90Krzysiek90

Ursus 1014 pompa paliwowa

Polecane posty

Witam. Tulejowalem przodek w Ursusie i przy okazji wyjelem pompę z Ursusa i dałem do zakładu do sprawdzenia. Po wymianie uszczelniaczy i włożeniu ponownie zaczęły się problemy dymi na biało lekko niebiesko aż w oczy szypie ciężko zapala wolno wchodzi na obroty od zera a co najgorsze na wolnych obrotach tego nie słychać ale w trakcie jazdy słychać stukanie dochodzi jakby z pompy. Pompiarz twierdzi że jest wszystko ok a ja się borykam. Jak ja dopycham do silnika jest lepiej ale stukanie wciąż słychać 

Będę brał Cię! -Gdzie? -W oborze na traktorze ;P

plati    127

Sprawdź koło napędu pompy. 

Miałem tak w 1212, że zebrało na nim częściowo zęby i ciągnik okropnie kopcil, nierówno pracował i szedł generalnie jak lokomotywa 

Ale pompa i koło jest to samo nic się nie powinno zmienić. Ale stukanie słychać w kabinie. A wyjmowanie tej pompy do przyjemnych nie należy szczególnie ta nakrętka od strony silnika 

Edytowano przez 90Krzysiek90

Będę brał Cię! -Gdzie? -W oborze na traktorze ;P

Gość   
Gość

Sprawdzał pompę czy naprawiał? Może zwiększył dawkę paliwa, a może zmniejszył a może... Wtryski ?

plati    127
42 minuty temu, 90Krzysiek90 napisał:

Ale pompa i koło jest to samo nic się nie powinno zmienić. Ale stukanie słychać w kabinie. A wyjmowanie tej pompy do przyjemnych nie należy szczególnie ta nakrętka od strony silnika 

Niby to samo A nie działa. Szukaj wiatru w polu...

krzysztofz14    75

Wygląda na zły kąt  wtrysku,może sprzęgiełko ma spiłowany ząb i żle założyłeś.za wczesny kąt wtrysku.

Edytowano przez krzysztofz14

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez ceston
      Witam w urusie 1224 bez turbo poszła chłodnica oleju trzeba było ją pominąć. mam do obsiania kawałek 2 ha. czy da radę nim dokończyć siewy czy nie ryzykować?
    • Przez WojtekBuawski
      cześć W 80-ce wypaliło się gniazdo oraz zawór ssący. Postanowiłem wymienić oba gniazda, zawory i prowadnice. Problem polega na tym, że po wciśnięciu na prasie prowadnicy zaworu ssącego, nowy zawór nie chce wejść a jednak powinien wchodzić dość luźno. Spróbowalem włożyć go trzonkiem od góry i wchodzi ale potem już nie chce Nowy Zawór wydechowy normalnie wchodzi w ten otwór. Stary zawór ssący też. Co byście poradzili w tej sytuacji? Szlifowac trzonek zaworu papierem ściernym?
    • Przez mikad
      Po zahaczeniu kominem pękł mi kolektor wydechowy w osiemdziesiątce, stary typ wyprowadzenie przez maskę coś takiego

Pospawałem dziada ale przepalony i tym samym cienki po roku znowu pękł. Dwa nowe odesłane zaraz po zakupie bo nawet na otwory nie pasują, do tego wylot zmniejszony o jakieś 20%, syf totalny robiony pewnie przez beżowych gdzieś w pakistanie. I teraz mam pytanie czy zakładał ktoś do c385 kolektor od u912 czyli ten z bocznym wylotem? Katalogowo powinno pasować ale czy ktoś z autopsji może to potwierdzić? I jeszcze czy on powinien być dzielony na dwa plus dwa cylindry? Coś w ten deseń

i do tego to?

• Przez ursusikc330m
      Witam jakie są różnice silników 16 pomiędzy 19? Może ktoś wie gdzie kupić części silnika do 19
    • Przez ceston
      Witam jaki może być problem ze wentylator haczy o obudowę chłodnicy gdy ciągnik się przechyla nawet lekko w prawo? Jakby maska nie szła razem z ciągnikiem.
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj