-
Podobna zawartość
-
Przez misiu1123
Witam serdecznie. Jak w temacie. Muszę pompe wymienić, bo słabo podnosi, przy obr poniżej 2000 orbitrol prowadzi mi ciągnik, jak po litrze wódki, no i ciśnienie na wyjściu przy ok 500-600 obr jest rzędu 20 bar, dopiero przy ok 2000 pokazuje się 150. Pytanie: czy są jakieś niespodzianki przy odkrecaniu pompy oraz czy dużo zleci mi oleju, bo rurka od ssania idzie pod kolektorem wydechowym? Nigdy w takim ciagniku tego nie robiłem, więc wolę się zapytać. Pompa przykrecona jest chyba na dwie śruby m8 i ma 4 rurki, dwie do orbitrol, jedna na hydraulike i jedna od ssania że skrzyni. Za wszelkie sugestie dziękuję. A, i jaką pompę wybrać. Zalozona jest pompa firmy Dowty.
Dzięki.
-
Przez misiu1123
Witam. Temat już przerabiany w renowkach, ale nic nie znalazłem od mojego staruszka.
Podnośnik pod obciążeniem się zacina, nie chce opuścić. Dopiero ruszenie dźwignią od hydrauliki spowoduje jego gwałtowne opuszczenie. Gdzie w rozdzielaczu szukać problemu? Mam go na wierzchu ale nie idzie mi rozebranie go, bo nie wiem w która stronę co ma wyjść, a nie chcę nic tam pokaleczyc. Czy może wiecie, kto regeneruje takie rozdzielacze i jaki to byłby koszt, bo znalazłem nowe rozdzielacze do innych renowek, to cena powaliła mnie na glebę. A może któryś z forumowiczów miałby jakiś schemat podnośnika, oczywiście nie za darmo, bo umarło. Dziękuję i pozdrawiam.
-
Przez Mati121
Witam Posiadam ciagnik Renault 85.14s
Czy ktoś mógł by mi odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie dźwigni w kabinie wlewu oleju do skrzyni biegow
-
Przez idzkos
Witam mam problem z grzejącym sie olejem w skrzyni, pompa staje sie gorąca aż parzy przewody tez sa gorące. zauwarzyłem ze elektrozawor od przedniego napedu strasznie syczy dzis go wyjełem i nie było widac po wyglądzie ze cos z nim nie tak, wyjełem tylko na chwile bo zaczął leciec olej i chyba trzeba spuszczac cały. Po rozgrzaniu oleju słabo podnosi. w przewodach co ida do chamulcow po dotknieciu czuc duze cosnienie w nich, to normalne?
-
Przez ksjan68
WITAM MAM PROBLEM MOZE KTOS Z WAS ROBIL LUB DAWAŁ GDZIES DO SPRAWDZENIA LUB REGENERACJI ROZDZIELACZ PODNOSNIKA OD RENI.PODNOSNIK JEST B.MAŁY MNIEJSZY NIŻ W 60- TCE!NIE WIEM CO ROBIĆ BO MAM OBJAWY ZE PODNIESIE ZA PIERWSZYM RAZEM OPUSCI ALE JUZ ZA DRUGIM RAZEM CORAZ GORZEJ OPUSCI AZ WCALE?OD PODNOSZENIA I OPUSZCZANIA TYLKO ON JEST CHYBA ZA TO ODPOWIEDZIALNY.MOZE KTOS MIALJUZ TAKIE PROBLEMY?
Nie piszemy caps lockiem!
-