-
Podobna zawartość
-
Przez BadAdi
Witam,
Nie znalazłem w wyszukiwarce więc pytam.
Stosował ktoś z Was taki adapter oleju silnika do Ursusa c328?
https://allegro.pl/oferta/korpus-filtr-oleju-ursus-c328-z-uszczelka-baczek-7764456153?snapshot=MjAyMi0wNS0wOFQxNDozOTozMC4yMDFaO2J1eWVyO2Y0NjgwYmY4Y2E0NzU3MWU3OWFjMmU1ZWFmYTczNzRiZGIwMDgzZjBjODIxYTA4M2ExNmIzMjBkNjYxMjhmZmE%3D
Ewentualnie jak się sprawdza, warto zmieniać ze standardowego na taki?
Pozdrawiam
-
Przez adikpl1
Silnik powstały z uwielokrotnienia S-312 (w C-325)
Dane techniczne które znalazłem:
moc: 58 KM przy 2000 obr/min
ciężar: 403 kg
Wspomniano o nim w książce XX lat produkcji ciągnków w Polsce Ludowej Zakłady Mechaniczne Ursus 1893-1967 na 41 stronie.
Czy wiecie coś więcej o tym silniku???
Na stronie 43 pisze że Polska utrzymując produkcję ciągników Ursus C-328 zrezygnowała z uruchomienia produkcji następnych ciągników z rodziny Ursusów i przyjęła do własnej produkcji ciągnik Zetor 4011.
Czyli były jeszcze inne prototypy oprócz tych z rodziny U (U 710-U 310)???
-
Przez energe
Witam
Mam rozrusznik R11A 12V 3kW i czasem bywa tak, że jak chcę zapalić to robi cyk cyk , zwierając kluczem elektromagnes odpala od razu. Co może być winą ?. Zauważyłem, że ektromagnes mam założony WE10a 24V.
Drugie pytanie, bo nie jestem pewny czy szczotki mogą dotykać obudowy rozrusznika?
-
Przez Rolnikv2
Witam mianowicie chciałbym się spytać ile jedzie ursus c 330M na poszczególnych biegach i przy jakich obrotach
-
Przez Gość
Mam pytanie co może być przyczyną nie kręcenia się napędu podnośnika mam na myśli wałek przedni wom, gdy załączam pompę podnośnika w c-330
-