Skocz do zawartości

Jak pozbyć się kretów

asaledr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z kretami na działce, czasem po tygodniu przyjeżdżając na działce mam około 20 kretowisk. I tak co tydzień.

Jak się pozbyć tego? Bo takie sklepowe produkty to chyba średnie gdzie pewnie tych kretów jest tam kilkanaście. Mają niezłe korytarze pod działką kopiąc nawet drzewka można było zaobserwować biegnące korytarze z każdej strony.

Jakieś pomysły sprawdzone na to są?

5 minut temu, robert1226 napisał:

Polecam maść na szkodniki;  trzeba kręta posmarować pod brzuchem po tygodniu powinien się wyprowadzić , jeśli po tygodniu nie ma efektu kurację trzeba powtórzyć.

Ważne żeby kuracje powtórną zrobić pod włos 

8 godzin temu, asaledr napisał:

Witam,

Mam problem z kretami na działce, czasem po tygodniu przyjeżdżając na działce mam około 20 kretowisk. I tak co tydzień.

Jak się pozbyć tego? Bo takie sklepowe produkty to chyba średnie gdzie pewnie tych kretów jest tam kilkanaście. Mają niezłe korytarze pod działką kopiąc nawet drzewka można było zaobserwować biegnące korytarze z każdej strony.

Jakieś pomysły sprawdzone na to są?

Jak skutecznie pozbyć się kreta :) #ŚmieszneFilmiki #humor #heheszki #śmieszne - YouTube

• Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, jakie macie doświadczenia z budowaniem czatowni dla ptaków drapieżnych?
      Zmieniam strategię walki z myszami, przestaje je truć i chce zaprosić w pola ptactwo drapieżne.
      Jak przygotować patyki, na których mogą sobie usiąść ptaki typu myszołów czy sowa? Na początek pomyślałem o łacie budowlanej (60x40) i z niej zrobić literkę T, 3.5x1m. Następnie zmontować to na kątowniki i wkręty. Później dziura na 70 cm i niech stoi.

Jak gęsto te czatownie powinny być rozstawione? 1 na ha starczy? Czy gęściej?
    • Przez Lupek
      Czy ktoś zajmował się tym, co o tym sądzicie?
    • Przez Mariiio25
      Witam
      Od jakiegoś czasu zdychają mi kury( w sumie zdechło 5). Zauważyłem na jeszcze żyjącej kurze, że infekcja objęła głowę ale pierwszy raz widzę coś takiego 🤯 na dodatek kogut z jedej strony ma podobnie. Co to może byc? Czy da się to jakoś wyleczyć? Na dodatek przestały znosić jaja od dwóch tygodni nazbierałem może z 10 jajek a mam 15 kur

• Przez Karol12
      Czy zastanawialiście się kiedyś nad hodowlą tego typu zwierząt??
      Ja myśle że może być to nasza przyszłość co wy na to??
      Z moich obliczeń do mojej obory wejdzie taki kózek ok. 25sztuk :rolleyes:
      Co dawać kozom??
      Jak użądzić dla nich obore?? i miejsce do dojenia??

Pozdrawiam Karol12!!!
    • Przez LukasSch
      Witam mam pytanie około 5 dni temu kupiłem kury nioski wszystko z nimi ok tylko niechcą wyjść z kurnika na wybieg i tu pytanie czy dać im czas czy wyciągnąć je samemu na zewnątrz ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v