90Krzysiek90

Ursus 1014 pompa paliwowa

Polecane posty

Witam. Tulejowalem przodek w Ursusie i przy okazji wyjelem pompę z Ursusa i dałem do zakładu do sprawdzenia. Po wymianie uszczelniaczy i włożeniu ponownie zaczęły się problemy dymi na biało lekko niebiesko aż w oczy szypie ciężko zapala wolno wchodzi na obroty od zera a co najgorsze na wolnych obrotach tego nie słychać ale w trakcie jazdy słychać stukanie dochodzi jakby z pompy. Pompiarz twierdzi że jest wszystko ok a ja się borykam. Jak ja dopycham do silnika jest lepiej ale stukanie wciąż słychać 

Będę brał Cię! -Gdzie? -W oborze na traktorze ;P

plati    69

Sprawdź koło napędu pompy. 

Miałem tak w 1212, że zebrało na nim częściowo zęby i ciągnik okropnie kopcil, nierówno pracował i szedł generalnie jak lokomotywa 

Ale pompa i koło jest to samo nic się nie powinno zmienić. Ale stukanie słychać w kabinie. A wyjmowanie tej pompy do przyjemnych nie należy szczególnie ta nakrętka od strony silnika 

Edytowano przez 90Krzysiek90

Będę brał Cię! -Gdzie? -W oborze na traktorze ;P

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość   
Gość

Sprawdzał pompę czy naprawiał? Może zwiększył dawkę paliwa, a może zmniejszył a może... Wtryski ?

plati    69
42 minuty temu, 90Krzysiek90 napisał:

Ale pompa i koło jest to samo nic się nie powinno zmienić. Ale stukanie słychać w kabinie. A wyjmowanie tej pompy do przyjemnych nie należy szczególnie ta nakrętka od strony silnika 

Niby to samo A nie działa. Szukaj wiatru w polu...

krzysztofz14    74

Wygląda na zły kąt  wtrysku,może sprzęgiełko ma spiłowany ząb i żle założyłeś.za wczesny kąt wtrysku.

Edytowano przez krzysztofz14

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Kurwer21
      Witam, ostatnio oddawałem pompę wtryskowa do regeneracji, po założeniu jej ciągnik raz schodzi z obrotów, a raz po puszczeniu gazu trzyma 2000 obr z pół minuty. jest to uciążliwe podczas jazdy po drodze, bo nie da się normalnie zmienić biegu. wie ktoś czego to może być wina?
    • Przez Mtz82Engine
      Witam, mój problem tkwi w braku krążenia wody w chłodnicy. Normalnie w chłodnicy powinien być jakiś ruch wody jej praca a nie ma żadnego ruchu co jest tego przyczyną czy pompa wody jest do wymiany ? Czekam na odpowiedź
    • Przez ceston
      Witam mam pytanie odnośnie silnika 1224. Ciągnik wydaje mi się słaby od kiedy go kupiłem. Wczoraj z bronami jak pracował to widać że za mocno kopci. dym jest czarny. Ciśnienie w silniku jest dobre tak samo jak temperatura. Czy dobrze myślę że pompa wtryskowa jest do zrobienia?
    • Przez Rafał2222
      Witam. Mam pytanie odnośnie stukania pompy wtryskowej czy ta pompa tak stuka? Nie jest to metaliczny dźwięk tylko taki bardziej jak tworzywo o tworzywo. Traktor nie jest słaby, w walce z pniakiem to chciał stawać dęba, żwawy jest. Po dodaniu gazu ten stukot znika.  Zetor 5011, 3 cylindry 
    • Przez kamilrolnik18
      Mam problem gdy kupiłem w moim ursusie 1014 było słychać turbine. Po pewnym czasie było jej słychać prawie wcale.
      Przeprowadziłem remont silnika (kapitalka) i gdy zawiozłem pompę paliwową do regeneracji to tak miał pokręconą dawkę że masakra.
      No i wtedy myślałem ze przez pompę nie gwizdała. Po zrobieniu i odpaleniu w ogóle nie było słychać turbosprężarki.
      Po dotarciu ursusa zauważyłem że ciągle ubywa oleju. Moc nie spała tak mi się wydaje ale gdy chwyciłem za tym wirnik to ma luzy.
      Czy to wina turba ? Opłaca się regeneracja? Poza tym zauważyłem że to turbo nie jest do tego ciągnika , z tabliczki odczytałem ze to turbo od
      Mana i pasuje. Byłem zaskoczony tylko rożni się wielkością , szersza a wąska.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj