Ursus 1014 pompa paliwowa
Przez
90Krzysiek90, w Silnik i osprzęt
-
Podobna zawartość
-
Przez ceston
Witam w urusie 1224 bez turbo poszła chłodnica oleju trzeba było ją pominąć. mam do obsiania kawałek 2 ha. czy da radę nim dokończyć siewy czy nie ryzykować?
-
Przez WojtekBuawski
cześć W 80-ce wypaliło się gniazdo oraz zawór ssący. Postanowiłem wymienić oba gniazda, zawory i prowadnice. Problem polega na tym, że po wciśnięciu na prasie prowadnicy zaworu ssącego, nowy zawór nie chce wejść a jednak powinien wchodzić dość luźno. Spróbowalem włożyć go trzonkiem od góry i wchodzi ale potem już nie chce Nowy Zawór wydechowy normalnie wchodzi w ten otwór. Stary zawór ssący też. Co byście poradzili w tej sytuacji? Szlifowac trzonek zaworu papierem ściernym?
-
Przez mikad
Po zahaczeniu kominem pękł mi kolektor wydechowy w osiemdziesiątce, stary typ wyprowadzenie przez maskę coś takiego
Pospawałem dziada ale przepalony i tym samym cienki po roku znowu pękł. Dwa nowe odesłane zaraz po zakupie bo nawet na otwory nie pasują, do tego wylot zmniejszony o jakieś 20%, syf totalny robiony pewnie przez beżowych gdzieś w pakistanie. I teraz mam pytanie czy zakładał ktoś do c385 kolektor od u912 czyli ten z bocznym wylotem? Katalogowo powinno pasować ale czy ktoś z autopsji może to potwierdzić? I jeszcze czy on powinien być dzielony na dwa plus dwa cylindry? Coś w ten deseń
i do tego to?
-
Przez ursusikc330m
Witam jakie są różnice silników 16 pomiędzy 19? Może ktoś wie gdzie kupić części silnika do 19
-
Przez ceston
Witam jaki może być problem ze wentylator haczy o obudowę chłodnicy gdy ciągnik się przechyla nawet lekko w prawo? Jakby maska nie szła razem z ciągnikiem.
-