artur04c

Claas Arion 640 - wyciek płynu chłodniczego z pompy wody.

Polecane posty

artur04c    11

Witam, zauważyłem, że zaczął się pocić krócieć pompy wody, który jest podłączony ze zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego. Zmieniłem opaskę na wężu i nadal jest to samo. Wąż gumowy, ale wygląda jak by kształt był profilowany. Uciąć go kawałek? Czy zakupić nowy odporny na temperaturę czy tylko serwis ? po nr. kat. znalazł się tylko jeden używany na polskiej aukcji i dwa linki na strony zagraniczne. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artur04c    11
Napisano (edytowany)

image.png.1faf27bf94dd24bf4037cd69e17539e3.png

tylko serwis bo niby silnik JD, a zbiorniczek wyrównawczy od Claas bo wąż jest gięty fabrycznie i od strony krócica pompy wody fi jest mniejsze niż fi od krócica zbiorniczka wyrównawczego niby można kombinować ale szybciej kupić oryginał...

Edytowano przez artur04c

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez TheDawcio1
      witam czy ktoś mógłby mi pomóc axion 840 gaśnie czasami i przy próbie odpalenia kręci i  kopci mocno  na czarno, wydobywający się dźwięk taki brzęk przy pompie paliwa wysokiego ciśnienia.  Po zresetowaniu nie ma tego dźwięku i odpala normalnie aż do następnego zgaśnięcia prosiłbym o pomoc
    • Przez ursus55
      Witam grupowiczów czy ktoś się orientuję jakim momentem dokręcać głowice w claasie dominatorze 105 silnik Mercedesa OM 360 i jaki luz zaworowy powinien być? Proszę o pomoc z góry wielkie dzięki 
    • Przez Kamillo1992
      Witam Was  wszystkich  zarazem fanów claasa jak i innych marek. 
      Pisze ponieważ mam problem z swoim claasem arionem 640 12 rok ciagnik po nocy zapala działa bez zarzutu idealnie biegi rewers podnośnik problem się pojawia gdy po nagrzaniu ciagnika zgasze go I zapale ponownie i  jest brak reakcji na gaz rewers i hydraulikę itp problem znika po wyłączeniu produ na 20 minut i wszystko działa bez zarzutu. Dodam że ciagnik zakupiłem używany wymieniłem wszystkie filtry i oleje. Brak jakiego kolewiek bledy dodam tez ze po diagnozie komputerowej tez nie ma bledu. Kieruje się do was o pomoc i porady. Może ktoś z was miał taki przypadek????
    • Przez oreł
      Witam mam błąd 765d w claasie axione 830 na hexashift czy to ten czujnik mam winę?  Ktoś może miał z tym styczność 


    • Przez marcin2645
      witam czy ktoś mógłby mi pomóc
      axion 840 gaśnie czasami i przy próbie odpalenia kręci i  kopci mocno  na czarno, wydobywający się dźwięk taki brzęk przy pompie paliwa wysokiego ciśnienia.  Po zresetowaniu nie ma tego dźwięku i odpala normalnie aż do następnego zgaśnięcia

      prosiłbym o pomoc
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj