Choroba ziemaniaka? Brak jakiegoś składnika? Liście zwijają się do góry są jakby suchsze
Przez
5120CASE5120, w Ziemniaki
-
Podobna zawartość
-
Przez pasio
Witam!!
Jeśli to nie tajemnica, to chciałby się dowiedzieć jakie stosujecie nawozy przed sadzeniem ziemniaków? jakie dawki? Ja stosuję Fosforan oraz sól potasową.
-
Przez MajcheRR
Sprzedam kombajn Bergmann k180. Stan ogólny bardzo dobry, nie wymaga wkładu finansowego. Taśmy,pasy w stanie bardzo dobrym. Kombajn posiada zbiornik o pojemności 4.5t. Hydrauliczne podnoszenie i rozkładanie zbiornika, hydrauliczny dyszel, skrętna oś. Sterowanie na elektrozaworach. Separator szczotkowy który jest napędzany hydraulicznie i można regulować jego prędkość. Taśma przebiercza oraz podająca również mają regulowaną prędkość. Posiadam również dużo nowych części zamiennych. Zapraszam do kontaktu maszyna warta uwagi.
-
Przez 19seba
Witam, wie ktoś czy pod względem wydajności Wuhlmaus 1033 bedzie lepszy od Anny ? Myślałem nad modelem 1733 żeby już sporo szybciej szło kopanie aale jest do kupienia taki mały i nie wiem czy jest sens się w niego pchać . Ile miesci sie do zbiornika 1033 ? Wygodniejszy na pewno bedzie ale czy szybciej się bedzie kopało ? Ma ktoś taki kombajn i może polecić ?
-
Przez tomjur2008
Kto zna konkretny sposób na pozbydzie się stonki, tzn jaki najlepszy oprysk, sto ka już prawie zjadła uprawę
-
Przez Gabrys05
Witam!
Mam 3 ogniska zarazy w ziemniakach (odmiana Denar), prawie wszystkie już kwitną. Pryskałem zapobiegawczo środkiem Cabrio Duo 112 SC. Czy ten środek zadziała żeby prysnąć teraz interwencyjnie i będzie skuteczny czy możne znaleźć coś mocniejszego, co polecacie?
Pozdrawiam!
-