AndrzejG1972

Awaria opryskiwacza Biardzki

Polecane posty

Chwilowe spadki ciśnienia opryskiwacz Biardzki pompa 120 co 2-3 sekundy jest spadek ciśnienia widoczny na manometrze i zauważalny na dyszach. Gdzie może tkwić przyczyna?

Depex    9
Pęknięte sprężynki w zaworkach pompy. Nie domyka zaworów i ciśnienie spada.

bbb131    31

Pompa biardzkiego to jest złom. U mnie działała niestabilnie od początku. Po 2 latach wy....bałem to na złom, o przepraszam, na punkt odbioru plastiku bo pompa jest z plastiku i zalożyłem udor zeta 80 i teraz mam święty spokój.

Wiadomość z agroFakt.pl

Andpol    927

Moja chodziła kilka lat beż awari ale jak zaczęła się psuć to co chwilę i wymieniłem na nową i chodzi już 2 rok.

Dzięki za porady. Sam miałem zacząć od przejrzenia filtrów czy nie są zapchane ale pewnie to wina pompy. A jeszcze się dopytam regulator ciśnienia w rozdzielaczu Fermo nic nie ma do tego? 

ma123    25
7 godzin temu, bbb131 napisał:

Pompa biardzkiego to jest złom. U mnie działała niestabilnie od początku. Po 2 latach wy....bałem to na złom, o przepraszam, na punkt odbioru plastiku bo pompa jest z plastiku i zalożyłem udor zeta 80 i teraz mam święty spokój.

Nie wiem co tak przezyważ ja mam 12 lat biardzkiego No raz fakt sprężynka pękła na zaworze i było tak samo jak u kolegi Andrzeja ale to zapewne dlatego że rsm nim rozlewam i więcej nic tam się Ni zepsuło a pryskam nim około 20 hektarów rocznie 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez tomek12051133
      Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak zmienic dysze w opryskiwaczu demarol? Chodzi o to że pryskam na niebieskich plaskostrumieniowych ale dużo wody idzie i chce zmienić na te żółte. A nie mam pojęcia jak. 
    • Przez Audi213
      W opryskiwaczu Hardi Master zawór elektrohydrauliczny VIckers dg4v-3-0b-h-m-u-g-60-en119 nie otwiera się do końca, tylko na tyle żeby ledwo ruszyć lancami. Nie jest to spowodowane syfem w zaworze, bo wszystko jest wyczyszczone. Pytanie brzmi czy da się kupić jakiś zamiennik takiego zaworu, bo dokładnie tego modelu nie jestem w stanie nigdzie znaleźć. 
      Próbowałem wykręcić samą cewkę, ale niestety przyrdzewiała na tyle, że rozpadła się jej obudowa i poza tym nic się nie stało, a nie chcę ciągnąć na siłę, żeby całkiem tego nie rozwalić.
    • Przez Jan1500
      Witam mam taki problem w moim opryskwiaczu że próbując zwiększyć ciśnienie z sterownika opryskwiacz nie bije nie więcej jak 2 bary, w czym leży problem ? Pompa sprawdzana w porządku. 
    • Przez zielas
      Witam,
      Proszę użytkowników opryskiwaczy RAU z komputerami quantotron o opinie na temat ich precyzji.
    • Przez Impact521
      Dzień dobry,
      mój tata zakupił używany opryskiwacz Hardi Evrard TE2500M z komputerem Regulor 3. Poprosił mnie, żebym zapytał czy któryś z forumowiczów posiada instrukcję obsługi  do samego opryskiwacza, ale w szczególności do komputera Regulor, którego zdjęcie umieszczam w załączniku. Niestety nie znaleźliśmy tych instrukcji w języku polskim w sieci, a bez tego nie jesteśmy w stanie obsłużyć opryskiwacza w zbliżającym się sezonie. Dostępna jest tylko instrukcja obsługi opryskiwacza w języku francuskim co jest dla nas nie do rozszyfrowania. 
      Czy ktoś posiada takie instrukcje i jest skłonny je udostępnić/sprzedać? W grę wchodzi również język angielski. Będę wdzięczny za każde podpowiedzi w tym temacie.

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj