Jak pozbyc się pszenicy
Przez
Sobolxx, w Pielęgnacja roślin
-
Podobna zawartość
-
Przez wojtii
Przydało by się dać wapno na pole, tylko jakie? Wiem tylko tyle, że muszę wapnować. Ale jakie dać, ile i gdzie je kupić w okolicy Wrocławia, bliższej lub dalszej?
-
Przez Gość tess
Proponuję założyć nowy wątek FORUM - wrzucajcie na tagu ciekawostki dotyczce naszych pięknych ogrodów- krzewów,kwiatów itd. aż po architekturę ogrodową - zdjęcia mile widziane:)
-
Przez bondek77
Witam. Coraz częściej się mówi o ekologicznych formach poprawy żyzności gleby, więc moją uwagę przykuły Efektywne Mikroorganizmy. Szukałem wielu informacji na temat ich namnażania, ponieważ gotowe aktywne EM są drogie, bo aż 120 zł za 20 litrów co starcza na 0,5 ha. Na rynku dostępne są również koncentraty, którymi się sporządza aktywne EM, ale one są równie drogie jak gotowe EM. Czy może ma ktoś więcej informacji na temat namnażania tych mikroorganizmów, czy z wcześniej przygotowanych już aktywnych EM, możemy dalej sporządza (nawet w nie skończonośc) rozcieńczając je z wodą i poddawac je fermentacji, czy za każdym razem musimy kupowac gotowe koncentraty? Bo jeśli tak to niestety ta forma nawożenia nie znajdzie swoich zwolenników ponieważ jest za droga.
-
Przez KULAWA_KOZA
Witam.Panowie , od 2 lat mam kilka drzewek i ciągle mi chorują na wiosnę , podpowiedzcie może czym to pryskać i co to za choroby bo już brakuje mi pomysłu ......drzewka naorzone zawsze na wiosnę nawozem NPK.
Ps.moja zona ma róże i popatrzcie co się stało ........co to jakiś robak czy choroba?
C.d
-
Przez michalkowalski115
Witam. Chciałbym się poradzić odnośnie zabiegu fungicydowego w rzepaku, otóż, nie przeprowadziłem zabiegu T1 gdyż moim zdaniem pogoda nie dopisywała, w nocy były przymrozki, w dzień też bez rewelacji, od kilku dni temperatura wzrosła. Rzepak jest w dobrej kondycji, nie widać oznak chorób, na szkodniki pryskałem. Na pierwszy zabieg miałem kupione środki Mondatak oraz Pecari, jednak w sklepie odradzali mi teraz to stosować i dostałem środek Greenlook 0.5l/ha oraz Tobias Pro 0.5l/ha. Chciałbym się was poradzić, czy taka mieszanka wystarczy? Czy jednak pojechać tą pierwszą opcją ?
-