wojtekz95

Przyczepa samozbierająca do t25

Polecane posty

wojtekz95    0

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem małej przyczepy samozbierającej do Władka. Czy rusek sobie z nią poradzi i ewentualnie jaką przyczepę wybrać?

I jeszcze jedno: czy jest sens zbierać trawę na sianokiszonkę taką małą przyczepą bez rotora? Jak to jest później z ubiciem i zakiszeniem?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam 🙂

jaco512    767

Zbieranie bez noży to same problemy, gorzej uformować i ugnieść, potem przy wybieraniu będziesz się męczył bez wycinaka.

ma123    25

Ja mam przyczepe t055 Kunów 3.5t ładowności to radzi sobie bez problemu na noże ale nigdy tego nie używałem kiedyś tak u kuzyna zakiszalismy jakąś trawę ale potem poszedł w rolki ja sam natomiast już nie kupił bym drugi raz samozbierająca bez kosiarki bo to strata czasu i paliwa trzeba dwa razy ciągnikiem jechać najpierw kosić a potem zbierać 

Wiadomość z agroFakt.pl

bratrolnika    26993

mamy przyczepę T-072, praktycznie zawsze chodziła z C-330m

przyczepa nie ma noży

zdarzało się że zbieraliśmy nią trawę na kiszonkę, tak po 3/4 przyczepy

potem oczywiście problem z wybieraniem, bo bez siekiery się nie da

wiadomo, jest to partyzantka, i na większy areał to głupota tak robić, ale na 2ha trawy ciężko było żeby znaleźć usługę, przeważnie że to najcześciej było robione w okolicach września

superfarmer02    2447

U mnie też t-072 chodziła z c-330 nieraz załadowana że aż bujało. Do 60 ona bardziej pasuje i można trochę pogonić ale 30 też daje radę. Według mnie jak pryzma to musi być wycinak bez znaczenia czy z nożami czy bez 

• Like 1

bratrolnika    26993
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

U mnie też t-072 chodziła

a wy nie mieliście T010??? bo do naszej to nawet podobna nie była

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Do 60 ona bardziej pasuje i można trochę pogonić ale 30 też daje radę

to fakt, nawet do siana lepiej większy ciągnik zapiąć, więcej da radę napchać

superfarmer02    2447
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

a wy nie mieliście T010??? bo do naszej to nawet podobna nie była

to fakt, nawet do siana lepiej większy ciągnik zapiąć, więcej da radę napchać

Może i t010 już nie pamiętam 😁 w 60 jest wyżej zapięta i lepiej zbiera mokra trawę, można napchać prawie jak na nową przyczepę, raz 60 jedzielem na 2 szosowej a w 30 to 2 polowa max 

Edytowano przez superfarmer02

superfarmer02    2447

Dokładnie, kawałeczek zbieraliśmy 60 no to tak to można hektary kłaść, ale już przyczepa była wtedy zadatkowana... 🙄

bratrolnika    26993

my takie kiszonki (a na wierzch jeszcze liście z buraków) to robiliśmy pod koniec lat 90, co ja się siekierą namachałem żeby potem dwie taczki naładować to tylko ja wiem

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez ŻakowskiSławomir
      witam, ma ktoś taką przyczepę lub był oglądać tą z ogłoszenia? jak się sprawują te przyczepy? jak z dostępnością części? na co uważać przy zakupie? jaki jest koszt wymiany podłogi w takiej przyczepie? pozdrawiam  https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-samozbierajaca-CID757-IDV3Hv3.html?isPreviewActive=0&reason=observed_ad&sliderIndex=2
    • Przez sebastian1224
      Witam mam problem z posuwem w swojej przyczepie Claas sprint 445s 
      Mianowicie chodzi o to że nie mogę cofnąć taśmy 
      Chodzi tylko do przodu i to tylko z jednego guzika a z guzika który jest do cofania nie chodzi 
      Ktoś miał z was taki przypadek i wie na czym polega usterka?
    • Przez Morela15
      Witam 
      Czy ktoś posiada taką przyczepę? Warta uwagi? Można prosić opinie? Czy ktoś wie jak wygląda cenowo?
    • Przez Valtra8150
      Wiatam mam problem z przyczepą samozbierającą claas sprint 4000s. Problem polega na tym że nie działają wszystkie funkcje. Przekaźniki nowe moduły sprawne. Działa tylko opuszczanie i podnoszenie podbieracza i tasma do przodu. Może ktos spotkal się z takim przypadkiem lub wie skąd mozna dostac schemat elektryczny tej maszyny. 
    • Przez Adrian11090
      Witam, zakupiłem przyczepe krone titan i mam problem z hydrauliką. Posiada ona 3 węże w tym jeden od powrotu z wtyczką do wolnego spływu. Sprawa jest tego typu, gdy pompa podaje olej podbieracz, noże czy dyszel unoszą się ale chcąc opuścić działa to dopiero gdy wyłączę obieg oleju. Czy to powinno tak wyglądać? W instrukcji jest zapisane, że można zmieniać jej ustawienia do obiegow zamkniętych lub normalnych ustawieniem śrubki lub tych śrubek S2-S6 wykręcając je aby opadły, jednak na to nie reaguje a wręcz zaczęła przy próbach podnosić sama dyszel pomalutku. Ciagnik to ursus 1614, mam dołożony dodatkowy rozdzielacz 3 sekcyjny lecz połączony jest z plecakiem przez tuleje ciśnieniową. Chcę to rozwikłać aby ani nie gotować oleju ani nie przełączać wajchami i dopiero sterownikiem i nie wydaje mi się aby to działało poprawnie. Poprosiłbym o jakieś uwagi lub rady
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj