorze w której znajduje się sprzęgło. Co dalej aby dobrać się dalej do skrzyni. Zielony element się cały rusza lecz nie chce wyjść.
LINK DO RESZTY ZDJĘĆ: https://photos.app.goo.gl/7c1doGIDZBfkK29Q2
-
Przez ziolek1996
Czy ktoś z was posiada lub niedawno zakupił instrukcje z naprawami i obsługą MF3xxx? i czy są tam przydatne rzeczy?
taka jak w linku
https://allegro.pl/oferta/instrukcja-napraw-massey-ferguson-3050-3070-3060-9937756038?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
-
Przez Zbyszek76
Mam dziwny problem.
Od jakiegoś czasu zapala się kontrolka niskiego ciśnienia,, ginie czasem wspomaganie,, jakby hamulec główny w zwolnicach trzymał lekko, grzeje się olej,, gorące półosie z tyłu (czy jak tam zwał).
Dziś popracowałem i - przy częstym używaniu hamulca nożnego problem z grzaniem nie występuje - jednak mam problem ze wspomaganiem,, raz jest,, raz nie ma.. czasem do tego stopnia ginie że naprawdę trzeba się przyłożyć porządnie do kierownicy. zółw/ zając działa bez problemu,, ale wałek przekaźnika niestety nie.
Gdzie zacząć szukać przyczyny., na co się szykować.
-
Przez Lukecki
Witam problem z MF 3075 podnosze plug i przy gornym polozeniu minimalnie opuszcza i wyrownuje do gory i tak w kółko az trzesie traktorem, co moze byc? Wyciagalem zaworek od opuszczania bo nie chcial opuścić co sie okazalo ze ramiona byly zapieczone, zlozylem tak jak bylo i dzieje sie tak jak napisałem.
-
Przez Lukecki
Witam, wyjechalem na drogę i chcąc przejechać się zadne biegi nie chciały wejść, na każdym biegu musiałem się zatrzymac prawie do zera żeby weszlo, po wrzuceniu 4 i puszczeniu sprzegla traktor bardzo wolno się rozpędza, gaz w podlodze a on nie uzyskuje pełnej prędkości, zawrocilem i biegi juz wchodziły lepiej ale nadal slizgało, dzieje się tak na każdym polbiegu, co należy zrobić w takiej sytuacji?
-