-
Podobna zawartość
-
Przez krecikuryn
Otwieram temat bo nie znalazłem konkretnych i aktualnych informacji w tym temacie. Planuje spróbować zasiać groch tarchalska i mam pytanie do kogoś kto ma troche doświadczenia: ile wysiewa sie na ha , czym najlepiej zaprawić, jakie herbicyby, fungicydy terminy?? prosze o pomoc
-
Przez ahten
Nie ma tego tematu na forum, ale myślę ze warto go poruszyć. Chciałbym zając się uprawą, praktycznie już zapomnianego, nostrzyka białego jednorocznego. Zważywszy ze mam pola w dużej mierze klasy 5-6. Jest to idealna roślina na poprawienie struktury gleby, rośnie nawet na piaskach/żwirach. Rośnie do 150 -170 cm oraz pobiera bardzo dużo składników z głębszych warstw ziemi( korzenie sięgają do kilku metrów). Dodatkowym atutem nostrzyka jest wysoka miododajność sięgająca do 300 kg miodu z ha. Zajmuję się ktoś uprawą nostrzyka białego jednorocznego, można by wspólnie opracowywać coraz lepsze techniki uprawy. Gdzie można kupić jego kwalifikowane nasiona?
-
Przez franek812
Witam, planuję posiać na tę wiosnę 2015 wykę siewną z owsem jako rośliną podporową. Chcę to zebrać kombajnem i ześrutować i skarmić dla krów. Jaką odmianę polecacie? Znalazłem kwalifikowaną odmianę: Hanka. Czy to odmiana nadająca się na skarmianie? Z góry dziękuję za odpowiedzi