Zablokowane pokrętło zetor proxima 90
Przez
ZetorTeamPL, w Zetor 8540 - 10540 / Proxima / Forterra
-
Podobna zawartość
-
Przez slavo666
Witam
jaka może być przyczyna blokujących się hamulców po mocnym wciśnięciu. Narazie zauważyłem zablokowaną oś przednią. W sumie nie sprawdzałem kół tylnych. Pedał robi sie twardy, a po jakimś czasie hamulce same puszczają. Pozdrawiam
-
Przez Kqpcie99
Witam chciałbym się dowiedzieć kto ma zetora forterre 11441 z klimatyzacją. Pytam się bo zastanawiam się nad zamontowaniem do niego klimatyzacji orginalną . Chciałbym się dowiedzieć czy warto i czy dobrze chłodzi w temperaturach 25⁰C czy nie ma może zabardzo różnicy.
Dziękuję bardzo za odpowiedź 😀
-
Przez janek1966
Dzień dobry.
Mam problem z hamulcem przedniej osi w Zetorze Forterra 11441 rok 2007 . Jest tam Hamulec tarczowy na wale napędowym przedniej osi .Jesienią zauważyłem że nadmiernie grzeje się tarcza ,więc zima rozebrałem to wyczyściłem założyłem nowe uszczelniacze na tłoczkach i gumki zabezpieczające , wymieniłem klocki oraz przetoczyłem tarcze . Po złożeniu i odpowietrzeniu było ok, po wciśnięciu hamulca tarczy nie szło obrócić po zwolnieniu pedału tarcza obracała się swobodnie. w dniu wczorajszym zauważyłem ze po przejechaniu 3 km czuje dziwny zapach ,sprawdzam hamulec i okazuje się ze niestety gorący . Ulgę przynosi odkręcenie odpowietrzników na zacisku ale do następnego hamowania . Mam wrażenie że po zwolnieniu pedału hamulca w przewodach hamulcowych pozostaje jakieś ciśnienie przez co tłoczki nie mogą się cofnąć .Problemu jednak nie zauważyłem przy hamulcach kół tylnych . Wobec powyższego mam prośbę o jakieś wskazówki i podpowiedzi jak pozbyć się problemu .
-
Przez cwieku333
Witam.
Mam problem z dużymi wibracjami przedniego mostu w Proximie 90, jest on najbardziej wyczuwalny przy jeździe na asfalcie na 3,4 i 5 biegu. Wymienione zostały ze względu na niewielkie luzy sworznie zwrotnicy i końcówki z drążkami kierowniczymi ale w żaden sposób to nie pomogło. Nawet na nowych tulejach i sworznich kołysząc na boki za tura widać gołym okiem delikatny luz na górnym sworzniu zwrotnicy. Jak dokładne pasowanie powinny mieć tuleje do sworzni? Przed montażem sprawdzałem, bez smaru był wyczuwalny dość duży luz na nowych elementach.
-
Przez JOHNDEERE5080M
Witam wszystkich
Zastanawiam się nad zakupem Zetora forterra 130 hsx z 2015 r z przebiegiem 1300mtg powiedzcie czy warto zaprzątać sobie głowę Może są na forum użytkownicy tego ciągnika plusy i minusy wady i zalety
-