Opiłki w układzie hydraulicznym
Przez
Maseyferguson21, w Massey Ferguson Seria 30XX-31XX-61XX-26XX-36XX-81XX
-
Podobna zawartość
-
Przez Maseyferguson21
Witam od 2 lat mecze się z mf 3680 od remontu silnika przez skrzynie po hydraulikę. Przed wymiana pompy czasami działały funkcje z elektrozaworów czasami nie kierownica chodziła tragicznie i nie miał na pompie ciśnienia. Po wymianie jedyne co to dobrze kręciła kierownica ale tylko przez 2h około potem nie szło nim skręcać. Wyjąłem pompę wszystko wydawało się git 2 razy płukalem jeszcze skrzynie i już raczej się pozbyłem opiłków na dobre. Zawór ten złoty z boku uszczelnilem i przeczyscilem wiec raczej działa. Ciśnienie na pompie mam jak nic nie robię 17 jak skręcę kołami na maksa 70 około jak ruszę wajcha od hydrauliki 180. Nadal nie działają funkcje z elektrozaworów. Ciagnik ma instalacje elektryczna cała zrobiona i to można odhaczyć. Bardzo proszę o każda pomoc i rade bo mi już pomysłów brakuje co z tym robić.
-
Przez matti6
Witam. Problem wygląda następująco. Ciągnik po przejechaniu paru kilometrów zaczął delikatnie falować na obrotach i gasł. Nie chciał odpali tylko dopiero po jakichs 10 minutach odpalał. Przed gasnieciem był rozpolawiany do sprzęgła i również była wymieniona pompka ta z prawej strony do pompowania. Po objawach gasniecia wymieniony filtr paliwa. Znaczna poprawa lecz po pracy z agregat w polu po upływie około 2 godzin znów zaczął gasnac i po upływie kilku minut odpalał lecz po kilku przejazdach nadal gasł. Po upływie godziny można znów było pracować ponad godzinę lecz ponownie gasł. Ostatnio w trasie czułem że już faluje na obrotach ale udało mi się dojechać do domu i zgasiłem go. Po upływie 30 minut podchodzę do ciągnika ale nie odpala więc polałem pompę zimna woda i ciągnik odpalił. Sory ze tak się rozpisałem ale chciałem precyzyjnie wytłumaczyć objawy.
-
Przez JerzyW
Panowie może ktoś coś podpowie
Pacjent massey 6160 nie dziala wom, prąd na cewka dochodzi zawor i cewka podmienione na drugie sprawne i nadal nic dodam że wszystko inne typu naped blokada jest sprawne i taka ciekawostka że jak załącza dźwignie od hydrauliki zewnętrznej to wałek chodzi ale tylko jak dźwignie jest załączona.
-
Przez Wolodymyr
Który Orbitrol jest odpowiedni dla MF 2620-2680? Nie mogę znaleźć, gdzie jest na sprzedaż nowy. Posiada 5 wyjść
-
Przez Maseyferguson21
Witam mam mały problem z ciągnikiem massey ferguson 3680. Mam sporo okładziny w skrzyni i nie działa mi wspomagania wogole ciśnienie nie chce wyjść z pompy a pompa sprawna zawór działa. Przed zajęciem się orbitrolem chcialem wypłukać skrzynie. I na deklu ciekawi mnie jedna rzecz bo z tego czegoś idzie waż z ciśnieniem do orbitrola i jeszcze jakis drugi dlatego chcialem to wyczyścić przy okazji lecz nie wiem jak to rozebrać. Zdjęcia załączam poniżej( to złote coś) Proszę o szybka pomoc z góry dziękuje.
-